Aronia

Arbustul de aronia face parte din familia Rosaceae si este recunoscut sub denumirile americane de Black Chokeberry sau Redberry. Aronia sunt fructe de padure cu un efect tonic general si un continut mare de antioxidanti, resveratrol si vitamine. Poate preveni anumite boli de ficat. Ajuta la protejarea sistemului digestiv si urinar. Creste imunitatea si reduce inflamatiile organismului.

+

Arnica

Arnica este o planta perena, care creste in regiunile montane si care contine lactone sesquiterpenice su puternice efecte antiinflamatorii, cea mai importanta din punct de vedere medical fiind helenalina continuta. Are proprietatea de a decongestiona umflaturile si loviturile. Contribuie la imbunatatirea circulatiei sangelui. Ajuta la eliminarea contractiilor musculare.

+

Armurariu / Silimarina /Milk thistle

Armurariul face parte din familia Asteraceae, fiind o planta care se foloseste de peste 2000 de ani ca remediu in tratarea bolilor de ficat si vezica biliara. Contribuie la functionarea normala a ficatului, influentand favorabil functia de detoxifiere a acestuia. Contribuie la protejarea organismului impotriva actiunii radicalilor liberi, stresului, alcoolului, radiatiilor UV si a poluarii. Contribuie la mentinerea sanatatii inimii si la reglarea cantitatii de zahar din organism. Produsele pe baza de milk thistle contribuie la functia de digestie si de purificare a organismului.

+

Ardei iute

Ardeiul iute face parte din familia capsicum si este cunoscut sub denumirea de Capsicum annuum. Capsaicina ofera ardeiului gustul sau iute, dar are de asemenea proprietati medicinale care il fac unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume. Are un continut bogat de vitamine si minerale. Este recomandat ca adjuvant in afectiuni digestive, cardiovasculare si osteoarticlare.

+

Arahide

Arahidele (Arachis Hipogaea) fac parte din familia Leguminoaselor si sunt alimente care concentreaza o multitudine de nutrienti, vitamine, antioxidanti si minerale. Sunt o sursa naturala de energie. Produsele pe baza de arahide au un continut bogat de nutrienti. Ajuta in situatii de surmenaj intelectual sau oboseala fizica accentuata.

+

Anghinare

Anghinarea (Cyanara scolymus) este o planta ierboasa de origine mediteraneana, cunoscuta inca din timpuri stravechi pentru beneficiile sale pentru sanatate si proprietatile medicinale importante. Sustine functia antitoxica a ficatului si regenerarea celulelor hepatice. Sustine secretia biliara, favorizand o digestie usoara. Mentine silueta dorita prin scaderea acumularilor de tesut adipos, favorizand senzatia de satietate. Contribuie la metabolismul energetic normal si confera vitalitate si o stare de bine organismului. Ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

+

Anason stelat

Anasonul stelat este originar din China şi Vietnam şi a fost adoptat şi de ţările mediteranene. Este folosit pentru infecţiile tractului respirator, tuse, gripă, dar în cazuri de anorexie pentru stimularea poftei de mâncare. Ajuta la digestie contribuind la functionarea normala a tractului intestinal. Ajuta in caz de flatulenta si spasme intestinale. Stimuleaza secretia sucurilor gastro-intestinale.

+

Anason

Planta extrem de aromata, anasonul este originar din Orientul Apropiat si era cultivat in Egiptul Antic. Preparatele medicinale din anason au proprietati stomahice, carminative, eupeptice, antispastice. Ajuta la digestie contribuind la functionarea normala a tractului intestinal si la cresterea poftei de mancare. Ajuta in caz de flatulenta si spasme intestinale. Stimuleaza secretia sucurilor gastro-intestinale. Are efecte benefice asupra gatului, faringelui si a corzilor vocale. Stimuleaza lactatia la femeile care alapteaza.

+

Ananas

Ananasul este o planta tropicala originara din America inclusa in randul plantelor medicinale datorita calitatilor fructului sau, care are numeroase efecte benefice asupra sanatatii. Conține o cantitate mare de bromelaină, o enzimă cu puternice efecte antiinflamatoare. Ajuta la mentinerea siluetei dorite. Scade acumularile de tesut adipos. Favorizeaza senzatia de satietate. Contribuie la metabolismul energetic normal. Sprijina digestia. Confera vitalitate si o stare de bine a organismului. Ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

+

Alune de padure

Alunele de padure sunt printre cele mai populare alimente consumate dotorita continutului de nutrienti si al gustului delicios. Sunt o sursa excelenta de fibre alimentare. Ofera protectie pentru sistemul cardiovascular. Ajuta la mentinerea unei pieli sanatoase si tinere.

+

Aloe vera

Aloe vera este o planta perena, care face parte din familia Asphodelaceae. Majoritatea partilor acestei plante sunt folosite in diverse scopuri medicinale dar si cosmetice, cu intrebuintari interne si externe. Este o sursa bogata de antioxidanti. Are efecte benefice in caz de oboseala. Creste capacitatea de autoaparare a organismului. Actioneaza ca revigorant general pentru organism. Are efect antiinflamator.

+

Albastrele

Albastreaua este o specie de planta erbacee din familia Asteraceae. Albastrelele sunt bogate in vitamina C, acid folic si alti compusi organici care ajuta la detoxifierea organismului. Ajuta in caz de afectiuni renale si ale vezicii urinare Produsele pe baza de albastrele stimuleaza secretia de urina in caz de edeme si pareza renala

+

Afin american

Afinul este o planta medicinala care creste in regiunile alpine. Fructele de afin au in compozitia lor substante antibacteriene si antiseptice, iar frunzele de afin au efect antioxidant si de absorbtie a radiatiilor UV. Contribuie la mentinerea valorilor normale ale glicemiei. Creste sensibilitatea retiniana nocturna. Ajuta in oboseala vizuala. Ajuta purtatorii de ochelari (miopie, hemeralopie). Produsele pe baza de afin american au beneficii multiple pentru organism.

+

Acid pantotenic

Acidul pantotenic sau vitamina B5 este cea mai raspandita vitamina, aceasta fiind prezenta in aproape toate felurile de mancare. Aceasta vitamina hidrosolubila joaca un rol important in metabolismul energetic al celulelor si participa la formarea anumitor hormoni. - contribuie la reducerea oboselii si extenuarii - contribuie la performanta mentala normala - contribuie la metabolismul energetic normal - ajuta la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul - contribuie la diminuarea starilor de neliniste, iritabilitate, nervozitate - sustine un somn sanatos, profund si odihnitor - contribuie la cresterea performantelor fizice

+

Acid hialuronic

Acidul hialuronic este un compus principal al organismului cu rol in retinerea apei in tesutul conjunctiv, piele si organe. Acesta este o componenta a colagenului si poate fi derivat si concentrat din colagen si ajuta la reversibilitatea intregului sistem degenerativ sau a imbatranirii. De asemenea, contribuie la lubrifierea si la mentinerea functiei normale a articulatiilor. Produsele cu acid hialuronic au beneficii multiple pentru organism.

