În fiecare an răceala loveşte milioane dintre noi, hoinărind câteva zile sau câteva săptămâni. Încearcă să te bazezi pe cât mai mult pe remedii din plante începând de la primele simptome în care nu te simţi bine. Medicamentele sunt foarte eficiente, dar au multe efecte secundare.

 Consumă multe lichide

Nu subestima importanţa celor 2 litri de apă pe zi în scurtarea bolii fiindcă lichidele sunt la fel de valoroase ca medicamentele. Încearcă şi ceaiuri speciale antigripale şi antitusive.

 Odihneşte-te!

Acordă-i corpului timp de odihnă ca să poată lupta cu răceala şi încearcă un ritm mai puţin alert decât de obicei al muncii.

 Ai grijă de tine

Nu uita nici de băi calde în care pui 1 kg de sare mare la o cadă cu apă sau de frecţii cu spirt.

 Ai încredere în natură

Alevia recomandă un remediu natural împotriva răcelii, o combinaţie de substanţe active deosebit de eficiente: salix alba, echinacea şi măceşe.

 Extractul de măceşe, cu conţinut bogat de vitamina C naturală scade puterea răcelii şi durata. Extractul standardizat de salcie are acelaşi efect ca aspirina, acţionând ca antiinflamator natural. Iar extractul de echinacea previne şi scurtează simptomele răcelii.

Cel mai folosit medicament din lume, aspirina, a fost pentru prima oară extrasă din scoarţa de salcie. Spre deosebire de aspirina sintetică, salcia nu provoacă iritaţie gastrică.

Alevia recomandă Antigripal și Ceai antigripal.