Menopauza este "piatra de hotar" din viaţa fiecărei femei la 50 de ani ce semnifică sfârşitul perioadei fertile.

 Perimenopauza înseamnă perioada de la 2 la 8 ani până la instalarea menopauzei, în care nivelul hormonal se tot modifică. Cel mai frecvent semn este menstruaţia abundentă, de multe ori neregulată din cauza modificărilor hormonale. Majoritatea femeilor trec prin această perioadă între 39 şi 51 de ani.

 Simptomele ce se manifestă la instalarea menopauzei sunt: bufeuri de căldură (senzaţie de căldură bruscă pe faţă, gât, piept, însoţită de transpiraţii şi frisoane); insomnie; tulburări emotionale, schimbări ale dispoziţiei, iritabilitate; scăderea interesului sexual; probleme de concentrare; migrene; palpitaţii.

 Pentru a reduce efectele menopauzei, Alevia recomandă o combinaţie unică de plante: cimicifuga şi trifoiul roşu, pe care le puteti găsi în Complex Menopauză.

 Scăderea progresivă a nivelului de estrogen la menopauză înseamnă apariţia mai multor complicaţii care pun în pericol viaţa, cum ar fi osteoporoza. Se poate preveni cu un supliment nutritiv pe bază de calciu, magneziu şi zinc, luat 10 – 15 zile pe lună.

 Alevia îți recomandă Calciu Magneziu Zinc.