Detoxifierea corectă a organismului se bazează pe concepte simple:

1.  Toxinele și stresul sunt principalele piedici în calea funcționării normale a organismului și a capacității de autovindecare a corpului.

2.  Stilul de viață modern și modul în care mâncăm ne poluează organismul și nu ne oferă nutrienții de care avem nevoie pentru a funcționa corect.

3.  Dacă dăm la o parte piedicile și oferim corpului ce-i lipsește, își poate recupera sănătatea și energia, iar noi reîncepem să ne simțim și să arătăm extraordinar. Detoxifierea ajută organismul să-și redobândească sănătatea deplină, în sensul în care sănătatea deplină înseamnă un stil de viață armonios. Dar atenție, revenirea la starea de sănătate optimă necesită timp, exact în aceeași manieră în care bolile de care suferim sunt provocate de mult timp în care ne-am neglijat sănătatea. Detoxifierea se poate face prin intermediul curelor (primăvara și toamna sau o săptă-mână în fiecare lună ori o cură de 3 săptămâni în fiecare an etc), fie printr-o trecere de la un stil de viață nesănătos la unul armonios.

5 obiceiuri proaste

•  CAFEAUA ȘI ALCOOLUL. Ambele dau dependență, deshidratează, măresc nivelul de stres și oboseală, afectează somnul. În ce privește cafeaua, e bine să faci câte o pauză de o săptămână în fiecare lună. Iar dacă nu-ți imaginezi viața fără cafeaua de dimineață, încearcă să te abții măcar în weekend, când nu e nevoie să fii „în priză“. Cât despre alcool, se recomandă o pauză totală, întrucât consumul cronic poate produce cancer și multe afecțiuni ale ficatului, mai ales fiindcă distruge vitaminele și nutrienții necesari organismului.

•  GRĂSIMILE SATURATE ȘI PROCESATE. Se recomandă ca cel puțin 2 zile pe săptămână să stai departe de toate tipurile de carne, peștele prăjit, ouăle prăjite, alimentele procesate, cu grăsimi „hidrogenate“, cartofii prăjiți. Atenție și la alimentele procesate care conțin o mulțime de substanțe chimice pentru amplificarea aromei, gustului, culorii.

•  SAREA. Reprezintă una dintre cauzele hipertensiunii și ale cancerului gastric. Încearcă să diminuezi puțin câte puțin cantitatea de sare din mâncare. Ajută și dacă înveți să gătești cu cât mai multe mirodenii și arome.

•  MEDICAMENTELE ȘI DROGURILE. Multe medicamente au efecte nocive asupra ficatului, mai ales calmantele. Iar drogurile dereglează organismul în ansamblu și au efect devastator asupra creierului.

•  AGENȚII POLUANȚI DIN MEDIU. Fumul de țigară, gazele de eșapament, mirosul de vopsea, pesticidele și fertilizatorii din alimentele neecologice ne îmbolnăvesc organismul. Pe unele dintre ele nu le putem evita, dar, dacă suntem atenți, ne putem proteja mai bine.

6 obiceiuri bune

1. OPT PAHARE DE APĂ ZILNIC.  Aproximativ 2 litri de lichide pe zi pot determina o schimbare enormă în modul în care ne simțim, mai ales din punctul de vedere al energiei și al concentrării. Se recomandă apa, sucurile naturale din fructe sau legume, ceaiurile din plante.

2. O LINGURĂ DE SEMINȚE MĂCINATE PE ZI. Semințele de in, susan, floarea-soarelui și dovleac sunt foarte bogate în acizi grași, minerale, vitamina E, proteine și fibre.

3. EXERCIȚII FIZICE. Cele care stimulează drenajul limfatic ajută cel mai mult procesul de detoxifiere. Plimbările, joggingul, înotul, mersul pe bicicletă, toate sunt benefice, cel puțin o jumătate de oră pe zi. Exercițiile de respirație sunt de asemenea foarte potrivite.

