Cei mai de temut dușmani ai pasiunii sunt rutina, televizorul și mentalitatea. Rutina zilnică te face să ai impresia că știi totul despre partener, că nu mai are nimic interesant și ascuns; partenerul de viață intră într-un con de umbră. Televizorul înăbușă discuțiile inteligente și orice alte activități relaxante sau interactive – pur și simplu ne fură timpul fără să ne dea ceva înapoi. Iar în ce privește mentalitatea, sunt multe persoane cărora nu le plac ideile noi, s-au rigidizat într-un fel anume de a înțelege viața, familia, sexualitatea.

Dacă vrei să ai o viață sexuală de cuplu fericită, atunci începe să acorzi atenție acestei părți din viața ta. Începe să te gândești câte 10-20 de minute în fiecare dimineață la cum poți ieși din rutină și condimenta viața, inclusiv cea sexuală. Planifică o vacanță fără copii, ia bilete la teatru sau cinema, dă-ți întâlnire cu partenerul de viață în oraș la cel mai bun restaurant, acordă atenție cadourilor spontane. Discută cu partenerul de cuplu despre sexualitate, mângâiați-vă des, citește cărți erotice, încearcă să-ți implici partenerul în acest joc al noutății și redescoperirii. O idee bună este să încerci să afli mai multe despre fiecare parte a sexualității: sărut, mângâiere, masaj, act sexual.

Ponturi să săruți biiiiiine


Un sărut pasional poate aprinde flacăra dorinței în câteva secunde, în timp ce sărutul tandru spune mai multe despre puterea relației voatre. Oricum ar fi, sărutul e unul dintre cele mai intime și erotice gesturi umane. Nu există o singură trăsătură a unui sărut bun și e bine să acorzi atenție atât părții fizice a sărutului, cât și celei emoționale. Aspectul fizic se referă la tehnica de sărutat și la igienă, cum ar fi dacă ai o respirație proaspătă, în timp ce aspectul emoțional se referă la limbajul corpului, sincronizarea cu partenerul și legătura emoțională pe care o ai cu el înainte, în timpul și după sărut.
Cel mai important atunci când săruți este să te concentrezi total asupra partenerului de cuplu - ca și când nu ar mai exista nimic altceva în afară de persoana sa și ca și cum singurul mod în care îi poți transmite ceea ce simți pentru el/ea este prin sărut.
• Menține sărutul interesant modificând tempoul
și tehnica
• Sărută cu dragoste nu numai buzele, ci și ochii, urechile și gâtul. Mai ales femeile apreciază săruturile pasionale pe gât, în timp ce bărbații preferă să fie mușcați ușor de lobul urechii.
• Alintă și mângâie partenerul în timpul sărutului. Îl poți strânge puternic la piept, îi poți ține capul în palme (femeile adoră asta), îl poți mângâia pe toată suprafața spatelui.
• Nu te jena să respiri adânc sau să gemi ușor – nu există stimulent mai puternic decât să știe că-ți provoacă plăcere.
• Închide ochii când săruți
• Încearcă să-i oferi partenerului plăcere – încearcă să-ți dai seama cum îi place să fie sărutat și ce gesturi îi provoacă o plăcere mai mare. Poate fi vorba de detalii, cum ar fi o atingere fină pe gât sau o privire cu subînțeles.
• Două lucruri pe care ar trebui să le pui în practică: mișcarea oricând sexy „împinge-l la perete“ și jucăușă „trage-te înapoi“. Trage-l de guler spre tine și sărută-l delicat, după care oferă-i un sărut mai lung și mai apăsat. În timp ce îl săruți, începe să-l împingi înspre perete sau ușa închisă. Când se așteaptă la mai mult, apropie-ți buzele de ale lui și apoi ezită și îndepărtează-te ușor. Asta sigur îl va pune pe jar pe partener.