3 măsuri trebuie luate dacă suferi de hepatită cronică sau alte afecţiuni ale ficatului: alimentaţie completă, echilibrată, normocalorică, excluderea băuturilor alcoolice şi evitarea eforturilor fizice excesive.

 Dieta e esenţială în tratament

Regimul pentru hepatită este normocaloric, bogat în proteine, dar sărac în grăsimi, pentru a cruţa ficatul.

Ce NU e bine să mănânci:

Alimente conservate, afumături şi mezeluri, cârnaţi, salam, prăjeli, carnea grasă sau tocată, peşte gras, icre, untură de porc, slănină, maioneză, sosuri picante, piper, ardei iute, muştar, murături, ceapă, usturoi, cartofii prăjiţi, brânzeturi fermentate, ouă prăjite, nuci, alune, migdale, cafea, prăjituri.


Spune STOP alcoolului

Evitarea băuturilor alcoolice de orice fel este foarte importantă în regimul pentru hepatită; altfel, apariţia cirozei hepatice este frecventă si  poate duce la deces. 


Ai încredere în medicina tradiţională

De peste 2000 de ani se foloseşte silimarina, o substanţă hepatoprotectoare, cu efecte detoxificatoare şi regeneratoare asupra celulelor ficatului. Stimulează dezvoltarea de noi celule hepatice şi împiedică pătrunderea unor sub­stanţe hepatotoxice: alcool, substanţe chimice toxice, medicamente.

Alevia îți recomandă Silimarină 300 mg și Silimarină 150 mg .

Profită de amestecurile speciale de plante care-ţi protejează ficatul: armurariu, din care se extrage silimarina, rostopască, sulfină, mentă, sunătoare, gălbenele, fenicul.

Alevia îți recomandă Ceai medicinal hepatic.