Există plante folosite de secole şi dovedite de cercetători pentru energizarea şi revigorarea organismului. Una dintre aceste plante este ginsengul, steaua plantelor revigorante.

În China aproape toate reţetele scrise de medic conţin şi ginseng, iar amerindienii mestecau rădăcină de ginseng când avea de străbătut distanţe lungi şi aveau nevoie de energie.

Ce spun studiile despre efectele ginsengului...

- Îţi dă mai multă energie

Ginsengul îmbunătăţeşte capacitatea celulelor de a „arde” oxigenul ca şi combustibil.

Stres

Ginsengul este una dintre cele mai bune plante posibile pentru combaterea efectelor stresului prin echilibrarea hormonilor de stres şi relaxarea sistemului nervos.

-  Mai puţină oboseală

Ginsengul este folosit pentru restabilirea vitalităţii la persoanele obosite cronic, în special vârstnici. Ginsengul poate ameliora oboseala prin acţiunea benefică asupra glandelor suprarenale. Atunci când glandele suprarenale funcţionează mai eficient, organismul are o eficienţă mai mare în utilizarea oxigenului şi înmagazinarea energiei.

Îmbătrâneşti mai lent

S-a demonstrat că pe timp îndelungat, nivelul crescut al hormonilor de stres accelerează îmbătrânirea. Echilibrarea acestor hormoni şi efectul de antioxidare cu ajutorul Ginsengului este o cale sigură de încetinire a procesului de îmbătrânire.

-Creşte libidoul

Ginsengul este util atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi pentru că îmbunătăţeşte viaţa sexuală, fiind şi un afrodisiac puternic.

Memorie

Ginsengul îmbunătăţeşte memoria şi concentrarea. Reechilibrează hormonii de stres, a căror nivel ridicat pentru perioade lungi de timp poate distruge celulele creierului

- Detoxifiere

Ginsengul ajută corpul să se elibereze de toxine.

Afecţiuni ale sistemului imunitar

Studii au arătat că persoanele care iau ginseng răcesc mai rar şi se îmbolnăvesc mai greu.

- Ajută organismul în bolile grave

Ginsengul scade cu 50% riscul de a face cancer şi scade nivelul zahărului din sânge la persoanele cu diabet.

Ginsengul panax are mai mult efect asupra tonusului fizic şi psihic, iar ginsengul siberian creşte mai mult energia sexuală.

Alevia îți recomandă Ginseng și Ginseng siberian.