Controlează-ţi colesterolul pentru a putea micşora riscul de a face o boală de inimă. Este o substanţă prezentă în organism, dar în exces colesterolul poate forma de-a lungul timpului adevărate depuneri în pereţii arterelor. Aşa se formează depunerile compacte de grăsime (plăcile de aterom), care se pot rupe brusc şi pot înfunda arterele conducând la infarct cardiac sau cerebral. Iată ce poţi face dacă ai colesterolul crescut.

- Dieta sănătoasă e soluţia

Să ţii o dietă cu puţin colesterol înseamnă de fapt să mănânci sănătos. Încarcă-ţi farfuria cu fructe şi legume la care adaugi peşte de 3 ori pe săptămână sau carne albă. Peştele este cel mai important aliment ce scade riscul apariţiei plăcilor de aterom.  

Mănâncă după poftă fructe, legume, zarzavaturi, seminţe, cerereale integrale, lactate slabe cu cel mult 1,5% grăsime, peşte şi carne fără grăsime.

Mănâncă mai puţin sau deloc grăsimi: carne de porc şi vită, mezeluri, dulciuri bogate în zaharuri rafinate, produse de patiserie, sucuri, ouă maioneze, creme. Toate cresc nivelul colesterolului ‘rău’. Şi mai este o parte bună a dietei sănătoase; dacă perseverezi, te ajută mult să slăbeşti.

Exerciţiile fizice întregesc tratamentul

Nici n-o să-ţi vină să crezi ce efecte benefice pot avea asupra normalizării colesterolului 30 de minute de mers zilnic. Programul regulat de exerciţii chiar îţi va creşte colesterolul HDL (cel ‚bun’) şi-ţi întăreşte inima.

Plantele pot avea efect remarcabil

Cele mai cunoascute şi valoroase plante care ajută vasele de sânge să fie sănătoase sunt usturoiul, gugulul şi anghinare. Alevia îţi recomandă un preparat unic ce le conţine pe toate trei, în extracte standardizate.

Usturoiul poate creşte sănătatea vaselor de sânge şi scădea tensiunea. Gugulul e o plantă miraculoasă folosită de 3500 de ani în medicina ayurvedică şi recunoscută pentru proprietăţile aproape miraculoase de a scădea nivelul colesterolului şi trigliceridelor.

Anghinarea detoxifică organismul şi scade la rândul său nivelul colesterolului în sânge.

Iar extractul standardizat de seminţe de strugure distruge radicalii liberi, responsabili de îmbătrânire şi multe dintre problemele inimii.

Alevia îți recomandă Colesterol Control și Ceai medicinal Colesterol.

- Suplimentează dieta cu ulei de peşte

Încearcă neapărat 2 – 3 grame pe zi de ulei de peşte fiindcă e un prieten de nădejde. Te păzeşte de bolile de inimă şi menţine colesterolul în limite normale. Dintre toate suplimentele, uleiul de peşte este numărul 1 mondial la vânzări pentru scăderea colesterolului şi protejarea împotriva aterosclerozei.

Alevia îți recomandă Ulei de pește Omega 3.

- Descoperă ce bine e să bei ceai

Ceaiul îţi poate deveni un prieten de nădejde pe termen lung aşa că bea zilnic un amestec de: ceai verde, sulfină, păpădie, măceş, urzică vie şi coada calului pentru a diminua asimilarea lipidelor, a arde grăsimile şi pentru a menţine permeabilitatea vaselor sanguine.