Açai este considerat „superfruct” datorită valorilor nutriţionale de excepţie și a beneficiilor aproape miraculoase pentru sănătate. Açai este foarte bogat în antioxidanţi (peste 70%), aminoacizi, acizi grași omega-3, omega-6 și omega-9, fibre, vitaminele B1, B2, B3, C și E, calciu și potasiu și este o bună sursă de antocianine. Ajută la prevenirea bolilor de inimă, hipercolesterolemie, probleme digestive, imunitare și de greutate. Mai mult, crește energia și vitalitatea și încetinește procesele de îmbătrânire.

Acai

  • Adjuvant în curele de slăbire întrucât inhibă pofta de dulce, reduce senzaţia de foame și ajută la eliminarea grăsimilor;
  • Antioxidant de excepţie, ce protejează celulele de radicalii liberi nocivi;
  • Adjuvant în terapii antitumorale complementare;
  • Adjuvant în afecţiuni precum: dislipidemii, ateroscleroză, hipertensiune și alte boli cardio și cerebro-vasculare, disfuncţii erectile, diabet zaharat tip I, II, retinopatii, artrită, boli autoimune;
  • Combate îmbătrânirea prematură;
  • Întărește sistemul imunitar și rezistenţa organismului în faţa bolilor;
  • Crește nivelul de energie și revigorează organismul;
  • Împrospătează memoria și îmbunătăţește sistemul circulator;
  • Îmbunătăţește digestia și susţine sănătatea tractului gastrointestinal;
  • Efect benefic pentru sănătatea articulaţiilor;
  • Detoxifică organismul și îmbunătăţește metabolismul general.