Necazurile făcute de prostată pot fi prevenite, iar aceste măsuri de prevenţie ar trebui cunoscute de toţi bărbaţii deoarece aproape 60% dintre ei la 60 de ani şi 80% la 80 de ani au prostata crescută.

Simptomele afecţiunii. Pentru că se situează în dreptul rectului şi chiar sub vezica urinară, mărirea prostatei creează presiune asupra vezicii şi comprimă uretra, cauzând simptome precum:

- nevoia de a urina mai des

- jet urinar slab sau întrerupt

- trezire noaptea din cauza nevoii de a urina

- apariţia senzaţiei de golire incompletă şi

- tulburări ale vieţii sexuale.

- Lipsa de informare - principalul motiv al neprezentarii la medic

Adenomul de prostată se descoperă târziu fiindcă bărbaţii evită să meargă la medic, ignoră simptomele sau se tem de o intervenţie chirurgicală. Dacă ar fi mai bine informaţi, ar şti că o consultaţie nu implică neapărat operaţia şi că vizita regulată la medic îi poate scuti de neplăceri. De aceea e bine de ştiut simptomele.

- Un stil de viaţă sănătos = prostată normală ani de zile

- Ia-ţi ca prieteni de nădejde roşiile şi penenele roşu. Mănâncă varză, conopidă, broccoli, seminţe de dovleac, soia, linte, porumb si nuci.
- Evită dulciurile şi cafeaua.

- Adaugă cel puţin 2 litri de apă pe zi şi 30 de minute de mers pe jos zilnic ca să întăreşti sistemul de apărare al organismului.

- Profită de plantele şi mineralele cu efect dovedit pentru sănătatea prostatei

Alevia recomandă un preparat din saw palmetto, licopen, urzică, dovleac şi zinc, ingrediente recunoscute pentru efectul asupra prostatei.

Saw Palmetto contribuie la menţinerea unui flux normal al tractului urinar la bărbaţii peste 40 de ani, ajută la menţinerea normală a funcţiei prostatei şi poate reduce adenomul de prostată.

Licopenul, care se regăseşte mai ales în roşii, este puternic antioxidant şi joacă un rol foarte important în prevenirea cancerului de prostată.

Urzica contribuie la menţinerea funcţiei urinare, iar dovleacul are efect benefic în afecţiunile vezicii urinare şi reface elasticitatea prostatei.

Carenţa de zinc determină disfuncţionalităţi ale prostatei, de aceea zincul e foarte important în reducerea simptomelor.

! Preparatul Alevia conţine extracte standardizate de calitate înaltă, ceea ce îl face cu adevărat eficient.

- Există ceaiuri speciale pentru prostată

Pe lângă alte măsuri, apropie-te zilnic şi de ceaiuri. Pe termen lung sunt un prieten redutabil. Alevia recomandă o combinaţie specială de ghimpe, pufuliţă, urzică moartă, gălbenele, muguri de pin, coada calului şi roiniţă pentru a preveni adenomul de prostată.