Nu mai funcționezi la capacitate maximă, ești mai mereu slăbit și de cele mai multe ori o pui pe seama stresului de la serviciu sau a unei alte boli. De cele mai multe ori însă, problema este lipsa micronutrienților de care avem nevoie ca să funcționăm cum trebuie.

Mineralele și micronutrienţii sunt substanțe esențiale, fără de care nu am exista. Alături de vitamine, ele sunt vitale pentru funcționarea organismului nostru în parametri optimi. Mineralele esențiale mențin echilibrul în activitatea celulară, cea enzimatică și în activitatea hormonală a corpului uman.


5 semne că ai o lipsă de multiminerale

1. AI O STARE GENERALĂ PROASTĂ – ești mereu apatic și irascibil, te supără picioarele amorțite și furnicăturile, uneori ai palpitații și stări de sufocare? Ai nevoie de calciu care ajută la contracțiile musculare, la sinteza ADN, semnalizează procesele biochimice la nivel celular, îmbunătățește metabolismul și ajută inclusiv la coagularea sângelui.

2. NU AI GUST – persoanele cu niveluri scăzute de zinc sunt mai puțin capabile să detecteze gustul sărat și consumă mai multă sare decât au nevoie. Zincul este necesar pentru producerea de enzime salivare și întreținerea papilelor gustative, dar și pentru a preveni infecțiile.

3. EȘTI MOROCĂNOS – sentimentul că ești mai mereu capricios și sentimenconfuz este semn că ai un deficit de fier. Până la 30% dintre adolescente și 17% dintre femei sunt afectate de un nivel scăzut de fier, cu riscul de a fi mai mare la femeile care au menstruații abundente.

4. INIMA ÎȚI FACE PROBLEME – dacă simți că inima nu bate în ritmul care trebuie, poate fi din cauza carenţei de magneziu. Magneziul controlează, singur sau împreună cu alte vitamine și minerale, procesele generatoare de energie la nivel celular, contracția musculară, buna funcționare a mușchiului cardiac și a creierului.

5. TE DOR OCHII – sensibilitatea la lumină, oboseala oculară și vederea încețoșată sau senzația de nisip în ochi sunt cauzate de lipsa de magneziu, vitaminele A și B și zinc. Acestea sunt esențiale în special pentru prevenirea apariției cataractei și a pierderii vederii la vârstnici.


De ce avem nevoie de vitamine și minerale?
Organismul uman folosește minerale pentru a îndeplini diverse funcții – de la consolidarea oaselor, până la transmiterea impulsurilor nervoase. Unele minerale sunt chiar folosite pentru a produce hormoni sau pentru a menține emoțiile în parametri normali. Vitaminele și multimineralele ne ajută în stări de slăbiciune și oboseală, când efectuăm munci grele sau efort fizic deosebit sau când trebuie să dăm randament deoarece cresc performanțele fizice și mentale. Un aspect foarte important este că aceste complexe de vitamine completează regimul alimentar.

Vă recomandăm produsele Calciu Vitamina D3, Vitamine și multiminerale și Calciu Magneziu Zinc.

 

Articol editat de echipa Alevia.