Ceaiurile din plante ne sunt de ajutor pentru multe afecțiuni. Iată care sunt cele mai folosite amestecuri din plante pentru sănătate:

Bune pentru bilă și ficat

Anghinarea, rostopasca, păpădia, gălbenelele protejează și curăță ficatul. Mai mult, stimulează funcția acestuia și producerea de bilă. Îți recomandăm Ceaiul medicinal hepatobiliar și Ceaiul medicinal hepatic de la Alevia.

Menținerea kilogramelor sub control

Te ajută plante precum florile de soc, care contribuie la eliminarea apei din organism, la dizolvarea stratului adipos și la stimularea digestiei, ceaiul verde – detoxifică și energizează organismul, și senna – bun laxativ și purgativ. Alevia îți recomandă Complex de slăbit ceai cu ginseng și ananas și Ceai de slăbit.

Ajută rinichii să funcționeze corect

Umflarea picioarelor și a mâinilor, scăderea poftei de mâncare, senzația de greață și vomă, urinări repetate cu usturime, urina tulbure, prezența sângelui în urină, presiune în regiunea pelviană, setea și nevoia imperioasă de a urina sunt simptome care ar trebui să te îngrijoreze în ce privește sănătatea rinichilor tăi. Mergi la medic și ajută-te de plantele bune pentru rinichi: ienupăr, coada-șoricelului, coada-calului, salvie. Te poate ajuta și Ceaiul renal de la Alevia. 

De ajutor în constipație

Senna și crușinul sunt două dintre plantele care ne ajută în disconfortul abdominal asociat constipației. Alevia îți recomandă Ceaiul laxatin

Mai puține depuneri de colesterol

Ceaiul verde, sulfina și urzica vie sunt trei plante care ajută la fluidificarea sângelui și menținerea unui nivel normal de colesterol în sânge. Îți vine în ajutor și Ceaiul medicinal colesterol de la Alevia.

Somn adânc

Dacă Moș Ene nu prea ne dă târcoale, e bine să știm că florile de tei, valeriana și sunătoarea, alături de alte plante, ne liniștesc și ne ajută să adormim mai ușor. Îți recomandăm Ceaiul pentru somn de la Alevia.

De relaxare și stare de bine

Numeroase plante au acest efect asupra noastră, ne relaxează și ne induc o stare de bine. Poate cea mai cunoscută este floarea de mușețel care, pe lângă efectul liniștitor, ne ajută și în diverse afecțiuni. Alevia recomandă Ceai de mușețel

 

Articol editat de echipa Alevia