Alimentația echilibrată reprezintă mai degrabă un ideal decât o practică, pentru majoritatea oamenilor. De fapt, studiile arată că foarte puțini oameni mănâncă echilibrat, acoperind integral necesarul de nutrienți (proteine, grăsimi și carbohidrați), minerale, vitamine și alte elemente din alimentația zilnică. Majoritatea oamenilor mănâncă în primul rând mai mult decât este necesar organismului și apoi mănâncă multe alimente nesănătoase, cu un conținut ridicat de grăsimi, sare, zaharuri.

E dificil de obținut o alimentație echilibrată mai ales că alimentele conțin mai puțini nutrienți decât în trecut datorită sărăcirii solului prin agricultura intensivă, strângerea recoltelor fără să fie complet coapte, timpul îndelungat de depozitare, procesele de fabricație care distrug mulți dintre nutrienții din alimente și alți factori.

Suplimentele alimentare pe bază de multivitamine și multiminerale acoperă aceste carențe și ne ajută ca, în ciuda unei diete care e departe de a fi echilibrată, să obținem necesarul zilnic pentru a fi sănătoși  și energici. Completarea dietei este unul dintre beneficiile suplimentelor alimentare. Cu totul altceva este să ne îmbogățim dieta cu nutrienți esențiali (vitamine, minerale, acizi grași esențiali, plante) care întăresc sistemul imunitar, favorizează regenerarea celulară și combat excesul de radicali liberi.

Vitaminele și mineralele luate zilnic asigură organismului cu aportul necesar de nutrienți ca să poată funcționa în parametri optimi. De asemenea, vitaminele și mineralele țin la distanță multe dintre afecțiuni. Plantele au la rândul lor beneficii extraordinare pentru sănătatea noastră, fiecare în felul său unic. Iată de ce suplimentele alimentare aproape că devin indispensabile pentru sănătatea noastră în ziua de azi.