În America, vitamina E, alături de vitamina C, reprezintă cel mai popular supliment de vitamine. Renumele și l-a câștigat în mod justificat, vitamina E fiind un puternic antioxidant și având rol vital în prevenirea afecțiunilor degenerative ale bătrâneții precum și în afecțiunile canceroase și cele cardiovasculare.

Vitamina E este prezentă în numeroși compuși, incluzând alfa-, beta-, delta- și gamma tocoferol, precum și în alfa-, beta-, delta-tocotrienol.

Studiile indică faptul că vitamina E poate încetini procesul de îmbătrânire și preveni îmbâtrânirile premature prin prelungirea duratei de viață a celulelor, menținându-se astfel funcția organelor.

Această vitamină are capacitate antioxidantă și anticanceroasă însă funcții și utilizări noi sunt descoperite în permanență: ajută în cazul persoanelor bolnave de diabet prin reducerea necesarului insulinic și îmbunătățirea acesteia, are efecte benefice asupra pielii (ajută în tratarea lipofuscinului - sau pigmentul îmbătrânirii)

Simptomele deficienței de vitamina E includ anemia cauzată de o îmbâtrânire prematură, disfuncționalități neurologice, distrugerea globulelor roșii din sânge precum și dificultate în mers și distrugerea capilarelor.

Sursele de vitamina E sunt grăsimile din alimentele vegetale: uleiurile naturale neprocesate, semințele de bumbac, porumbul, soia, floarea-soarelui, plus toate gramineele cu frunze verde-închis, nuci și legume.