Frunzele de Ginkgo biloba sunt pline de substanțe binefăcătoare pentru sănătatea noastră. Așa sunt ginkgoflavonele și lactonele terpenice, răspunzătoare de îmbunătățirea circulației sângelui. De multe ori ignorată, proasta circulație a sângelui în organism stă la baza numeroaselor afecțiuni și simptome neplăcute: mâini și picioare reci, crampe musculare, varice, țiuit în urechi, tulburări de circulație cerebrală. Ce nu știe multă lume e că parte dintre problemele pe care le avem din cauza unei slabe concentrări sau a uitării se datorează tot unei circulații sangvine defectuoase. De aceea Ginkgo biloba ne ajută să ne concentrăm mai bine și să avem o bună ținere de minte.

 

Îmbunătățește capacitatea de concentrare

La nivelul sistemului nervos, Ginkgo biloba stimulează memoria și capacitatea de concentrare, atât în cazul tinerilor, cât și al vârstnicilor.În ceea ce privește memoria, se vor observa influențe pozitive atât asupra memoriei de scurtă durată, cât și în cazul memoriei de lungă durată. Stimulii exteriori / interiori pot distrage atenția, iar Ginkgo biloba are un efect de sporire a capacității de concentrare printr-o mai bună circulație a sângelui la nivel cerebral și prin oxigenarea celulelor nervoase. De asemenea, Ginkgo îmbunătățește atenția și face să dispară sau să se reducă senzația de somnolență. Toate acestea conduc la reflexe mai rapide, timpi de reacție buni mai ales în cazul persoanelor care depun o activitate intelectuală intensă, care studiază sau care șofează.

 Încetinește procesul de îmbătrânire

 Ginkgo este cunoscută pentru susținerea sigură a puterii de concentrare și capacității de memorare și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Ginkgo biloba nu ar trebui să lipsească din dieta persoanelor de vârsta a doua și a treia deoarece ameliorează funcțiile cerebrale atunci când există amețeli, indispoziție sau slăbirea ori pierderea memoriei. Există o legătură directă între îmbunătățirea atenției, a memoriei și influența benefică pe care o are Ginkgo asupra circulației sangvine de la nivelul creierului și membrelor. Ginkgo biloba încetinește procesul de îmbătrânire și senilitate ajutând la energizarea și revigorarea organismelor aflate în pragul îmbătrânirii premature. Are efect asupra logevității generale.

Stare de bine

Ginkgo ajută la păstrarea unei sănătăți de fier, dar în același timp poate contribui la starea de bine a întregului organism și menținerea echilibrului psihic în momente de depresie, anxietate, oboseală cronică, suprasolicitare, efecte des întâlnite într-un stil de viață modern. Starea de bine se manifestă prin optimism, atenție sporită, creativitate, inițiativă. Cu alte cuvinte, o îmbunătățire semnificativă a stării psihomentale.Efectul apare ca urmare a creșterii producției substanțelor neurotransmițătoare (dopamina și noradrenalina).

Circulația sângelui

O bună circulație a sângelui este esențială pentru un organism sănătos și asigură o speranță de viață mai ridicată. Extractul de Ginkgo ameliorează multe dintre efectele unei circulații proaste a sângelui și de aceea este util și persoanelor sănătoase. Cum acționează - Ginkgo are o capacitate extraordinară de a crește circulația sângelui la nivelul creierului și al extremităților, relaxează pereții vasculari, dilată vasele, reduce presiunea arterială și riscul de infarct. Datorită efectului tonifiant asupra sistemului venos, Ginkgo permite creșterea fluxului sangvin și ajută revenirea mai eficientă a sângelui la inimă. De asemenea, Ginkgo are un puternic efect antioxidant. Frunzele de Ginkgo biloba conțin două tipuri de substanțe (flavonoide și terpenoide) care protejează organismul încetinind și distrugând radicalii liberi formați în organism datorită factorilor nocivi ai mediului - poluare, alimentație nesănătoasă, radiații ultraviolete, fum de țigară. Fără acțiunea antioxidanților, radicalii liberi pot modifica membrana celulelor, ADN-ul și pot contribui la îmbătrânirea organismului.

Alevia recomandă Ginkana Ginkgo biloba 80mg Forte și Ginkana Ginkgo biloba 40mg.

 

Articol editat de echipa Alevia