+

Acai

Fructele de Acai sunt roadele palmierilor cu acelasi nume, originari din padurile Amazonului si constituie, de secole, principala sursa de hrana a brazilienilor. Aceste fructe de culoare mov au dimensiuni si culori asemanatoare coacazelor - Reduce pofta de mancare - Creste energia si vitalitatea - incetineste procesele de imbatranire

+

Busuioc

Busuiocul (Ocimum basilicum) este o planta aromata originara din India. Partile utilizate in scop medicinal sunt tulpinile, florile si frunzele, din care se prepara infuzii, decocturi, tincturi si diverse unguente cu efecte benefice asupra sanatatii. Ajuta la inlaturarea depunerilor de mucus pe peretii intestinelor. Curata intreg tubul digestiv si colonul de toxinele de reziduurile acumulate ajutand la detoxifierea organismului. Produsele pe baza de busuioc regleaza tranzitul intestinal si ajuta la mentinerea siluetei, favorizand senzatia de satietate.

+

Brusture

Brusturele (Arctium lappa) este o planta erbacee bienala din familia Asteraceae, cultivata in gradini pentru radacinile sale comestibile ce contin fibre si minerale. Produsele pe baza de brusture regleaza nivelul glicemiei din sange. Favorizeaza eliminarea secretiilor biliare si ajuta la detoxifierea organismului.

+

Boz

Bozul este o erbacee din familia caprifoliaceelor, inrudita cu socul, de la care sunt folosite in scop terapeutic radacina si florile. Acesta are un efect tonifiant si energizant. Produsele pe baza de boz calmeaza tusea si favorizeaza transpiratia.

+

Boswellia serrata

Boswellia serrata este un arbore de dimensiuni medii ce creste in anumite regiuni din India, Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Din tulpina acestui arbore este extrasa o rasina care contine monoterpene, diterpene, triterpene si alti acizi importanti. Contribuie la functionarea normala a sistemului osteo-articular si muscular. Este un cunoscut antiinflamator de sinteza.

+

Biotina

Biotina este o vitamina hidrosolubila, care face parte din grupul vitaminelor B. Acest complex este alcatuit dintr-o serie de nutrienti importanti pentru buna functionare a metabolismului, a sistemului nervos, a sistemului digestiv, dar si a functiilor cardiovasculare. Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si la mentinerea sanatatii psihice. Contribuie la metabolismul energetic normal, la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul. Diminueaza starile de neliniste, iritabilitate, nervozitate si sustine un somn sanatos, profund si odihnitor. Contribuie la mentinerea sanatatii membranelor mucoase si la sanatatea pielii, parului si a unghiilor.

+

Chlorella

Chlorella este o algă verde, unicelulară, de dimensiuni foarte mici care creşte în apă dulce. Chlorella este bogată în clorofilă (3-5% din conţinut), acizi graşi esenţiali, proteine, glucide, lipide, o mulţime de micronutrienţi, minerale (zinc, fier, magneziu, fosfor, calciu, iod, potasiu), vitamine (A, B1,B2, B3, B6, B12 ,C,E, K), carotenoizi şi toţi aminoacizii esenţiali. Uscată, Chlorella conţine 45% proteine, 20% carbohidraţi, 20% grăsimi, 5% fibre şi 10% minerale. Susține detoxifierea organismului, sprijină funcționarea normală a ficatului și fortifică sistemul imunitar.

+

Curmale

Curmala este fructul produs de palmierul Phoenix dactylifera. Fructul sau este dulce, datorita cantitatii de 70% de zahar pe care o contine si este nutritiv prin continutul mare de alti carbohidrati, fier, potasiu si fosfor, dar si de magneziu, fier, calciu si vitamine. Asigura aportul de fibre si ajuta digestia. Mentin flora intestinala normala. Curmalele aduc un plus de energie.

+

Cupru

Cuprul este un microelement indispensabil in respiratia celulara si in formarea oaselor. Contribuie la mentinerea sanatatii tesuturilor conjunctive si la la protejarea constituentilor celulari impotriva stresului oxidativ. Contribuie la metabolismul energetic normal si la functionarea normala a sistemului imunitar. Ajuta la functionarea normala a sistemului nervos. Produsele pe baza de cupru contribuie la pigmentarea normala a pielii.

+

Coriandru

Coriandrul (Coriandrum sativum) este o specie de planta erbacee din familia umbeliferelor. In scop medicinal, de la coriandru se recolteaza fructele, semintele, care se usuca si se macina, iar pulberea se foloseste la prepararea de tincturi, infuzii si ulei esential. Ajuta la inlaturarea depunerilor de mucus pe peretii intestinelor si la evacuarea normala a intestinului gros. Curata intreg tubul digestiv si colonul de toxinele si reziduurile acumulate restabilind echilibrul florei intestinale. Produsle pe baza de coriandru boabe ajuta la mentinerea siluetei, favorizand senzatia de satietate.

+

Cuisoare

Originare din Insulele Mirodeniilor, cuisoarele sunt bobocii florilor roz ai arborelui de cuisoare, Eugenia caryophyllus. Acestea sunt bogate in antioxidanti si sunt o excelenta sursa de mangan, de acizi grasi omega-3, vitamina K, vitamina C, calciu, magneziu si fibre. Au efect calmant in afectiunile bronsice fiind recomandate ca adjuvant in afectiuni respiratorii, gastrointestinale si infertilitate. Reduc greata si starile de voma.

+

Crusin

Crusinul (Rhamnus frangula) este un arbust raspandit in intreaga Europa. De la crusin se recolteaza, in scop medicinal, scoarta ramurilor tinere care contine glicozide antrachinonice, ca de exemplu glucofrangulozida si frangulozida. Sustine tranzitul intestinal normal. Asigura o evacuare intestinala care nu produce crampe. Ajuta la tranzitul intestinal incetinit. Calmeaza balonarile si disconfortul abdominal asociat constipatiei. Ajuta in constipatiile ocazionale si cronice.

+

Crom

Cromul este un mineral ce contribuie la functionarea normala a organismului. Contribuie la procesul de digestie. Contribuie la mentinerea functiei normale a ficatului. Contribuie la metabolismul normal al macronutrientilor. Produsele pe baza de crom contribuie la mentinerea concentratiilor normale ale glucozei din sange.

+

Condroitina

Condroitina este o molecula produsa in mod natural de organismul uman ce da tesuturilor conjunctive posibilitatea sa absoarba lichidele si sa le retina, intarind cartilajele si ajutandu-le sa ramana sanatoase. Regenereaza si hidrateaza cartilajele. Reduce inflamatia si durerea articulara. Ajuta la lubrifierea tesuturilor afectate. Favorizeaza ameliorarea durerilor articulare.

+

Colagen din peste

Colagenul este tesutul conjunctiv pentru aproape toate structurile precum inima, plamani, piele, muschi, oase, par sau articulatii. Colagenul din peste este foarte asemanator cu cel uman. Restabileste elasticitatea pielii, a parului si unghiilor. Intareste si reda flexibilitatea sistemul osos. Produsele pe baza de colagen din peste previn deshidratarea tesuturilor.

+

Colagen hidrolizat

Colagenul este cea mai importanta proteina din organismul uman. Este componenta de baza a oaselor, dintilor, cartilajelor, ligamentelor si corneei (componenta a ochiului), reprezentand o zecime din greutatea totala a unei persoane si pana la 70% din piele. Mentine structura calitativa a pielii prevenind deshidratarea tesuturilor. Produsele pe baza de colagen hidrolizat intareste sistemul osos.

+

Coenzima Q10

Coenzima Q10 (CoQ10, Ubichinona) este o substanta cu un rol asemanator vitaminelor, prezenta in special in celulele inimii, ficatului si creierului. De asemenea, are rol important de antioxidant prin inactivarea radicalilor liberi responsabili de distrugeri celulare. Este esentiala pentru producerea energiei in organism si in celulele cardiace. Contribuie la functionarea normala a inimii si la sanatatea sistemului cardiovascular. Contribuie la intarzierea proceselor de imbatranire prematura. Contribuie la protejarea celulelor si a fibrelor nervoase impotriva stresului oxidativ.