4. DOUĂ LINGURI DE SUC DE NONI ZILNIC. Noni este numele folosit pentru planta Morinda citrifolia, originară din Insulele Pacificului și Polinezia. Din fructele acestei plante se extrage renumitul suc de Noni, cu proprietăți detoxifiante foarte puternice. De asemenea, crește imunitatea naturală a organismului. Sucul de Noni ajută mai ales persoanele cu un stil de viață sedentar și stresant. Iar asta pentru că, pe lângă puterea detoxifiantă, Noni îmbunătățește procesele de digestie, energizează organismul și susține capacitatea de concentrare. Când alegi cu ce fel de Noni tahitian să începi o cură de detoxifiere, alege întotdeauna un suc organic precum cel de la Alevia fiindcă ajută mai mult organismul.

5. PATRU LINGURI DE ALOE VERA ZILNIC. Un alt suc foarte des folosit pentru detoxifiere este cel obținut din frunzele plantei Aloe vera. De-a lungul timpului a fost considerată planta panaceu, capabilă să ajute oamenii pentru o mulțime de probleme de sănătate. Cercetările moderne îi susțin efectul benefic, mai ales pentru detoxifierea organismului și echilibrarea sistemului imunitar. Se pot face cure de detoxifiere, câte o lună primăvara și toamna, iar varianta cea mai sanătoasă este consumul curent de Aloe vera pe tot parcursul anului. Sucul de Aloe vera acționează în cel mai natural mod cu putință, stimulând procesele naturale de detoxifiere ale organismului. Ajută la refacerea celulelor, iar procesele naturale de detoxifiere sunt repuse în funcțiune. Organismul nostru știe cum să facă detoxifierea, dacă îl sprijinim.

6. SPIRULINA. Termenul de „superaliment“ se potrivește mănușă spirulinei. În fapt o algă microscopică, pudra de spirulină este incredibil de bogată în proteine și nutrienți. Când este de folos? Oricând avem nevoie de îmbunătățirea sănătății per ansamblu. Spirulina fortifică foarte bine organismul în perioadele de boală (are puține contraindicații), dar și în cele de post și detoxifiere, când aportul proteinelor este mai scăzut. Are cea mai înaltă concentrație de proteine vegetale și o combinație perfect echilibrată de aminoacizi esențiali. De asemenea, ajută la regenerarea celulelor. Spirulina susține minunat sistemul imunitar al organismului, poate ajuta acuitatea mentală și poate intensifica capacitatea organismului de a genera globule roșii. Cu toate că spirulina nu e un tratament și nu vindecă boli, are cu siguranță toate semnele unui aliment extraordinar, cu proprietăți absolut unice pentru sănătatea noastră.

Detoxifică-ți mintea

Ca să te bucuri de sănătate deplină, pe lângă detoxifierea organismului e nevoie și de detoxifierea minții. Gândurile noastre sunt nutrienții care ne hrănesc întreaga viață. Prin urmare, de calitatea gândurilor depinde și starea noastră mentală și gradul de profunzime cu care ne trăim viața. Să avem grijă așadar de ceea ce gândim; este nevoie de un efort conștient pentru a alege gândurile bune și pentru a opri gândurile rele să ne învenineze. De ajutor sunt multe dintre practicile religioase care presupun iubirea și iertarea aproapelui și a noastră înșine sau, dacă nu ești o persoană religioasă, încearcă orice formă de meditație. Mediul în care trăiești, oamenii cu care te întâlnești, toate au efect asupra stării tale de sănătate. Ține minte că stă în puterea ta să alegi ce e mai bine pentru tine. De ce să nu-ți detoxifici și spațiul în care trăiești? Curăță și ordonează atât locul tău de la serviciu, cât și cel de acasă. Deschide fiecare sertar și dulap și aruncă ceea ce n-ai folosit deloc în ultimul an. Deschide ferestrele și lasă aerul curat să te primenească. Cumpără flori sau o plantă de cameră apoi aprinde bețișoare parfumate sau uleiuri pentru aromoterapie.

Alevia recomandă Suc organic de Noni Tahitian, Suc organic de Aloe vera și Spirulina 500mg.

 

Articol editat de echipa Alevia