Fiecare faza a procesului de productie este controlata amanuntit.

 

Controlul calitatii

Controlul se efectueaza in toate fazele procesului de productie: controlul materiilor prime la intrare, controlul sistematic, controlul interfazic si controlul la iesirea din fabricatie. Fiecare lot care intra in unitate este trimis la analize pentru determinarea continutului de subsanta activa. Daca materia prima nu corespunde standardului de calitate asumat, atunci aceasta este returnata la producator.

Controlul interfazic a devenit un aspect esential pentru a stabili calitatea produselor in timp. Sunt verificate permanent greutatea, aspectul si numarul de comprimate/plicuri din amabalaje. De asemenea, se fac analize microbiologice ale produselor atat intern cat si extern la laboratoare acreditate si acceptate de ANSVSA.

Asigurarea permanenta a calitatii

Pentru ca produsele sa respecte standardele de calitate, Alevia asigura verificari regulate. Verificarile vizeaza indeplinirea standardelor atat pentru materiile prime, produsului finit, cat si pentru spatii, instalatii, protocoale de productie, metode si procesele care intervin in procesul tehnologic. Acest sistem de asigurare a calitatii ia in considerare intregul sistem al calitatii.

Productie standardizata

Productia produselor Alevia se realizeaza intr-o fabrica similara unei fabrici de medicamente, dotata cu spatiile, fluxul camerelor, peretii si instalatiile de ventilatie speciale necesare pentru fiecare etapa de productie a tuturor produselor.

Alevia are implementat sistemul HACCP si ISO 9001:2015 si 22000:2005. In productia suplimentelor alimentare, Alevia aplica sistemul de dirijare a calitatii, care respecta sistemele punctelor critice HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) necesare fabricarii alimentelor.

GARANTIA CALITATII

LLOYD'S REGISTER

Sisteme de management al calitatii ISO 9001:2015 si ISO 22000:2005 este garantia faptului ca produsele noastre se fabrica la cele mai inalte standarde, respectand reglementarile europene, in plus procesul de productie Alevia este certificat de compania lider Lloyd’s Register, cu sediul in Marea Britanie.

HACCP

Alevia aplica in productia suplimentelor alimentare sistemul de dirijare al calitatii HACCP, care respecta sistemul punctelor critice necesar fabricarii alimentelor. Acest sistem analizeaza in procesul de productie pericolele, pasii critici si procesele care pot influenta calitatea produselor si stabileste masuri pentru a se respecta caracterul nevatamator al produselor. HACCP este o parte a standardului ISO 22000, care abordeaza direct riscurile si stabileste proceduri pentru monitorizarea punctelor critice de control in aspecte ca: temperaturile corecte si nivelurile acceptabile de curatenie. HACCP include si pastrarea unei evidente precise si verificarea functionarii procedurilor.

Produse inregistrate si avizate

Toate produsele Alevia sunt inregistrate, avizate si aprobate de Institutul National de Cercetare–Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA), prin Serviciul National pentru Plante Medicinale, Aromatice si Produse ale Stupului (S.N.P.M.A.P.S.) Bucuresti si Ministerul Sanatatii, institutii ce evalueaza calitatile fizico-chimice si microbiologice ale suplimentelor alimentare fabricate. De asemenea, aceste institutii intocmesc studii anuale, efectueaza teste si evalueaza piata produselor alimentare pentru ca fiecare consumator final sa achizitioneze doar produse certificate si acreditate conform normelor U.E. De aceea, productia la Alevia se desfasoara doar in concordanta cu toate cerintele legii pentru fiecare tip de produs in parte.