Dacă suferi de gastrita acută înseamnă că ai usturimi la stomac şi dureri în abdomenul superior. 

În general, pentru gastrita cronică e nevoie de un regim uşor, fără alimente iritante, cum sunt cele care cresc producerea de sucuri gastrice sau stagnează în stomac.

 Iată o listă cu astfel de alimente ”rele”: supele grase, prăjelile, carnea grasă sau afumată, peştele gras, mezelurile, ouăle prăjite, brânzeturile fermentate, pâinea multicereale, varza, castravete, porumb, ceapa, ridichi, sfecla, conopida, fasole uscată, mazare uscată, vinete, rosii, struguri, smochine, stafide, curmale, piper, boia, ardei iute, muştar, hrean, oţet, murături, untura, slanina, maioneza. 

Trbuie să scapi şi de consumul de alcool şi fumat, iar aspirina si medicamentele antiinflamatorii trebuie evitate.

Alevia recomandă o combinaţie specială de carbonat de calciu şi carbonat de magneziu ce calmează durerile: Calmant Gastric.

Încearcă şi efectul mângâietor al Ceaiului Gastric din plante care acţionează împotriva gastritei: roiniţă, coada şoricelului, sunătoare, flori de gălbenele, lemn dulce, tătăneasă, obligeană.

Dacă calmantul gastric împreună cu ceaiul nu dau rezultat într-o săptămână, e important să se înceapă un tratament medicamentos.