Longevitatea depinde în mare măsură de acțiunile noastre, de lucrurile pe care le întreprindem pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții și pentru a ne prelungi existența pe pământ.


Energie și vitalitate la 50+ ani
Problemele pe care le întâmpină cel mai des persoanele de peste 50 de ani sunt cele asociate cu oboseala, lipsa de energie și forță datorate îmbătrânirii și celor mai comune boli care îi afectează pe cei de această vârstă: tulburări cardiovasculare, pierderi de memorie, circulație proastă. Poți avea parte de energie și vitalitate chiar și la 50+ ani cu ajutorul produselor naturiste pe bază de Ginkgo biloba și ginseng. Aceste plante remarcabile sunt aliați de nădejde pentru persoanele de vârsta a doua și a treia – ameliorează procesele îmbătrânirii, alungă oboseala și revigorează organismul, te scapă de senzația de mâini și picioare reci.


Ce faci la bătrânețe?
Mulți dintre noi ne întrebăm: „Oare ce facem dacă apucăm pensia?“ și ne îngrijorăm cum ne vom ocupa timpul la bătrânețe, fără serviciu și puterea de a face lucrurile pe care le făceam până acum. Dacă ai grijă să te menții în formă și la o vârstă înaintată, sunt multe lucrurile pe care le poți face ca să-ți umpli zilele și să-ți dorești și mai mult timp liber.


ADUNĂ AMINTIRI FRUMOASE. Rânduiește frumos toate fotografile și suvenirurile adunate de-a lungul timpului și uită-te la ele cu atenție, bucurându-te de ficare moment surprins în poze.

FII LA CURENT CU NOUTĂȚILE TEHNOLOGICE. Învață ceva nou în ficare zi despre computere sau telefoane performante, aceste aparate sunt din ce în ce mai prezente în viețile noastre și trebuie să știi să le folosești. Te vor ajuta să îți menții activ creierul, să ai ce discuta cu copiii și nepoții tăi și să ții legătura mai ușor cu ei.

ȚINE APROAPE PRIETENII. Și vecinii. Ca să îi poți suna sau merge în vizită la ei, pe care să te poți baza în caz de nevoie, cu care să întreprinzi acțiuni comune – să jucați table sau să faceți piața împreună.

REGĂSEŞTE-ȚI PASIUNILE VECHI SAU DESCOPERĂ ALTELE NOI. Mergi iar la cursurile de dans abandonate în tinerețe (cu atât mai recomandate când înaintăm în vârstă, pentru menținerea mobilității) sau apucăte de bricolat ori grădinărit.

Durerile articulare dispar cu remedii naturiste
Nu mai poți căra, te deplasezi greu, nu mai poți conduce. Cine a auzit de bătrânețe fără dureri de articulații? Dacă sunt zile în care până și o simplă aplecare pentru a-ți lega șireturile pare o misiune imposibilă, trebuie să acorzi o mai mare atenție articulațiilor tale. Genunchii, șoldurile și coloana vertebrală au nevoie de substanțe active care să le protejeze, să le hrănească și să regenereze cartilajele. Gheara-diavolului este unul dintre cei mai buni adjuvanți în afecțiunile articulare de uzură, iar cei care îl folosesc spun că „ia durerea cu mâna“. Această plantă ierboasă, cu flri colorate deblochează articulațiile și elimină durerile cauzate de osteoartroză sau poliartrită. Boswellia, numită și tămâia indiană, reduce semnifiativ durerea resimțită la nivelul articulațiilor. Este utilizată de peste 5000 de ani în medicina ayurvedică datorită substanțelor analgezice și  antioxidante din compoziția ei.

Da, sunt în formă!
Nu trebuie să fi așa cum își imaginează toată lumea că e un pensionar sau o persoană în vârstă: ursuz, cu probleme de sănătate, o povară pentru ceilalți. Fii în formă, zâmbește des, bucură-te de vârsta ta!

Alevia recomandă Ginkana Ginkgo 50+, Articlar forte şi Pachet pentru pensioari.

 

Articol editat de echipa Alevia