VITAMINA A

Are rol în menținerea sănătății vederii și face pielea catifelată și sănătoasă.

VITA MINELE B

Ce poate face pentru tine?

• Complexul vitaminic B determină ritmul de viaţă pentru că: oferă energie pentru nervi şi celulele cenuşii, frânează uitarea, stimulează producerea de serotonină, ard grăsimile, protejează ochii, asigură un somn liniştit, au grijă de piele, energie şi hormoni.

• Vitamina B1 ajută în creștere, ajută digestia, îmbunătățește comportamentul psihic, ajută la buna funcționare a sistemului nervos, a mușchilor și a inimii.

• Vitamina B2 ajută la menținerea sănătății pielii, unghiilor și părului; benefică și pentru vedere și acționează ca antioxidant.

• Vitamina B3 sau niacina ajută la metabolizarea grăsimilor, reducerea colesterolului, menținerea unui aspect sănătos al pielii, creșterea energiei.

• Vitamina B5 sau acidul pantotenic ajută la vindecarea rănilor, previne oboseala, reduce efectele adverse ale antibioticelor, are rol în reducerea colesterolului și trigliceridelor.

• Vitamina B6 reduce riscul bolilor de inimă, întărește sistemul imunitar, previne diverse afecțiuni nervoase.

• Vitamina B12 formează și regenerează globulele roșii din sânge, contribuie la dezvoltarea copiilor și la creșterea poftei lor de mâncare, crește energia, ajută la tratarea depresiilor și menținerea sănătății sistemului nervos.

• Vitamina B7 sau biotina este esențială pentru metabolizarea grăsimilor și proteinelor și atenuează eczemele și dermatita.

• Vitamina B9 sau acidul folic este esențial pentru formarea celulelor roșii din sânge, menține aspectul sănătos al pielii.

Alevia îți recomandă Complex B Forte.

VITAMINA C

Utilă în prevenirea și tratarea răcelii. Susține sistemul imunitar, ajută la reducerea colesterolului, oferă protecție împotriva mai multor forme de cancer.

VITAMINA D

Ajută la creșterea absorbției de calciu și fosfor în organism și susține sistemul imunitar.

VITAMINA E

Puternic antioxidant, menține sănătatea vaselor de sânge, a celulei nervoase și a ochilor.

VITAMINA K

Are rol major în stoparea hemoragiilor, previne pierderea osoasă după menopauză.

CALCIU

Ce poate face pentru tine?

Toţi avem nevoie de mai mult calciu. E necesar în fiecare celulă a organismului, pentru o mulţime de activităţi diferite. Menține oasele puternice și dinții sănătoși. Reduce riscul fracturilor, al osteoporozei și al pierderii osoase. Ajută la păstrarea regularității bătăilor inimii, menține o tensiune sangvină normală. Atenuează insomnia. Calciul are un rol esențial în contracțiile musculare, în menstruație, în coagulare, în buna funcționare a sistemului nervos prin menținerea activității nervilor și a membranei nervoase.

Cele mai bune surse naturale: lactate și brânzeturi (3 porții pe zi), pește cu oase, nuci, semințe, cereale integrale.

Suplimente

Găsești calciu sub formă de supliment alimentar sub mai multe forme: lactat, carbonat, citrat, extras din corali. Le găsești sub formă de comprimat, comprimat masticabil și pulbere care se dizolvă în apă. E bine să știi că forma de citrat se absoarbe cel mai ușor de către organism.

Alevia îți recomandă: Calciu Vitamina D3,Calciu lactic, Calciu Magneziu D, iar dacă preferi calciul sub formă de pulbere, Calciu 1200 mg vitamina D3

Sfaturi

Corpul nu absoarbe eficient mai mult de 500mg de supliment de calciu odată.

Cum doza zilnică este de 800-1200mg (valori mai mari se recomandă pentru gravide și mame care alăptează, femei peste 50 de ani, bărbați peste 65 de ani), dozele trebuie împărțite. De fapt, absorbția zilnică poate fi îmbunătățită chiar prin administrarea unor doze mai mici pe tot parcursul zilei. Poţi alterna zece zile de calciu citrat cu zece zile de calciu, magneziu şi zinc, urmate de alte zece zile de calciu şi vitamina D. Dacă ai următoarele simptome, poate fi vorba de lipsă de calciu: spasme musculare, cârcei, amorțeala picioarelor, furnicături în palme, amețeală, pierderi de memorie, fracturi, deformări osoase, irascibilitate, dereglări menstruale, căderea părului, unghii care se rup ușor. Dacă ai un serviciu solicitant sau ești sportiv, este bine să suplimentezi nivelul de calciu în organism.

MAGNEZIU

Ce poate face pentru tine?

Esențial pentru funcționarea eficientă a nervilor și a mușchilor, magneziul este cunoscut și sub denumirea de „mineralul antistres“ pentru că întreține funcțiile nervilor și ajută în tratarea depresiilor și anxietăților. Ajută la arderea grăsimilor și la producerea energiei. Ajută la menținerea sănătății sistemului cardiovascular, previne atacurile de cord, de ajutor în hipertensiunea arterială, angină, diabet, ține nivelul colesterolului sub control. Menține sănătatea dinților și a oaselor. Întărește sistemul imunitar. Ajută mușchii spasmele musculare, tremurăturile și convulsiile.

Cele mai bune surse naturale: legume verzi (salată, spanac, ceapă verde, urzici, mazăre), fasole, nuci, semințe, tărâțe, produse lactate.

Sfaturi

Ia suplimentul cu magneziu în timpul mesei, iar nu după masă fiindcă mineralele neutralizează aciditatea stomacului. Dacă obișnuiești să bei alcool, e bine să crești aportul de magneziu. Aceeași recomandare pentru persoanele care fac efort fizic și mental susținut, iau anticoncepționale pe bază de estrogeni. O atenționare specială pentru cei foarte stresați – suplimentează de urgență magneziul în alimentație fiindcă magneziul este „sarea“ liniştii interioare, care ne face mai rezistenţi la stres mai mult decât orice altă substanţă activă.

Alevia îți recomandă Magneziu pulbere și Magneziu Vitamina B6 sub formă de comprimate.

 ZINC

Acționează ca un agent de dirijare a traficului, care veghează ca procesele din organism, întreținerea sistemelor enzimatice și a celulelor să fie eficiente. Ajută în problemele de fertilitate și prostată, precum și la tratarea tulburărilor psihice.

Alevia îți recomandă Calciu Magneziu Zinc.

FIER

Rolul fierului este de a transporta oxigenul către toate celulele și țesuturile. Devine parte componentă a enzimelor, hemoglobinei și mioglobinei.

POTASIU

Ajută mușchii și nervii să funcționeze corect. Ajută corpul să elimine deșeurile și reduce riscul de boli cardiovasculare.

CROM

Activează enzimele implicate în metabolismul glucozei şi în sinteza proteinelor.

FOSFOR

Întărește oasele și dinții şi are rol în aproape fiecare reacţie chimică importantă din organism.

IOD

Este cel mai important nutrient pentru funcționarea glandei tiroide.

MANGAN

Ajută la eliminarea oboselii, ajută reflexele musculare, ajută la prevenirea osteoporozei.

MOLIBDEN

Ajută la metabolismul glucidelor și lipidelor și acționează ca antioxidant.

SELENIU

Protejează împotriva diferitelor tipuri de cancer, ajută la reducerea riscului de accident vascular și ajută la păstrarea elasticității țesuturilor.

Alevia îți recomandă Tonic General.

Sursă foto: www.health.com