+

Cocos

Cocotierul este este o planta care face parte din familia palmierilor si care creste in regiunile tropicale. Fructele acestui palmier poarta numele de nuci de cocos din care se poate consuma pulpa, apa si laptele. Protejeaza organismul de infectii si sprijina sistemul imunitar. Are efecte antivirale si antibacteriene. Ajuta la arderea grasimilor si reduce pofta de mancare. Imbunatateste nivelul colesterolului din sange. Protejeaza si hraneste parul si pielea.

+

Coada-soricelului

Coada soricelului (Achillea millefolium) este o planta erbacee din familia Asteraceae, originara din Europa si din vestul Asiei. Este bogata in tanin, ulei volatil, flavone, acid cafeic si clorogenic, compusi azotati cu actiune imunomodulatoare. Sustine functia digestiva si regleaza motilitatea gastrointestinala ajutand la eliminarea gazelor. Sustine circulatia venoasa. Contribuie la functionarea normala a ciclului menstrual.

+

Coada-calului

Coada-calului (Equisetum arvense) este o specie de planta erbacee, erecta si perena, cunoscuta in medicina traditionala ca si sursa de acid salicilic, cu un continut bogat de minerale dintre care cel mai important este siliciul. Sustine sanatatea rinichilor si a cailor urinare. Ajuta la producerea si eliminarea normala a urinei.

+

Coacaz negru

Originar din nordul si centrul Europei si nordul Asiei, acest arbust are fructe bogate in vitamina P, vitamina C si minerale ca: fier, magneziu, calciu, fosfor, potasiu si zinc. Are efect imunostimulator, cicatrizant si antiinflamator. Este recomandat in afectiuni respiratorii, osteoarticulare, digestive si cardiovasculare. Produsele pe baza de coacaz negru ajuta in problemele tractului urinar.

+

Citrice

Citricele reprezinta un termen comun pentru mai multe fructe si un gen de plante cu flori din famila Rutaceae. Acestea se caracterizeaza prin pulpa lor suculenta si raportul energetic moderat pe care il ofera organismului. Au efect antioxidant si antiinflamator. Produsele pe baza de citrice pot echilibra nivelul colesterolului din sange.

+

Cirese /Visine Morello /Montmorency

Ciresele Montmorency sunt o varietate de fructe care cresc in Franta, Canada si Statele Unite ale Americii. Acestea contin antioxidanti, inclusiv Quercetin, Melatonina, Kaempferol si Antocianine, care actioneaza sinergic. Contribuie la protejarea sistemului articular, ajutand la refacerea cartilajelor articulatiilor. Ajuta la refacerea si regenerarea muschilor dupa eforturi fizice. Stimuleaza secretia de melatonina, care ajuta organismul sa faca fata stresului si induce somnul. Ajuta la dezintoxicarea organismului, inlaturand reziduurile toxice din organism. Are rol antioxidant, anihileaza radicalii liberi. Contribuie la regenerarea celulara. Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular.

+

Cires

Originare din Orientul Mijlociu, ciresele sunt foarte bogate in vitamine, minerale si fibre dietetice, avand o puternica actiune detoxifianta, remineralizanta si depurativa. Ajuta la buna functionare a rinichilor si a vezicii urinare. Contribuie la mentinerea unei tensiuni arteriale normale. Sustine sanatatea tractului urinar si contribuie la mentinerea clearance-ului urinar si a fluxului urinar optim. Produsele pe baza de cires cresc rezistenta organismului la factorii nocivi.

+

Cimicifuga

Cimicifuga racemosa, cunoscuta si sub denumirea Actae racemosa, originara din padurile din estul Americii de Nord si din anumite parti ale Canadei, este o planta extrem de benefica pentru organismul femeilor. Ajuta in ameliorarea afectiunilor ginecologice, a manifestarilor pre si post-menopauza. Ajuta la combaterea starilor depresive si a nevralgiilor. Contribuie la ameliorarea durerilor si inflamatiilor articulatiilor.

+

Cimbrisor

Cimbrisorul isi are originea pe tarmul mediteranean si este o planta foarte utilizata in fitoterapie. Cimbrisorul contine ulei volatil (timol, carvacrol), acizi cafeic si rozmarinic, tanin si serpilina. Sustine capacitatea de rezistenta a organismului la conditii de suprasolicitare fizica si intelectuala. Sustine capacitatea organismului de adaptare la situatiile stresante. Produsele pe baza de cimbrisor contribuie la functionarea normala a sistemului respirator prin fluidificarea secretiilor bronsice si eliminarea normala a acestora.

+

Cicoare

Cicoarea (Cichorium intybus) este o planta erbacee, perena, comestibila, care apartine genului Cichorium din familia Asteraceae. In scop terapeutic se folosesc radacinile si partile aeriene care au proprietati remineralizante, antianemice si stomahice. Sustine tranzitul intestinal normal. Asigura o evacuare intestinala care nu produce crampe. Calmeaza balonarile si disconfortul abdominal asociat constipatiei. Produsele pe baza de cicoare ajuta in constipatiile ocazionale si cronice.

+

Chimion

Chimionul (Cuminum cyminum) este o planta bienara din familia Apiaceae, raspandita din estul Marii Mediterane pana in estul Indiei. De la chimion se folosesc semintele uscate ca atare sau macinate care contin o cantitate considerabila de fier. Chimionul sustine functia digestiva si contribuie la functionarea normala a sistemului respirator.

+

Chia

Chia (Salvia hispanica) este o specie de planta cu flori din familia Lamiaceae, nativa din zona centrala si sudica a statelor Mexic si Guatemala. Semintele de chia sunt alimentele cu cel mai valoros continut nutritional, care pot avea beneficii importante pentru sanatate. Sunt o sursa excelenta de energie. Ajuta la reglarea greutatii corporale. Imbunatateste anumiti indicatori din sange, care pot scadea riscul bolilor de inima si a diabetului de tip 2.

+

Ceai verde

Ceaiul verde este un tip de ceai obtinut din frunzele nefermentate de Camelia sinensis, arbust asiatic sempervirescent, extrem de cultivat in Extremul Orient, Argentina, China, India, Pakistan şi Rusia. Datorita alcaloizilor continuti de ceaiul verde, acesta ofera organismului efecte stimulante, iar L-teanina din compozitia sa detine efecte calmante asupra sistemului nervos. Are un efect imediat revigorant, conferind organismului o stare de bine. Puternic efect antioxidant, intarziind procesul de imbatranire. Ajuta la mentinerea siluetei dorite, prin scaderea acumularilor de tesut adipos si favorizarea senzatiei de satietate. Contribuie la metabolismul energetic normal si ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ. Sprijina digestia.

+

Ceai negru

Originar din China, ceaiul negru este considerat un energizant natural fiind foarte bogat in teina (echivalentul cofeinei). Ceaiul negru contine si aminoacizi, uleiuri volatile, potasiu, iod, fosfor, fluor, vitaminele B1, B2, C, PP si K. Are un puternic efect energizant asupra sistemului nervos si a organisumului, asemanator cu al cafelei. Datorita efectelor antioxidante, protejeaza celulele organismului si contribuie la imbunatatirea starii generale de sanatate.

