Calciu-lapteCu toate că acest aspect nu este bine cunoscut de către noi, toți, este bine de știut că organismul nostru conține aproximativ 1200g de calciu din care 99% este stocat in oase și dinți. Procentul de 1% este raspândit peste tot în corp, în fluxul sangvin și în lichidele din jurul celulelor.

Toţi avem nevoie de calciu. E necesar în fiecare celulă a organismului, pentru o mulţime de activităţi diferite.

Avem nevoie de calciu pentru oase puternice dar și pentru o tensiune sangvină normală, pentru prevenirea cancerului și pentru sănătatea cardiovasculară.

Din punct de vedere al organismului, prioritar este aportul de calciu în sânge pentru a păstra un ritm regulat al inimii, decât să mențină oasele puternice deci, dacă regimul alimentar este sarac în calciu, organismul va alege mereu să mențină un nivel optim al calciului în sânge prin extragerea lui din oase.

Conform studiilor, terapia cu acest mineral poate fi un mijloc eficace, fără medicamente de tratare a hipertensiunii. Mai ajută în prevenirea cancerului de colon: iaurtul conține o bacterie prietenoasă, care în combinație cu calciul inhibă efectele cunoscute ale substanțelor cancerigene.

Alte funcții ale calciului sunt : implicarea în digestia grăsimilor, în coagularea sângelui și în transmiterea impulsurilor nervoase.

Recomandat ca adjuvant în:

  • Perioada de creştere accelerată la copii şi adolescenţi
  • Prevenirea carenţelor de calciu în sarcină, alăptare
  • Combaterea decalcifierii osoase şi a carenţelor de calciu din organism
  • Osteoartrită, osteoporoză, osteopenie, artrită reumatoidă, discopatii, fracturiosoase, rahitism, crampe musculare şi furnicături.
  • Menopauză, sindrom premenstrual, preeclampsie
  • Insomnie, depresie, stres, migrene.

Bine de ştiut!

Învelişul nervos este afectat până şi de cele mai mici oscilaţii ale nivelului de calciu. Administrarea suplimentară a calciului are ca efect, de cele mai multe ori, creşterea substanţială a randamentului sistemului nervos.