Spirulina

Spirulina este miracolul marin, cea mai veche algă de pe pământ. Cercetătorii au descoperit că aborigenii africani, care locuiau în jurul lacului Ciad, se diferenţiau prin sănătate deosebită şi prin longevitate tocmai datorită faptului că foloseau în alimentaţie spirulina.

Spirulina este cel mai concentrat aliment vegetal.

  • Are o compoziţie bogată în proteine, vitamine, minerale, acizi graşi esenţiali.
  • Atât de bogată, încât conţine de trei ori mai multe proteine decât carnea de porc.
  • Conţine absolut toţi aminoacizii necesari corpului uman: leucină, izoleucină, lizină, metionină, cistină, fenilalanină, tirozină, treonină, triptofan, valină, histidină, prolină, serină, ARN, ADN.
  • Mai conţine fier, calciu, magneziu, zinc, potasiu, fosfor, seleniu, vitaminele din complexul B, betacaroten.
  • Dacă o plantă medicinală obişnuită conţine până la 10% principii active, spirulina are o concentraţie de substanţe vindecătoare de peste 70%, fiind o campioană absolută în acest domeniu.

Spirulina are avantaje certe pentru persoanele sănătoase: revitalizează organismul şi redă starea de confort; creşte tonusul fizic şi psihic al organismului.

Cercetătorii încă studiază efectele benefice ale spirulinei…

Peste 100 de referinţe ştiinţifice publicate susţin efectele uimitoare ale spirulinei.

Unele studii demonstrează că spirulina are efecte anti-cancerigene, antivirale şi că este un puternic stimulator al sistemului imunitar, detoxifiant şi revigorant pentru  organism. Iar medicii naturişti o recomandă cu încredere pentru tratarea colesterolului crescut, a hipertensiunii, a diabetului, anemiei, hepatitei, cirozei, ulcerului, insuficienţei renale, perioadelor de efort fizic sau intelectual, oboselii cronice, obezităţii, suprasolicitării nervoase, profilaxiei infecţiilor microbiene şi virale.

Luptă cu îmbătrânirea prematură: Administrarea de spirulină protejează organismul de efectele radicalilor liberi şi stimulează procesele de regenerare.

Tulburări de creştere la copii: Spirulina ajută la dezvoltarea sistemului nervos şi a funcţiilor cognitive, precum şi la formarea normală a scheletului şi împiedică apariţia tulburărilor endocrine.

Poliartrita reumatoidă: Administrarea de spirulină împiedică inflamarea şi degenerarea ţesuturilor cartilaginoase de la nivelul articulaţiilor. Se recomandă mai ales la începutul sezonului rece, atunci când există o predispoziţie la apariţia puseelor reumatice.

Gastrită: Spirulina protejează mucoasa gastrică, reduce uşor secreţia acidă de la nivelul stomacului şi scade reactivitatea organismului la stresul psihic.

Răceală şi gripă: Principiile active din această algă împiedică replicarea virusurilor şi stimulează sistemul imunitar să lupte cu infecţia, având în plus darul de a stopa apariţia unor complicaţii bacteriene ale gripei, datorită calităţilor antibiotice.

Astm: Studiile arată că, după administrarea spirulinei, frecvenţa şi intensitatea crizelor de astm se reduc, iar funcţionarea plămânilor se îmbunătăţesc.

Anemie şi epuizare: Spre deosebire de multe alte plante, fierul conţinut în spirulină este foarte uşor de absorbit de către organism. De asemenea, menţine tonusul fizic şi psihic prin compoziţia extrem de bogată în nutrienţi.

Obezitate: Spirulina ajută la controlul senzaţiei de foame şi a poftei de mâncare. Aceasta, pentru că spirulina e de folos la secreţia acelor neuro-transmiţători care dau senzaţia de saţietate, necesare pentru persoanele care doresc să-şi controleze impulsul de a se supraalimenta.

Dislipidemii: Spirulina ajută la reglarea nivelului colesterolului şi al trigliceridelor din sânge.

Diabet zaharat tip II: Spirulina ajută la stimularea producţiei de insulină şi la reducerea riscului de afecţiuni cardiovasculare.

Hipertensiune: Datorită capacităţii sale de a stabiliza circulaţia sângelui, spirulina are efecte benefice asupra inimii; ea reduce tensiunea arterială.