Recunoscute pentru beneficiile lor, plantele sunt un aliat de nădejde de mai bine de sute de ani, iar sub forma suplimentelor pe bază de extract de plante, eficiența acestora este sporită. Însă, pentru a beneficia de rezultate eficiente, consumatorii trebuie să știe să recunoască suplimentele alimentare de calitate.

Când cumpărăm un supliment alimentar din plante, este important să citim eticheta și să verificăm  să fie extract din plante în compoziție, nu plantă simplă, tocată, pentru că diferența esențială constă  în faptul că efectul terapeutic al extractului este mult mai mare decât cel al plantei simple.

Extractele standardizate reprezintă o metodă prin care consumatorii se pot asigura că produsele  au o valoare terapeutică mare și că aceasta nu fluctuează în funcție de recolte, zone geografice,  climat sau de momentul recoltării. Consumatorii ar trebui să deosebească cele două modalități de  obținere a suplimentelor alimentare pe bază de plante: prin extracție și prin tocarea plantei. Alevia folosește extracte de calitate tocmai pentru a putea doza corect substanțele active și pentru a obține un efect terapeutic mare.

Spre exemplu, Ginkgo biloba din produsul Ginkana de la Alevia, este în raport 50:1, adică din 50 kg de plantă se obține 1 kg de extract. Aspectul acesta se verifică pe ambalajul produsului, unde scrie „extract de Ginkgo biloba 24% ginkgoflavone, 6% lactone terpenice”. La Alevia avem peste 50 de extracte standardizate de foarte bună calitate, obținute de la compania furnizoare Naturex, cu sediul în Franța, lider mondial în puritatea extractelor.

Preocuparea pentru sănătatea consumatorilor și pentru produsele de calitate înaltă stă la baza colaborării de mai bine de 10 ani dintre Alevia și Naturex. Pentru a fi siguri că ceea ce oferă este de cea mai bună calitate, Alevia testează materia primă încă o dată în laboratoare independente din Spania și Marea Britanie. Procesul de producție Alevia este certificat de compania lider Lloyd’s Register, cu sediul în Marea Britanie. Toate acestea duc la eficiența terapeutică a produselor.

„Dincolo de substanțele active folosite, de gramaj și de concentrație, calitatea unui produs este dovedită prin efectul pe care îl are asupra organismului uman.”