+

Cat's claw

Cat's claw (Gheara-matei) este o planta agatatoare giganta, originara din Amazon si din alte parti tropicale ale Americii Centrale si de Sud. Aceasta are puternice efecte anti-inflamatoare, antioxidante, antibacteriene si antivirale. Este bogata in vitamine, minerale, alcaloizi, fitosteroli. Contribuie la diviziunea celulara normala si protejeaza structura ADN Protejeaza sistemul cardiovascular si actioneaza in directia neutralizarii radicalilor liberi.

+

Catina

Catina este un arbust ale carui fructe sunt bogate in vitamina E, K,F,P, complexul B (B2,B6,B9,colina, inozitol), minerale, oligoelemente, acizi grasi polinesaturati, uleiuri complexe, serotonina, uleiuri volatile, flavonoide, pectine, taninuri, aminoacizi, enzime si fitosteroli. Contribuie la sanatatea sistemului respirator superior in timpul sezonului rece si la functionarea normala a sistemului imunitar. Contribuie la incetinirea proceselor de imbatranire.

+

Castan salbatic

Castanul salbatic, sau Aesculus hippocastanum, este un arbore din familia Sapindaceae ale carui seminte contin saponine (aescin), flavonoide (quercitina), alcaloizi (glicozide triterpene), tanini si rasini. Stimuleaza circulatia venoasa. Reduce durerea muschilor si a articulatiilor de la nivelul picioarelor.

+

Canepa

Canepa este o planta erbacee din familia Cannabaceae, considerata unul din cele mai complete alimente din lume din punct de vedere nutritional. Este o sursa importanta de energie fiind un puternic oxidant. Poate fi aministrata in afectiuni gastrice. Reduce nivelul de colesterol.

+

Calciu

Calciul este un metal alcalino-pamantos de culoare gri, cel de-al cincea element din punct de vedere al raspandirii in scoarta terestra. Acesta este cel mai abundent mineral din corpul uman reprezentand 2% din greutatea corporala. Contribuie la functionarea normala a sistemului muscular si la mentinerea sanatatii dintilor. Contribuie la o neurotransmise normala si la metabolismul energetic normal. Contribuie la procesul de diviziune si de diferentiere celulara. Diminueaza starile de neliniste, iritabilitate, nervozitate.

+

Caju

Nucile de caju are proprietati nutritive deosebite. Acestea sunt bogate in microelemente esentiale precum magneziu, fier, sodiu, potasiu si fosfor. Sunt o sursa importanta de energie si stimuleaza functionarea sistemului nervos. Produsele pe baza de nuci caju reduc riscul de afectiuni cardiovasculare.

+

Caise

Caisele, parfumate si dulci, sunt printre cele mai iubite fructe. Acestea sunt surse pretioase de vitamine, minerale si substante nutritive. Ajuta la imbunatatirea vederii si la regenerarea tesuturilor si nervilor. Stimuleaza eliminarea metabolica si naturala a toxinelor.

+

Dud alb

Dudul (Morus) este un gen de 10–16 specii de foioase care cresc in regiunile temperate sau subtropicale din Asia, Africa, Europa si America de Nord. Fructele au un continut bogat in glucide, pectine, vitamina C, caroten vegetal, antioxidanti si minerale. Are actiune hipoglicemianta, sudorifica si antidiareica. Produsele pe baza de dud alb contribuie la mentinerea valorilor normale ale glicemiei.

+

Dovleac

Dovleacul (Cucurbita maxima) este o planta erbacee cultivata pentru fructul, florile si semintele sale. Acesta ofera organismului o cantitate importanta de betacaroten, minerale, antioxidanti, vitamine (vitamina B, vitamina E, vitamina C) si lecitina. Mentine sanatatea inimii si ajuta la functionarea normala a sistemului nervos. Produsele pe baza de dovleac ajuta in caz de afectiuni gastrointestinale.

+

Damiana

Damiana (Turnera difussa), numit si afrodiziacul maiasilor, este este o planta aromata cu efect afrodisiac din familia Turneraceae. In scop terapeutic sunt utilizate frunzele si tulpinile care contin uleiuri volatile, tanini, flavonoide si damianina. Este recomandata ca adjuvant in infertilitatea feminina si masculina. Ajuta in caz de tulburari ale ciclului menstrual. Ajuta in caz de anxietate si depresie.

+

Eucalipt

Originar din Australia, eucaliptul (Eucalyptus globulus) este un gen de plante din familia Myrtaceae. Frunzele de eucalipt sunt bogate in flavonoide liposolubile, rezine, ceara, piperitona si ulei eteric aromatic, cu miros foarte placut. In plus, acestea au efecte antiseptice, bactericide, antifungice, antivirale si antifebrile. Este recomandat ca adjuvant in afectiuni cardiovasculare. Ajuta in tratarea bolilor respiratorii, bronsite si tuse convulsiva. Are efecte calmante in cazul starilor emoţionale intense.

+

Echinacea

Echinacea (Echinacea augustifolia) este o planta perena folosita de sute de ani ca remediu in medicina traditionala. Aceasta contine ulei volatil, polizaharide, rasini, glucozide antibacteriene si antivirale. Echinacea forte contribuie la sanatatea sistemului respirator superior in timpul sezonului rece. Contribuie la confortul respirator, calmant pentru gat, faringe si pentru corzile vocale. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. Constituie o sursa de antioxidanti.

+

Frasin

Frasinul (Fraxinus excelsior) este un gen de plante din familia Oleaceae, originar din regiunile temperate ale emisferei nordice. In scop terapeutic se utilizeaza frunzele uscate, care pot fi folosite in infuzie sau sunt transformate in pulbere, si scoarta, care este folosita la prepararea decocturilor. Este recunoscut pentru actiunea sa depurativa, cicatrizanta si antiinflamatoare. Ajuta la tratarea reumatismului, constipatiei si intoxicatiilor. Ajuta in caz de dureri articulare.

+

Fosfor

Fosforul este un mineral care se gaseste in cantitate de 500-800 g in corpul uman. Acesta se absoarbe in organism sub forma de sare, iar impreuna cu calciul au o importanta deosebita pentru buna functionarea a organismului. Contribuie la metabolismul energetic normal si la functionarea normala a membranelor celulare. Contribuie la mentinerea sanatatii dintilor si ajuta la rezistenta osoasa.

+

Floarea-soarelui

Floarea-soarelui (Helianthus annuus) este o planta din familia Asteraceae, nativa din America. Semintele de floarea-soarelui contin saruri minerale, magneziu, fier, cupru, iod, vitamine E, complexul de vitamine de grup B, acizi grasi esentiali (omega 6 ). Este o excelenta sursa de energie si sanatate. Contine fibre, proteine, minerale si grasimi sanatoase. Ajuta la cresterea imunitatii.

+

Fistic

Fisticul este un arbore de dimensiuni mici, nativ din Asia centrala a carui fruct este o nuca ce are o valoare nutritionala deosebita. Fisticul contine proteine, 62% lipide, carbohidrati, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc, vitamine A si C. Diminueaza aparitia migrenelor si a stresului. Poate incetini procesul de imbatranire. Regleaza activitatea muschilor.

+

Fier

Fierul este un mineral (oligoelement) foarte important pentru organismul uman. Fierul este unul dintre mineralele regasite in cele mai mari cantitati in sange, restul fiind distribuit in maduva osoasa, ficat si splina. Contribuie la metabolismul energetic normal. Contribuie la transportul normal al oxigenului in corp. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. Contribuie la reducerea oboselii si extenuarii. Contribuie la procesul de diviziune celulara. Sustine capacitatea de rezistenta a organismului la oboseala. Contribuie la cresterea performantelor fizice si mentale. Este benefic in efort fizic la sportivi si in munca solicitanta.

