Deseori hipertensiunea arterială (HA) nu se manifestă, astfel încât prezenţa sa este descoperită cu ocazia unui examen de rutină. Astfel, singura metodă de a verifica prezenţa sa este măsurarea presiunii sangvine cel puţin o dată pe an, în special după vârsta de 30 ani. E nevoie de câteva schimbări simple în modul de a trăi ca să nu apară complicaţii.

Un studiu recent arată că obiceiurile alimentare corecte (consumul de fructe şi legume, de cereale integrale, produse lactate degresate şi carne slabă) sunt la fel de eficiente ca şi medicamentele antihipertensive.

Alimente interzise:

» sare de masă
 » muştar, ketchup, sos de soia, chili, maioneză
 » măsline
 » supe la plic
 » chips-uri
 » brânzeturi sărate: telemea, brânză de burduf, brânză feta
 » mezeluri
 » peşte sărat sau afumat, 

» conservele de carne, legume; sucul de roşii

Ce te poate ajuta?

- Coenzima Q10 reglează presiunea sângelui

Coenzima Q10 nu are un efect benefic doar asupra celulelor inimii, ci repară şi „drumurile” principale şi secundare de la nivelul pereţilor vaselor de sânge. Arterele şi venele pot fi lezate în timp, pe măsură ce presiunea se acumulează, iar datorită coenzimei Q10, pereţii lor se relaxează şi tensiunea scade.

Alevia îți recomandă Coenzima Q10 60mg.

- Mineralele sunt esenţiale

Suplimentarea dietei cu calciu (500 – 1000 mg pe zi) şi magneziu (300 mg pe zi) este esenţială pentru relaxarea pereţilor vaselor de sânge.

- Plantele ajută cu adevărat

Nu neglija forţa ascunsă în plante ca adjuvant al medicamentaţiei pentru scăderea tensiunii. În primul rând păducelul are multiple efecte benefice asupra inimii prin creşterea capacităţii muşchiului cardiac de a se contracta şi a pompa sângele în organism. De asemenea, încearcă un ceai cu amestec de păducel, păpădie, anghinare, cozi de cireşe, afin şi talpa gâştii. Toate acţionează pozitiv asupra presiunii sângelui în vase.

Alevia îți recomandă Ceai pentru tensiune.

 Dacă după o lună de dietă fără sare, exerciţii fizice şi tratament cu plante, tensiunea nu este în limite normale, consultaţi medicul pentru un tratament medicamentos.