Alegi un ceai special și îl prepari tacticos, iar apoi te bucuri de aroma lui încântătoare, singur sau împreună cu cei dragi. Ceaiul nu mai este de mult timp văzut doar ca un remediu pentru diferite afecțiuni, ci este știință, artă, pasiune.

Ceaiul este a doua cea mai consumată băutură din lume, după apă, și una dintre cele mai vechi. Știai că infuzia de ceai a fost descoperită cu mult timp înaintea cafelei? Ceaiul a trecut cu brio testul timpului, iar astăzi nu există limite pentru bogăția de plante, fructe, mirodenii și combinații de arome de ceai. Există peste 20 de sortimente de ceai, iar acesta poate fi roșu dulceag, verde sănătos, alb diafan, negru sau albastru.

O sărbătoare a gustului
Să prepari ceaiul este un adevărat ritual, cu o istorie lungă și fascinantă în cultura japoneză. Japonezii au făcut din prepararea și băutul ceaiului o experiență senzorială completă. Ceaiul este o adevărată ceremonie în această țară, unde este servit doar de către persoane inițiate. Atingerea plină de sensibilitate a degetelor celui care prepară ceaiul poate face diferența între un ceai de bună calitate și unul obișnuit.

ŞTIAI?
Ceaiurile trebuie să acompanieze mâncarea la fel ca vinurile?

 

Articol editat de echipa Alevia.