+

Fenicul

Feniculul (Foeniculum vulgare) este o specie de planta perena comestibila din genul Foeniculum. Acesta are trei parti, fiecare cu propria sa valoare nutritiva unica: bulb, radacina verde pal si frunzele penate. Ajuta la inlaturarea depunerilor de mucus pe peretii intestinelor. Ajuta la evacuarea normala a intestinului gros si curata intreg tubul digestiv si colonul de toxinele si reziduurile acumulate. Regleaza tranzitul intestinal. Ajuta la mentinerea siluetei, favorizand senzatia de satietate. Calmeaza balonarile si disconfortul abdominal asociat constipatiei cu produsele pe baza de fenicul.

+

Grau

Grâul este un aliment de bază, folosit în regimurile alimentare, în diete dar și pentru menținerea sănătății. Este cel mai obișnuit tip de cereale. Boabele de grâu, constând din tărâțe, în stratul exterior, germeni de grâu și endosperm, în partea interioară, constituie o sursă importantă de energie. Grâul provine din sud-vestul Asiei, dar astăzi este una dintre cele mai răspândite culturi de cereale. Se folosește în primul rând pentru produse de coacere, cum ar fi pâine, covrigi, prăjituri și brioșe. Fulgii de grâu conțin minerale esențiale cum ar fi: calciu, sodiu, potasiu sau magneziu, având efecte benefice asupra organismului. Pe lângă minerale, fulgii de grâu conțin și carbohidrați, fibre dietetice și o cantitate importantă de proteine.

+

Gymnema sylvestre

Gymnema sylvestre este o planta agatatoare lemnoasa ce apartine familiei Asclepiadaceae si se gaseste in regiuni ca: India, Malaezia, Srilanka, Australia, Indonezia si Africa tropicala. Frunzele Gymnemei contin saponine triterpenice apartinand claselor oleananelor si dammaranelor. Este cunoscuta ca fiind un distrugator al zaharului din sange. Poate influenta puternic metabolismul glucozei.

+

Guggul

Arborele de guggul este un copac indian numit biologic Commiphora wightii sau Commiphora Gheorghe. Arbustul este cautat in special pentru rasina sa, numita, asemenea plantei, guggul, si care contine in cea mai mare proportie substantele active benefice pentru sanatate. Rasina are un gust amar si astringent, asemenea ierburilor bogate in taninuri. Detoxifica organismul si purifica sangele. Ajuta in afectiuni cardiovasculare. Intareste sistemul imunitar. Mentine sanatatea articulatiilor.

+

Guarana

Guarana este o planta agatatoare originara din regiunea amazoniana a Americii de Sud. Aceasta contine substante chimice ca guaranina care actioneaza precum cafeaua, insa care nu are efectele daunatoare ale acesteia, teobromina si teofilina, substante care se regasesc si in ciocolata si care au proprietati termogenice si de imbunatatire a starii psihice. Ajuta la mentinerea siluetei dorite, scazand acumularile de tesut adipos si favorizand senzatia de satietate. Contribuie la metabolismul energetic normal, confera vitalitate si o stare de bine a organismului. Ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

+

Grindelia

Grindelia (Grindelia robusta) este un tip de planta din familia Asteraceae. In scop terapeutic se foloseste partea aeriana a plantei, care are actiune antispastica, expectoranta si hipotensiva. Ajuta la imbunatatirea activitatii imunitare a organismului si la tratarea afectiunilor respiratorii. Actioneaza ca reglator asupra circulatiei pulmonare.

+

Graviola

Graviola este o planta tropicala ce este larg raspandita si consumata in America Latina. Aceasta are o gama extrem de larga de proprietati medicinale, in acest sens fiind folosite aproape toate partile plantei. Graviola are o multime de beneficii: antivirale, antiparazitare, antireumatice si antiemetice. Este o sursa bogata de vitamine C,B, fibre si substante acetogenine (82). Ofera un sprijin substantial in intarirea sistemului imunitar. Ajuta la mentinerea unei stari excelente de sanatate.

+

Goji

Fructul Goji, numit si "fructul longevitatii", stiintific Lycium Barbarum, este o comoara din Tibet despre care se vorbeste de peste 2000 de ani. Goji se remarca prin continutul crescut de antioxidanti, in special carotenoide, cu calitati incontestabile asupra organismului. Sustine nivelul de energie, rezistenta, vitalitate si performante fizice. Contribuie la reducerea proceselor de imbatranire prematura. Ajuta la protejarea celulelor impotriva radicalilor liberi. Contribuie la metabolismul energetic normal. Contribuie la mentinerea sanatatii psihice. Ajuta la functionarea normala a sistemului imunitar. Contribuie la reducerea oboselii si extenuarii.

+

Glucozamina

Glucozamina este un compus care se regaseste in mod natural in organism si este formata din glucoza si aminoacizi de glutamina. Aceasta este necesara pentru a produce glicozaminoglican, o molecula folosita in formarea si repararea cartilajelor si a altor tesuturi ale corpului. Reduce durerea articulara. Ajuta la refacerea cartilajului.

+

Ginseng siberian

Ginsengul siberian (Eleutherococcus senticosus) este o planta utilizata de multe secole in tari precum China si Rusia si difera de ginsengul asiatic sau cel american. Cele mai importante substante active din radacinile de ginseng siberian sunt ginsenozidele, mai mult de 25 la numar, din grupa saponozidelor triterpenice. Protejeaza organismul impotriva stresului si oboselii. Contribuie la cresterea energiei fizice si a vitalitatii, optimizand activitatea fizica si mentala. Contribuie la neutralizarea efectelor radicalilor liberi, intarziind procesele de imbatranire celulara. Sustine o viata sexuala normala. Sustine erectiile puternice, de durata. Sustine atractia sexuala si libidoul crescut.

+

Ginseng panax

Ginsengul este o planta originara din China si este cultivata pe scara larga in Asia. Ginsengul este una dintre cele mai renumite plante orientale datorita principiilor sale active. Cele mai importante substante active din radacinile de ginseng sunt ginsenozidele, mai mult de 25 la numar, din grupa saponozidelor triterpenice. Contribuie la cresterea nivelului de energie si vitalitate, sustinand activitatea fizica si mentala. Protejeaza organismul in situatii stresante. Contribuie la mentinerea unui nivel normal al glucozei in sange. Ajuta la adaptarea organismului la mediu.

+

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba sau Arborele pagodelor este unul dintre cele mai vechi specii de copac. Acesta este capabil sa supravietuiasca pana la 1000 de ani si poate ajunge la o inaltime de 120 de metri. Frunzele de Gingko biloba contin doua tipuri de substante (flavonoide si terpenoide) care au puternice proprietati antioxidante. Sustine puterea de concentrare si capacitatea de memorare. Sustine circulatia sangvina de la nivelul creierului pana la cel al extremitatilor. Contribuie la mentinerea functiilor psihice la persoanele de varsta a III-a. Participa la neutralizarea efectelor radicalilor liberi, intarziind procesele de imbatranire celulara. Atenueaza senzatiile de maini si picioare reci, de tiuit in urechi si ameteli.

+

Ghimpe

Ghimpele (Xanthium spinosum) este o planta erbacee din familia Asteraceae cu importante proprietati medicinale. In fitoterapie este utilizata partea aeriana a plantei, in special tulpina inflorita care are efect decongestiv, diuretic, antiinflamator, anticongestiv, dezinfectant si diuretic. Este recomandat ca adjuvant in afectiuni digestive, insuficienta venoasa si afectiuni respiratorii Sustine sanatatea prostatei.

