Principiul de baza al universului este ordinea. Când ordinea se extinde asupra unei anumite perioade de timp, ea devine armonie. Armonia universală poate fi definită ca o mare simfonie în care toate notele, vibraţiile, sunetele sunt produse simultan, considerand  timpul în întregul lui.
Fiecare entitate, fiecare persoană, fiecare viaţă reprezintă o notă, o vibraţie care intră în compunerea marelui sunet universal. Când viaţa ta se caracterizează prin ordine, ţelurile pe care ţi le propui pot fi atinse si visele tale devin realitate. Îţi îndeplineşti scopul în viaţă şi te simţi în deplină armonie cu întregul univers. Nota individuală, adică fiinţa şi vibraţia asociată ei, adică viaţa acelei fiinţe, participă la armonia perfectă a universului. Când o asemenea armonie este dobândită, tu devii una cu universul, iar după moarte, corpul fizic de care te detaşezi rămâne pe un nivel de conştiinţă potrivit ascensiunii pe treapta următoare a existenţei universale.

Când viaţa ta nu se caracterizează prin ordine, ţelurile pe care ţi le propui nu sunt atinse şi visele nu se realizează. În acest caz relaţia ta cu universul nu este una armonioasă.

Cum ştii că viaţa ta este în afara ordinii universale? Acest lucru îl simţi. Nu eşti fericit. Nu îţi este clar spre ce te îndrepţi. Te temi de viitor şi suferi de anxietate şi de o mulţime de alte sentimente neplăcute.

Cum îţi poţi pune viaţa în ordine? În primul rând trebuie să studiezi principiile universale  şi apoi să te conformezi lor. Cu cât reuşeşti să te aliniezi mai adecvat acestor principii, cu atât relaţia pe care o dezvolţi  cu universul devine mai armonioasă şi poţi afirma despre tine că te îndrepţi câtre realizarea deplină a menirii tale pe pământ.

Cele şapte relaţii armonioase de bază

1. Prima relaţie armonioasă de bază este relaţia dintre tine şi Dumezeu – denumire generică pentru Inteligenţa Universală, Forţa, Conştiinţa sau Sursa Supremă, comună tuturor religiilor şi culturilor. Aceasta este relaţia dintre Sine şi Sine.

2. A doua relaţie armonioasă de bază este relaţia ta cu tine însuţi, astfel spus relaţia dintre Sine şi Sine.

3. A treia relaţie armonioasă de bază este cea dintre tine şi alţi oameni: relaţia dintre Sine şi ceilalţi.

4. A patra relaţie armonioasă de bază este cea dintre tine şi puterile tale, adică relaţia dintre Sine şi Energie.

5. A cincea relaţie este cea dintre tine şi obiectivele tale: Sine şi Obiective.

6. A şasea relaţie este relaţia dintre tine şi ceea ce realizezi, adică dintre Sine şi Rezultate

7. Şi, în fine, a şaptea relaţie armonioasă de bază este  cea dintre tine şi scopul tău: Sine şi Ţel.