Cupru-struguriStocarea cuprului în organismul nostru se face în ficat, creier, inimă, rinichi dar și în firul de păr, cantitatea fiind 100 – 120mg.

Una dintre cele mai importante funcții ale cuprului este că ajută corpul nostru să absoarbă și să folosească fierul ca să sintetizeze hemoglobina. Are rol deosebit de important în menținerea integrității mielinei, substanță grasă care face parte din învelișul unor nervi.

Conform studiilor, medicamentele care conțin complecși de cupru s-au dovedit a fi eficiente în combaterea multor boli: artrita reumatoidă, osteoartrita, spondilita anchilozantă și sciatica.

Niveluri anormal de ridicate de cupru sunt descoperite la persoane cu febră reumatică, artrite reumatoide, lupus, leucemie , infarct miocardic și anumite tipuri de cancer.

Carența poate apărea în malnutriția individuală severă : anemie, boli de oase și anemie.

Surse alimentare bogate în cupru : ficat, scoici, carne, nuci, legume și struguri, aceștia fiind cea mai bogata sursă.