Vitaminele și mineralele se găsesc în toate materialele organice și poți presupune că dacă mănânci alimentele „corecte“, într-o dietă perfect variată și echilibrată, vei lua toate vitaminele și mineralele de care ai nevoie din alimentație.

Problema e că foarte puțini dintre noi pot susține o astfel de dietă. Mai mult, unele studii arată că dacă în trecut am mâncat zahăr procesat, făină albă sau alimente conservate, avem un deficit dintr-un micronutrient sau altul. Alte studii sugerează că în ciuda abundenței de alimente, europenii suferă de malnutriție pentru că dieta europeanului „obișnuit“ nu asigură necesarul de vitamine și minerale.

Multe restaurante reîncălzesc alimentele sau le păstrează la cald; prin urmare, dacă mănânci frecvent în oraș ai un risc mai mare să ai deficiență de vitaminele A, B1, C. De asemenea, pentru că atât de multe dintre mâncărurile noastre sunt procesate, modificate genetic sau sărăcite de nutrienți, lipsa de calciu, magneziu, acid folic are un nivel epidemic. Iar suplimentele alimentare au avantajul că reușesc să concentreze o cantitate mai mare de nutrienți într-un comprimat, fiind mai ușor de administrat și oferind avantajul unui control asupra dozelor.

Așa este Energiva de la Alevia, cel mai complex supliment de vitamine și minerale care, pe lângă acestea, are în compoziție și plante care susțin energia și sănătatea organismului.