+

Ghimbir

Ghimbirul (Zingiber officinale) este numele dat unei plante erbacee din regiunile tropicale cu rizom aromatic bogat in uleiuri eterice. Substantele active cele mai importante pe care le contine ghimbirul sunt compusi specifici numiti gingeroli, fenoli si ulei volatil. Sustine functionarea normala a sistemului respirator prin fluidificarea secretiilor bronsice si eliminarea normala a acestora. Contribuie la sanatatea sistemului respirator superior in timpul sezonului rece. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. Contribuie la protejarea organismului impotriva stresului oxidativ.

+

Gheara-diavolului

Gheara-diavolului (Harpagophytum procumbens) originara din Africa de Sud, este o planta taratoare care creste in soluri nisipoase si clima arida. Numele plantei provine de la fruct, care este oval, incapsulat intr-o coaja lemnoasa, cu doi spini centrali mari si doua randuri de spini mai mici. Substanta activa se extrage din tuberculul si radacinile plantei. Reduce durerea in caz de afectiuni ca osteo-artrita si afectiuni lombare. Calmeaza tensiunile si durerea musculara. Contribuie la sanatatea si flexibilitatea muschilor si tendoanelor.

+

Germeni de grau

Graul este unul dintre produsele alimentare cu un continut foarte ridicat de nutrienti, de vitamina E, acid folic, fosfor, tiamina riboflavina, niacina, zinc, magneziu si vitamina A. Favorizeaza senzatia de satietate si mentin un apetit normal. Mentin sanatatea sistemului digestiv, accelerand tranzitul grasimilor prin sistemul digestiv. Germenii de grau asigura tranzitul corect al bolului alimentar si ajuta in constipatie sau in scaune neregulate.

+

Garcinia cambogia

Garcinia cambogia este un fruct tropical, numit şi Malabar tanarid, ce se găseşte în India şi Asia de Sud. Proprietățile sale speciale l-au transformat într-un supliment renumit pentru slăbit. Ingredientul activ din coaja fructului, respectiv acidul hidroxicitric sau HCA, poate bloca o anumită enzimă, pe care corpul o folosește pentru a depozita grăsime. De asemenea, crește nivelul serotoninei din creier, ceea ce reduce senzaţia de foame şi înfrânează consumul excesiv de alimente. Acidul hidroxicitric crește rezistența la efort fizic. Contribuie la metabolismul energetic normal, confera vitalitate si o stare de bine a organismului. Sprijina digestia. Ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

+

Ganoderma

Cunoscuta si sub denumirea de "reishi", Ganoderma este o ciuperca rara, cunoscuta in Medicina Traditionala Chineza drept promotoare a vitalitatii si longevitatii. Aceasta contine substante bioactive ca germaniu organic, polizaharide, terpenoide, vitamine si minerale, cu calitati exceptionale. Contribuie la funtionarea normala a sistemului imunitar. Ajuta organismul in perioadele de stres si oboseala. Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului circulator.

+

Galbenele

Galbenele (Calendula officinalis) sunt originare din zona mediteraneana si sunt raspandite si recunoscute in toata Europa. In scop terapeutic se folosesc florile care contin flavonoide, carotenoizi, vitamina C, uleiuri eterice, saponine triterpenice si rasini. Sustin sistemul digestiv si hepatobiliar. Contribuie la sanatatea mucoasei orofaringiene. Ajuta la functionarea normala a ciclului menstrual.

+

Griffonia 5-HTP

5-HTP (l-5-Hidroxitriptofan) este o substanta naturala extrasa din semintele plantei medicinale Griffonia simplicifolia. Acesta este un aminoacid cu rol esential in producerea serotoninei "hormonul fericirii". Ajuta la mentinerea unui nivel normal de serotonina, neurotransmitator care poate imbunatati starea de spirit. Ajuta la inducerea starii de calm si relaxare.

+

Hibiscus

Hibiscusul este o planta care face parte din familia Malvaceae, fiind originara din tarile tropicale. Datorita frumusetii florii acesta este cunoscut colocvial ca trandafir chinezesc. Mentine tensiunea arteriala in limite normale. Sustine sanatatea aparatului respirator. Protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ.

+

Hamei

Hameiul (Humulus lupulus) este o planta ierbacee, originara din emisfera nordica, a carei floare contine fitoestrogeni, tanini si rasina. Acesta are actiune usor sedativa, antibacteriana, antispastica si anafrodisiaca. Este indicata in tratamentul insomniilor. Regleaza secretia gastrica si activitatea intestinala.

+

Isop

Isopul (Hyssopus officinalis) este o planta de origine mediteraneana din familia Lamiaceae. In scop terapeutic se folosesc toate partile aeriene ale plantei: tulpina, frunze si flori. Reduce spasmele care apar la nivelul tractului respirator, mentinand sanatatea arborelui bronsic. Ajuta la functionarea normala a digestiei.

+

In

Inul (Linum) face parte din familia Linaceae si constituie o sursa vegetala importanta de acizi grasi Omega 3. Semintele de in sunt o sursa buna de energie si au proprietati antioxidante. Ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal. Ajuta la reglarea greutatii corporale. Contribuie la functionarea normala a inimii si creierului. Contribuie la mentinerea concentratiilor normale ale colesterolului in sange. Protejeaza organismul de efectele daunatoare ale radicalilor liberi.

+

Ienupar

Ienuparul (Juniperus communis) este un conifer care apartine genului Juniperus din familia Cupressaceae. In scop medicinal se foloseste intregul fruct care contine ulei volatil, substante glucidice, acizi organici, flavonoizi, pectine, rasini, taninuri si principii amare. Sustine sanatatea tractului urinar si contribuie la mentinerea clearance-ului urinar si a fluxului urinar optim. Contribuie la reducerea disconfortului urinar. Ajuta la protejarea celulelor si a tesuturilor impotriva stresului oxidativ. Creste rezistenta organismului la factorii nocivi. Sustine sanatatea articulatiilor.

+

Iarba-de-cretisoara

Cretisoara (Alchemilla vulgaris) este o planta perena care face parte din familia Rosaceae. In scopuri medicinale se utilizeaza partile aeriene ale plantei care au actiune astringenta, antidiareica, antispastica si cicatrizanta. Combate riscul de sangerare si reduce starile neplacute care apar pe perioada ciclului menstrual. Ajuta la functionarea normala a sistemului hormonal feminin.

+

Iarba-de-lamaie

Iarba-de-lamaie sau Lemongrassul apartine familiei de ierburi Poaceae si este nativa din Asia si India. Aceasta este foarte bine cunoscuta si utilizata pentru aroma distincta de lamaie care aduce foarte mult cu gustul citricelor. Are puternice proprietati anti-bacteriene, anti-fungice si anti-microbiene, fiind o sursa importanta de antioxidanti. Ajuta in lupta impotriva obezitatii.

+

Linte roșie

Lintea roșie are o aromă asemănătoare nucilor și este folosită mai ales în supe și piureuri. Este mai puțin rezistentă la fierbere, nu este nevoie să stea la muiat înainte de gătire. Bogată în fibre și proteine, vitamine și minerale, lintea ocupă un loc de cinste printre leguminoase datorită profilului său nutritional unic.

