Dacă am cunoaște mai multe despre această substanță minunată, atunci sigur am suferi mai rar de boli de inimă și de lipsa de energie. Doctorul Florin Mitocaru ne explică de ce este Coenzima Q10 un remediu esențial în prevenirea și tratarea bolilor de inimă.

Ce face, de fapt, Coenzima Q10?

Dr. Florin Mitocaru. Are rol vital în producerea energiei celulare, dar acţionează şi ca un scut împotriva radicalilor liberi ce atacă celulele: le prelungeşte durata de viață şi le încetineşte procesul de îmbătrânire. Este incredibil de puternică în zona de re-energizare a organismului. Cine a luat Coenzima Q10 de bună calitate, sigur o folosește constant.

Ce efect are asupra inimii?

Dr. Florin Mitocaru. Coenzima Q10 are efect stabilizator asupra conductivităţii inimii. De asemenea, arterele şi venele au nevoie de coenzima Q10 pentru a se relaxa, iar pereţii vaselor sunt mai în siguranţă când tensiunea arterială este mai scăzută. Fără coenzima Q10, celulele cardiace nu ar produce energie. Inima bate mai încet, contracţiile sale sunt mai ineficiente. Îşi pierde ritmul normal. Ce efecte are asupra nivelului de energie? În primii 30 de ani de viaţă, organismul nostru fabrică el însuşi cantitatea de Coenzima Q10 de care are nevoie. Producţia maximă, care coincide cu maximul nostru de energie se află în jurul vârstei de 20 – 25 de ani. După 30 de ani, ritmul de fabricare începe să scadă, concomitent cu accelerarea proceselor de îmbătrânire. De aceea, energia organismului scade şi se instalează oboseala. Pentru a menţine cantitatea necesară de Q10 în organism și nivelul optim de energie, se recomandă suplimentarea acesteia.

Este bine să luăm comprimate de Coenzima Q10?

Dr. Florin Mitocaru. Recomand tuturor persoanelor peste 30 de ani să ia Coenzima Q10 pentru energia pe care o dă. Apoi, administrarea de Coenzima Q10 îmbunătăţeşte funcţia muşchiului cardiac, fără efecte secundare negative, iar sute de studii atestă acest rezultat: dozele mari de Q10 au un efect impresionant asupra afecţiunilor cardiace severe, cu potenţial letal. Multe persoane ar beneficia cu siguranţă de coenzima Q10 în hipertensiune, insuficienţă cardiacă, angină pectorală, aritmii, ateroscleroză. În plus, poate ajuta persoanele care folosesc statine, pentru contracararea efectelor secundare ale acestora.

În ce afecțiuni are efect Coenzima Q10?

Dr. Florin Mitocaru. O mulțime; le voi enumera pe cele mai importante: demenţa senilă, Parkinson, Alzheimer, oboseală cronică, migrene, neuropatie diabetică, deficit de atenție și hiperactivitate, psoriazis, eczeme, reducerea riscului de apariţie şi dezvoltare a diabetului și cancerului, terapii antitumorale din cauza creşterii nivelului de oxigen celular și protejarea structurii ADN, afecţiuni hepatice, stres, epilepsie, convalescență, glaucom, hepatite cronice, ciroză, accident vascular cerebral, degenerescenţă maculară, disfuncţii erectile sexuale, impotenţă, infertilitate feminină și masculină. După cum vedeți, există nenumărate boli în care Coenzima Q10 poate fi de ajutor.

Cum alegi suplimentele nutritive pe bază de Coenzima Q10?


Cea mai bună sursă de coenzima Q10 este de origine japoneză, liderul modial fiind compania Kaneka. Au devenit cei mai renumiți și reputați producători de Q10 datorită faptului că produc singura Coenzima Q10 naturală în totalitate, provenită din fermentarea drojdiei, bio-identică în cel mai înalt grad cu Coenzima Q10 produsă de corpul uman. Toate produsele de Coenzima Q10 de la Alevia conțin Coenzima Q10 produsă de compania Kaneka.

Alevia îți recomandă Coenzima Q10 120 mg și pachetul promoțional Coenzima Q10 10 mg.

Sursă foto: vegis.ro