Până să luăm medicamente, există în natură remedii care au acelaşi rezultat şi mai puţine efecte secundare. O astfel de plantă este sunătoarea, cea mai bine documentată din punct de vedere al cercetărilor ştiinţifice şi cu reputaţia cea mai bună dintre toate plantele medicinale.

Ştiai că…

- Medicii folosesc încă din antichitate sunătoarea pentru echilibrarea psihicului, iar prima menţiune despre efectele benefice se găseşte în textele lui Galenus, părintele farmaciei.

- În Europa de Vest şi în special în Germania, remediile pe bază de sunătoare depăşeşc ca vânzări medicamentele antidepresive, tocmai fiindcă sutele de studii şi experimente spun un singur lucru: sunătoarea dă rezultate de excepţie în ameliorarea stresului şi a depresiei. Iar aceasta este o situaţie fără precedent în ultima sută de ani, o plantă medicinală să fie folosită în lumea medicală la o scală atât de impresionantă.

Cum acţionează?

- Sunătoarea produce creşterea cantităţii de serotonină, substanţă chimică responsabilă de producerea bunei dispoziţii.

- S-a demonstrat şi că sunătoarea crește cantitatea de dopamină și noradrenalină, neurotransmi­ţători responsabili de o bună stare de spirit.

- Sunătoatea scade nivelul de cortizol, hormonul stresului. 

De ce să foloseşti sunătoarea?

• Este cel mai eficient calmant natural de zi; crește rezis­tenţa la stres; redă starea de bine organismului.

• Împotriva anxietăţii: sunătoarea este la fel de eficientă ca medicamentele clasice.

• Împotriva depresiei: studii clinice europene au descoperit că sunătoarea este la fel de eficientă ca medicaţia stan­dard pentru depresie ușoară și moderată. 

Suferi de depresie?

Atunci începe tratamentul cu sunătoare în loc de medicamente antidepresive clasice. Astfel, apariția efectelor secundare are un risc mai scăzut.

Recomandare

Sunătoarea acţionează mai bine atunci când este combinată cu psihoterapie, echilibrare hormonală, trata­ment nutriţional şi exerciţii fizice. 

Care este doza recomandată?

900 mg pe zi dintr-un extract standardizat, cu 0,3% hypericin te poate ajuta.

Atenţie

Specialiştii recomandă cure de minim 3 luni. Vei putea observa o ameliorare după cel puţin 2 săptămâni.

Ai grijă ca suplimentul să conţină întotdeauna extract standardizat, iar nu plantă tocată. Aceasta pentru că din plantă se extrage substanţa activă, cea care acţionează, iar standardizarea însemnă că se foloseşte exact concentraţia optimă.

Alevia îți recomandă Antistres.