+

Lumanarica

Lumanarica este o planta erbacee care creste spontan in Europa, nordul Africii si Asia. Florile de lumanarica au in compozitia lor uleiuri volatile, mucilagii, flavonoizi, taninuri, rezine, glicozide, aucubozida, harpagozida, zaharuri, carotenoizi, fitosteroli, verbasterol, acizi polifenol- carboxilici si substante minerale. Contribuie la sanatatea sistemului respirator superior in timpul sezonului rece. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.

+

L-Metionina

Metionina este un aminoacid esential care furnizeaza organismului sulf si alte substante necesare dezvoltarii corespunzatoare. Este un aminoacid cu continut de sulf. Este folosit in afectiunile hepatice.

+

Licopen

Licopenul este un carotenoid ce se gaseste in cantitati mari in sange, ficat, piele, prostata, colon si plamani. Acesta este un bun antioxidant care are proprietati antiproliferative. Scade riscul de aparitie al afectiunilor cardiovasculare. Poate actiona asupra radicalilor liberi si este foarte eficient in neutralizarea acestora.

+

Lemn-dulce

Lemnul-dulce este o planta din familia leguminoaselor, cunoscut inca de pe vremea egiptenilor. In scop medicinal se recolteaza radacinile care contin saponine triterpenice, dintre care cea mai importanta este glicirizina. Ajuta la fluidizarea secretiilor bronsice si la protejarea mucoaselor cailor respiratorii superioare. Contribuie la functionarea normala a sistemului respirator si imunitar al organismului. Ajuta digestia, mentinand sanatatea mucoasei stomacului si a intestinului subtire. Sprijina functionarea normala a sistemului nervos.

+

Lecitina

Lecitina este o substanta naturala fosforata, din clasa lipidelor, care se gaseste in special in creier si muschiul cardiac. Aceasta este constituita din acid fosforic, glicerina, cholina si acizi grasi. Contribuie la mentinerea functiei normale a creierului si la regenerarea acestuia. Sustine dezvoltarea mentala sanatoasa. Contribuie la mentinerea unui nivel normal de colesterol in sange.

+

L-Cisteina

L-cisteina sau Cisteina este un aminoacid semiesential ce poate fi gasit in multe din proteinele corpului nostru si care are rol antioxidant. Actioneaza la nivelul structurii si functiei oculare prin protejarea si repararea corneei. Ajuta la regenerarea parului si a unghiilor.

+

Lavanda

Lavanda este o specie de plante din genul Lavandula, familia Lamiaceae. Este o planta aromatica si medicinala ale carei flori contin ulei volatil, geraniolul, nerolul, lavandulolul - bornel, tanin, cumarine, principii amare, rasini si pectine. Are efect sedativ, antioxidant si cicatrizant. Ajuta la imbunatatirea digestiei. Prelungeste calitatea si durata somnului.

+

Musetel

Musetelul (Matricaria chamomilla) este o planta erbacee medicinala din familia Asteraceae. De la musetel se recolteaza florile care contin matricarina si matricina, flavonoizi, glucozide, fitosteroli si acizi grasi. Acesta este recunoscut pentru actiunea antispastica, antiinflamatorie, carminativa si antialergica. Sustine o digestie sanatoasa, sanatatea stomacului si buna functionare a intestinelor. Contribuie la diminuarea stresului si are efect pozitiv pentru relaxare si calmare. Sustine capacitatea de rezistenta a organismului la conditii de suprasolicitare fizica si intelectuala. Stimuleaza mentinerea unui somn sanatos. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.

+

Mur

Murul este un arbust peren din familia Rosaceae ce creste spontan in Europa si America de Nord. Frunzele contin taninuri, flavonoizi, acizi organici, vitamina C si inozitol, iar fructele contin cantitati mari de beta-caroten, acid salicilic, pectina, zaharuri, compusi flavonici, vitamine si saruri minerale. Are efect in tratarea afecţiunilor ginecologice. Ajuta la combaterea colicilor. Ajuta in tratamentul bolilor renale si pulmonare.

+

Muguri de Pin

Pinul (Pinus sylvestris) face parte din familia Pinaceae si este o planta orginara din emisfera nordica care cuprinde peste 80 specii de arbori. Mugurii de pin sunt o adevarata sursa de substante vindecatoare. Acestia contin uleiuri volatile, tanin, alcooli si rasini. Sustine functionarea normala a sistemului respirator. Au actiune antioxidanta. Ajuta la protejarea sanatatii cardiovasculare.

+

Muguri de brad

Bradul (Abies alba) face parte din familia Pinaceae si este raspandit in zonele muntoase ale emisferei nordice. Mugurii de brad au proprietati antiinflamatoare, diuretice, antiseptice, cicatrizante, antireumatice si vitaminizante. Ajuta la fixarea calciului in oase si la la intarirea sistemului imunitar. Contribuie la regenerarea tesuturilor afectate de infectii.

+

MSM

MSM-ul (metilsulfonilmetanul) este o forma organica a sulfului. Acesta este un nutrient esential necesar functionarii normale a organismului care are proprietati preventive si terapeutice. Fortifica si mentine sanatatea cartilajelor si mobilitatea articulatiilor. Imbunatateste relaxarea musculara si creste rezistenta la efort.

+

Momordica

Momordica este o planta din familia Cucurbitaceae, originara din Sudul Asiei, dar raspandita si in Africa si Australia. Stimuleaza sistemul imunitar. Are proprietati vitaminizante si antivirale.

+

Molibden

Molibdenul este un microelement de care are nevoie corpul uman pentru sinteza aminoacizilor si metabolismul anumitor compusi. Imbunatateste metabolismului celular. Produce energia necesara organismului.

+

Migdale

Migdalul (Prunus dulcis) este un pom fructifer din familia Rosaceae. Fructele de migdale sunt o sursa importanta de acizi grasi esentiali, fibre si proteine. Ajuta la remineralizarea organismului. Previn starile de oboseala cronica si epuizare intelectuala.

+

Miere de albine

Mierea este un aliment dulce, siropos, produs natural de catre albine. Aceasta este foarte bogata in antioxidanti si are proprietati antiinflamatorii. Calmeaza tusea. Mentine concentratia de colesterol in sange. Protejeaza celulele de deteriorarea oxidativa. Este o sursa de energie.

+

Mesteacan

Mesteacanul (Betula pendula) este un arbore foios de la care se folosesc in scop terapeutic frunzele. Acestea contin acizi fenolici, tanini, vitamina C si metil salicilat. Are actiune diuretica. Ajuta la tratarea infectiilor minore ale tractului urinar. Este benefic in tratarea durerilor reumatice.

+

Merisor

Merisorul (Vaccinium vitis idaea) este o planta medicinala din familia Ericaceae. Acesta este bine cunoscut pentru continutul bogat de antioxidanti. In plus acesta mai contine si acizi (citric, lactic), proteine, vitamina A, B1, B2, B3, C, E, dar si uleiuri si saruri minerale. Ajuta la intarirea sistemului imunitar. Este folosit pentru a preveni si a reduce infectiile urinare. Este protector al aparatului vascular.

+

Mentol

Mentolul este un compus organic de sinteza ce poate fi obtinut din menta, izma sau alte plante. Acesta se regaseste in diverse produse alimentare, dar si in cosmetica. Are actiune anestezica, decongestiva pentru caile respiratorii superioare.

