Te trezești adesea apatic și fără poftă de viață? Gândește-te câteva secunde la modul în care îți începi ziua. Bifează activitățile pe care le desfășori în decursul unei dimineți obișnuite:

❏ În noaptea ce tocmai a trecut ai avut un somn odihnitor de 7-8 ore iar ora la care te trezești este aceeași, indiferent de ziua săptămânii. Este important să avem un somn de calitate pentru a ne trezi odihniți și în formă maximă. Perna pe care dormim trebuie să fie tare, mică și joasă. Când dormim pe perne moi, mari și înalte, respirația pe nas devine dificilă și începem să respirăm și pe gură. Alți factori care ne pot perturba somnul sunt: mâncarea nesănătoasă, băuturile alcoolice sau cofeina.

❏ Te trezești pe acordurile melodiei preferate și nu amâni niciodată butonul de alarmă. Un sunet neplăcut al alarmei și amânarea repetată a acesteia vă pot provoca o stare de oboseală.

Nu sari niciodată peste micul dejun. Fiind cea mai importantă masă a zilei, alegi tot timpul alimentele potrivite pentru a începe ziua în forță: iaurt, lapte, cereale integrale, pâine prăjită, fructe proaspete, ouă, șuncă, pește, legume sau brânzeturi. Numit regele fructelor, Noni Tahitian este un fruct originar din Asia de Sud și Australia care completează necesarul de vitamine și minerale al organismului. Micronutrienții din compoziție îmbunătățesc sănătatea organismului și asigură starea de bine. Beneficiile Sucului organic Noni Tahitian sunt multiple: detoxifică și energizează organismul, susține capacitatea de memorare, de concentrare și imunitatea organismului, revitalizează organismul după perioadele de convalescență și stres accentuat. Efectele benefice ale Sucului organic Noni Tahitian se observă rapid, însă pentru a te bucura de efectele optime, tratamentul trebuie să dureze cel puțin 6 luni.

Odată ce ți-ai început ziua așa cum trebuie pentru a fi plin de energie și bună dispoziție, nu uita ca pe parcursul zilei să iei în calcul următoarele aspecte:

Nu renunța la niciuna dintre mesele principale ale zilei și ai grijă ce alimente consumi. Vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru îndeplinirea unor funcții esențiale, însă nu pot fi sintetizate de către organism. Acestea trebuie procurate din alimente. Ele asigură funcționarea optimă a organismului, aduc un plus de sănătate, redau starea de bine și oferă mai multă energie. Energiva de la Alevia are în compoziția sa, pe lângă vitaminele și mineralele necesare zilnic organismului, extract de Ginkgo biloba, Ginseng, Guarana și Coenzima Q10. Ginkgo Biloba susține funcțiile psihice și capacitatea de concentrare. Ginsengul energizează și revigorează din punct de vedere fizic și psihic și crește libidoul la ambele sexe. Guarana stimulează sistemul nervos și oferă vitalitate și energie. Coenzima Q10 ajută la producerea energiei din organism și îmbunătățește funcția mușchiului cardiac. În plus, Energiva revitalizează organismul, susține performanțele fizice și psihice, induce starea de confort și stabilitate, ajută la funcționarea normală a sistemului imunitar, susține frumusețea și starea de bine.

Răsfață-te cu micile tale plăceri: savurează o ceașcă de cafea sau o înghețată alături de o persoană dragă, pune-te la curent cu toate noutățile care te interesează, mergi la o plimbare de seară etc.

Exercițiile fizice regulate ne energizează și ne oferă poftă de viață. Sportul ajută la fortificarea mușchilor, tendoanelor și cartilajelor și mărește densitatea osoasă.

Esențială pentru producerea energiei în organism și în celulele cardiace este coenzima Q10. Este prezentă în special în celulele inimii, ale ficatului și ale creierului. Odată cu înaintarea în vârstă, nivelul de coenzima Q10 scade și este necesară suplimentarea acesteia. Arterele și venele au nevoie de coenzima Q10 pentru a se relaxa, iar pereții vaselor sunt mai în siguranță când tensiunea arterială este mai scăzută. Fără coenzima Q10, celulele cardiace nu ar produce energie. În plus, aceasta contribuie la funcționarea normală a inimii și la sănătatea sistemului cardiovascular, asigură energia necesară activității fizice și psihice și contribuie la întârzierea proceselor de îmbătrânire prematură. 

Alevia recomandă Coenzima Q10.


Articol editat de echipa Alevia