Artroza se manifestă prin durere la nivelul articulaţiei afectate, rigiditate și inflamaţie. Artrita se manifestă prin înroșirea și umflarea articulaţiilor, dar și prin durere și căldură locală.

Din fericire, simptomele ambelor boli pot fi ameliorate cu cinci ajutoare din natură.

 

1. GHEARA-DIAVOLULUI
Se numără printre cele mai popula-re plante cu rol antiinflamator pen-tru că e folosită din moși-strămoși împotriva durerilor. Se administrea-ză sub formă de capsule, fiindcă infuzia este foarte amară. Gheara-diavolului este indicată, în special, în afecţiunile articulare de uzură, metastaze osoase și reumatism datorită substanţelor analgezice și antioxidante din compoziţia sa. De asemenea, în durerile de spate poate ajuta la diminuarea durerilor și a inflamaţiilor la nivelul coloanei vertebrale, precum și a frecvenţei crizelor dureroase.

 

2. BOSWELLIA SERRATA
Extractul din acest copac originar din India diminuează senzaţia de rigiditate la nivelul articulaţiilor și ajută la îmbunătăţirea fluxului sangvin la nivelul lor. Datorită proprietăţilor antiinflamatoare și analgezice ajută la diminuarea durerilor articulare și de la nivelul coloanei vertebrale, având efect similar antiinflamatoarelor nesteroidiene, dar fără efectele secundare nocive ale acestora.

 

3. GLUCOZAMINA ȘI CONDROITINA
Sunt niște substanţe uimitoare, în fapt, componente esenţiale ale structurii cartilajelor articulare. Ele contribuie la regenerarea și consolidarea cartilajelor și oaselor. Mai mult, protejează cartilajele împotriva degradării provocate de anumite enzime, medicamente antiinflamatoare, radicali liberi și de procesele autoimune.

 

4. MANGAN

Nu e la fel de popular ca alte oligoelemente, dar asta nu înseamnă ca are un rol mai puţin important pentru organism. Manganul este indicat mai ales în artrită, reumatism, oboseală, astm, migrene.

 

5. VITAMINA C
Unul dintre cei mai populari nutrienţi, vitamina C, nu numai că ajută la creșterea producţiei de colagen - o substanţă cu rol
important în funcţionarea normală a articulaţiilor, dar ajută și la eliminarea radicalilor liberi din organism, aceștia fiind distrugători pentru articulaţii și responsabili de multe dintre boli și de procesul îmbătrânirii.

 

Alevia recomandă Articlar și Articlar forte.

 

Articol editat de echipa Alevia