Bărbații ating apogeul sexual  începând de la vârsta de 15 ani și acesta se menține până la 30 de ani, iar apoi intră în declin în mod gradual și progresiv. Femeile nu ating culmea „reactivității“ sexuale depline decât în jur de 30 de ani, pentru o perioadă de aproximativ 15 ani. În general, sexualitatea bărbatului este mai vizuală, genitală, rapidă, intensă și „intruzivă“, în timp ce a femeii este mai degrabă senzuală, seducătoare, reținută, globală și receptivă.

Din punct de vedere biologic cele două sexualități se completează perfect, dar, din punct de vedere psihologic ele devin mai degrabă sursă de conflicte. De multe ori partenerii ignoră diferențele și-și tratează partenerul/partenera prin prisma propriei sexualități. De aceea, pentru o viață sexuală armonioasă e nevoie ca ambii parteneri să aibă informații despre sexualitate și să existe un climat de înțelegere și curiozitate.

Totuși, după 50 de ani, sexualitatea nu mai poate funcționa la fel ca la 20 de ani. La bărbați apar schimbări previzibile și graduale: erecțiile nu mai sunt la fel de rapide, orgasmele sunt mai puțin intense, trăiește adevărate revoluții hormonale, dar continuă să resimtă dorința de a face dragoste în mod regulat. Aceste modificări pot afecta stima de sine a partenerilor, iar din această cauză e bine ca partenerii să cunoască cât mai bine schimbările naturale prin care trec.

Cum ajută suplimentele alimentare?

Suplimentele pentru potență, precum Montant sau Ginseng siberian de la Alevia, au la bază extracte din plante ce susțin funcțiile sexuale masculine. Acționează mai ales asupra calității erecției și a plăcerii resimțite.

Așadar, Alevia recomandă Montant, Ginseng siberian.

 

Articol editat de echipa Alevia