Dacă, din diverse motive, te-ai hotărât să dai jos câteva kilograme, gândeşte-te bine cum vei face. Iată cele mai importante puncte de reflecţie.

 1. De ce vrei să slăbeşti?

Pierderea kilogramelor e un stres în plus, aşa că gândeşte-te dacă ai într-adevăr nevoie sau e doar un moft. Trebuie să ştii şi că o greutate normală înseamnă cruţarea organelor vitale, cum este inima, adică poţi trăi mai mult dacă te menţii în formă.

2. Cât de bine te cunoşti?

Gândeşte-te la ce poţi renunţa din meniul zilnic şi la ce nu. Dacă-ţi impui restricţii prea drastice s-ar putea să nu reuşeşti să duci până la capăt dieta.

3. Stabileşte-ţi un obiectiv clar, măsurabil şi posibil de atins, cum ar fi “Vreau să slăbesc de la 70 kg la 63 kg în 6 luni”. Te va ajuta să ştii unde vrei să ajungi mai mult decât dacă-ţi propui doar să slăbeşti puţin.

 De multe ori căutăm o soluţie pentru a slăbi fără să ne străduim eloc, numai că aşa ceva nu se poate. Există produse minune care promit să slăbeşti o mulţime de kilograme în timp record fără să faci nimic, dar astfel de produse au de multe ori efecte secundare negative foarte serioase sau se dovedesc o falsă promisiune.

 Soluţia este să slăbeşti sănătos. Dieticienii consideră că a pierde maxim 1 kg în fiecare lună înseamnă o dietă care oferă necesarul de vitamine, posibil de urmat timp îndelungat şi faptul că nu te vei îngrăşa la loc după ce se termină.

- Mănâncă sănătos

Nu trebuie să te înfometezi ca să slăbeşti. Alcătuieşte-ţi o dietă zilnică sănătoasă şi respect-o timp îndelungat. Cea mai potrivită e dieta mediteraneană, în fapt un stil echilibrat de a mânca. Încearcă să înlocuieşti cina cu fructe, iaurt sau lapte cu fulgi şi bea zilnic cel puţin 2 litri de lichide.

- Apucă-te de exerciţii fizice

30 de minute zilnic de alergat, mers pe jos sau bicicletă ergonomică te vor ajuta să ai un corp zvelt şi armonios.  Bicicleta ergonomică are avantajul unei foarte bune detoxifieri.

- Slăbeşte natural

Alevia recomandă o formulă naturală din extract de ananas, garcinia şi fucus, guarana, ceai verde şi anghinare ce scade pofta de mâncare, intensifică metabolismul şi stimulează digestia, Silfide Complex de Slăbit Forte.

Pentru detoxifiere şi revigorare, Alevia recomandă un ceai special din senna, ceai verde, flori de soc, papadie, menta şi hibiscus.

Tot pentru detoxifiere ajută mult ceaiul hepatobiliar, o combinaţie de rostopască, păpădie, anghinare, sunătoare, gălbenele, mentă, muşeţel, cruşin, coada şoricelului.

În perioadele de regim alimentar se recomandă un supliment pe bază de vitamine şi minerale.