Afecțiunile articulațiilor

Artroza este un proces degenerativ al articulației și este de departe cea mai frecventă suferință articulară. Incidența ei crește odată cu vârsta, maximul fiind între 55-75 de ani.

Artrita este o eroziune, o deteriorare treptată a cartilajului care acoperă osul unei articulații ce începe să se uzeze; apare odată cu înaintarea în vârstă, după o lovitură sau la sportivi. În urma acestui proces, osul de dedesubt începe să se îngroașe și să se deformeze și astfel nu mai permite o flexibilitate normală în articulația respectivă.

Cum pot ajuta plantele?

Boswellia și Gheara-diavolului sunt plantele care au grijă de articulații. La acestea se adaugă substanțele glucozaminăși condroitină care fac parte din structura cartilajelor articulare și care au fost identificate și izolate de specialiști. Recomandăm câte 3 comprimate pe zi din Articlar forte de la Alevia. E un supliment alimentar ce acționează eficient asupra tuturor zonelor articulațiilor: genunchi, șolduri, membre superioare și coloana vertebrală. Mai mult, substanțele active din Articlar forte protejează, hrănesc și ajută la regenerarea cartilajelor.

Sfaturi pentru durerile articulare

•  Alege alimente bogate în calciu: lactate (iaurt, lapte, brânză), pește (somon, sardele), legume verzi (spanac, broccoli, varză-deBruxelles, leguminoase).

•  Exercițiile fizice regulate sunt cea mai eficientă metodă de a menține forța și flexibilitatea articulațiilor și de a preveni osteoporoza.  Doi-trei kilometri pe zi, în ritm normal, de mers, sunt de ajuns.

•  Nu uita de calciu; doza zilnică recomandată de calciu este de 1.200-1.500 mg.

•  Adaugă cât mai multă vitamina C și mangan la dietă.

•  Ia preventiv un supliment alimentar pe bază de glucozamină și condroitină, substanțe integrante ale cartilajului normal.

•  Descoperă acidul boswellic, extras din planta Boswellia, care ia durerea „cu mâna”.

 

Articol editat de echipa Alevia