Transformă potenţialele dezastre în victorie...

Lucrul acesta necesită o metamorfoză a minţii, o schimbare de atitudine care te face capabil să realizezi că evenimentele au o semnificaţie mai profundă, indiferent de cât de negative sau de dezastruoase pot părea ele la un moment dat. Nu considera eşecurile ca fiind definitive. Consideră-le, în schimb, semne ce îţi sugerează să schimbi strategia sau calea de abordare. Atunci, viaţa ta şi toate scopurile sale vor fi întotdeauna pline de însemnătate.

 Fă pe toată lumea să iasă bine...

Una dintre cele mai bune tactici în viaţă este aceea de a încerca cu adevărat să faci ca toată lumea să iasă bine. Lucrul acesta necesită o minte sigură şi o inimă generoasă. Fă-ţi colegii să strălucească şi te vei bucura de norocul popularităţii. Fă-ţi şeful să pară geniu, şi te vei bucura de norocul ascensiunii pe scara ierarhică. Fă-i pe toţi să pară superiori, şi vei părea, pur şi simplu, cel mai bun dintre toţi!

 Schimbă orice, mai puţin valorile...

Nu are nimic dacă îţi schimbi traiectoria la jumătatea drumului. Ai voie să fii capricios sau să te răzgândeşti în orice etapă a vieţii. Valorile sunt cele ce trebuie să îţi rămână ferme şi neclintite, neşovăind în faţa oceanelor şi valurilor de schimbare. Valorile transcend spaţiul şi timpul, oferind însemnătate existenţei tale. Valorile schimbătoare sugerează o viaţă lipsită de fundament sau scop.

Ceea ce pare o coincidenţă este, de fapt, o predicţie...

Toate coincidenţele vieţii nu sunt, de fapt, coincidenţe. Atunci când trăieşti într-o stare de conştienţă, nu este dificil să găseşti legături între fiecare eveniment întâmplat şi fiecare persoană  ce apare în lumea ta la un moment dat. Privite astfel, toate ”coincidenţele” vieţii prevestesc ceva. Gândeşte-te la toate lucrurile pe care le-ai făcut, la toate gândurile care ţi-au trecut prin minte şi la toţi oamenii care au intrat în viaţa ta zilele trecute. Apoi meditează asupra legăturilor dintre ele. Ai putea începe să observi unele lucruri care îţi scăpaseră înainte din vedere.

 Dacă este să cazi, ridică-te pur şi simplu...

Nu-ţi face griji dacă, ocazional, săvârşeşti câte o greşeală; pur şi simplu ridică-te şi mergi înainte. Persoana care merge înainte este cea care îşi atinge în cele din urmă scopul. Aşteaptă-te să faci greşeli. Tocmai acestea îţi vor da putinţa de a înfrunta în cele din urmă problemele cele mai grave. Oamenii care nu greşesc vor fi în dificultate atunci când se vor confrunta cu greutăţile de mai apoi în viaţă.