+

Menta

Menta (Mentha) este o planta aromata din familia Lamiaceae. Frunzele de menta contin uleiuri volatile, substante polifenolice, taninuri, flavonoizi si principii amare. Aceasta este folosita in medicina, cosmetica, aromaterapie, dar si in alimentatie. Sustine sanatatea sistemului digestiv si tranzitul intestinal normal. Ajuta la inlaturarea depunerilor de mucus pe peretii intestinelor. Reduce intensitatea afectiunilor respiratorii. Reduce frecventa si intensitatea durerilor de cap. Reduce eritemul si pruritul asociate intepaturilor de insecte.

+

Melissa / Roinita

Roinita (Melissa officinalis L.) este o planta perena din genul Melissa, familia Labiatae, originara din Europa meridionala, care se aseamana cu urzica moarta. Aceasta contine ulei eteric, citral, citronelol, taninuri, rasini, saponine, acid succinic, cafeic, vitamina C, geraniol si un principiu amar. Ajuta la inducerea relaxarii si a starii de bine, a confortului psihic, calmului si echilibrului. Sustine somnul profund si odihnitor. Este benefic pentru scaderea simptomelor asociate stresului.

+

Mei

Meiul (Panicum miliaceum) este o planta erbacee din familia gramineelor. Acesta este o sursa bogata de vitamine, minerale si fibre, esentiale intr-un regim alimentar echilibrat. Ofera protectie cardiovasculara. Reduce substantial riscul de diabet. Reduce secretia acizilor biliari.

+

Mar

Originar din Europa de Est şi Asia, marul (Malus communis) este un fruct cu mari proprietati nutritionale. Acesta are un continut mare de vitamina A, vitamina C si complexul B. Favorizeaza senzatia de satietate, mentinand un apetit normal. Mentine sanatatea sistemului digestiv. Accelereaza tranzitul grasimilor prin sistemul digestiv. Asigura tranzitul corect al bolului alimentar. Ajuta in constipatie sau in scaune neregulate. Are un efect tonifiant si energizant.

+

Maqui

Originare din insulele Pacificului de Sud, aceste fructe de padure au efecte miraculoase asupra sanatatii organismului. Maqui-ul este bogat in antocianine, pigmenti rosiatici cu efect puternic antioxidant. Este un remediu important impotriva kilogramelor in plus. Scade procesul inflamator din organism. Neutralizeaza efectele radicalilor liberi si incetineste imbatranirea pielii.

+

Matase de porumb

Matasea de porumb (Stigmata Maydis) este denumirea stigmatelor filiforme, subtiri ca un fir de ata, care apar in timpul infloririi. Mareste secretia biliara si imbunatateste functia ficatului. Este utila in dereglari menstruale si menopauza.

+

Mangostan

Cunoscut din antichitate in Thailanda si Indonezia Acesta contine 43 de xantoni – antioxidanti cu putere extraordinara, catechine, proantocianide, polizaharide si vitamine A, B1, B2, B3, C. Este recomandat pentru cresterea nivelului de energie in organism, in starile de depresie si anxietate. Protejeaza sistemul imunitar. Mangostan previne arteroscleroza. Protejeaza inima si vasele de sange.

+

Mangan

Manganul este un oligoelement important pentru organism care ajuta la indeplinirea multor functii, inclusiv a metabolismului carbohidratillor, colesterolului si aminoacizilor. Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos. Contribuie la metabolismul energetic normal. Contribuie la formarea normala a tesuturilor conjunctive. Contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

+

Magneziu

Magneziul este un oligo-element esential pentru buna functionare a organismului uman. Magneziul participa la peste 300 de reactii enzimatice cunoscute. Aproximativ 60% din magneziul din corp se afla in oase, iar restul in diferite organe si tesuturi si doar 1% in sange. Contribuie la reducerea oboselii si extenuarii. Contribuie la metabolismul energetic normal. Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. Contribuie la functionarea normala a sistemului muscular. Contribuie la sinteza normala a proteinelor. Contribuie la mentinerea sanatatii psihice. Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos si a dintilor. Ajuta la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul. Contribuie la diminuarea starilor de neliniste, iritabilitate, nervozitate. Sustine un somn sanatos, profund si odihnitor.

+

Maces

Macesul (Rosa canina) este unul dintre cei mai cunoscuti arbusti medicinali. In principal acesta contine acid ascorbic, adica vitamina C, dar si cantitati importante de carotenoizi, precursori ai vitaminei, vitamine B1, B2, PP şi K. Sustine sanatatea tractului respirator, calmant pentru gat si caile respiratorii. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. Sustine rezistenta organismului in timpul sezonului rece sau in perioadele intersezoniere. Fortifica tonusul general al organismului. Sustine capacitatea de rezistenta a organismului la conditii de suprasolicitare fizica si intelectuala. Sustine capacitatea organismului de adaptare la situatiile stresante.

+

Maca

Maca (Lepidium Peruvianum Chacon) este o radacina in forma de inima a unei legume din familia Brassicaceae, originara din Peru. Aceasta contine acizi grasi, calciu, vitamina B1, B2, B12, proteine si nutrienti. Mentine energia sexuala. Sustine vitalitatea, activitatea sexuala normala si adaptarea organismului la stres. Ajuta la mentinerea sanatatii sistemului reproducator masculin, imbunatatind calitatea lichidului seminal. Este benefic pentru sanatatea sistemului reproducator feminin. Revigoreaza si energizeaza organismul. Sustine erectiile puternice, de durata. Sustine atractia sexuala si libidoul crescut. Ajuta la mentinerea unei placeri sexuale indelungate si intense.

+

Năut

Năutul este bogat în proteine, săruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) și în complexul de vitamine B. Având o concentrație ridicată de proteine (24%), la care se adaugă și un procent consistent de hidrați de carbon și grăsimi, năutul are o valoare alimentară deosebită, înlocuind în buna parte proteinele din carne.

+

Nuci pecan

Nucile pecan sunt originare din America de Nord si contin vitamine din complexul vitaminic B, vitamina A, vitamina E, calciu, potasiu, zinc, magneziu, fosfor, fibre si proteine. In plus, acestea reprezinta o sursa bogata de antioxidanti. Furnizeaza energie organismului. Intaresc sanatatea sistemului nervos. Sunt benefice in combaterea bolilor cardiovasculare.

+

Noni tahitian

Noni tahitian (Morinda citrifolia) este un arbore din familia cafelei, Rubiaceae. Noni este o sursa importanta de fibre, proteine si carbohidrati. Din pulpa fructului se prepara sucul de noni in care se regasesc mari cantitati de vitamina C, A, niacina si fier. Detoxifica si energizeaza organismul. Sustine capacitatea de concentrare si memoria. Revitalizeaza organismul dupa perioade de convalescenta sau stres accentuat. Are efect benefic in combaterea radicalilor liberi, responsabili de procesele de imbatranire. Sustine imunitatea naturala a organismului. Are efect benefic in insomnii, depresii, anxietate, oboseala cronica. Este adjuvant in curele de slabire.

+

Nalba

Nalba (Althaea officinalis) este o planta raspandita in intreaga Europa. In scop medicinal se folosesc frunzele si radacina care au actiune decongestiva, emolienta, expectoranta, antidiareica si imunomodulatoare. Este indicata in tratarea afectiunilor aparatului respirator. Este benefica in tratarea inflamatiilor gingiilor.

+

Ovaz

Ovăzul este o cereală cultivată în zonele temperate, boabele sunt desprinse și presate, devenind fulgi de ovăz. Fulgii de ovăz sunt o sursă importantă de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți cu multiple beneficii pentru sanatate. Au un conținut bogat în carbohidrați și fibre și o pondere mai mare de proteine și grăsimi comparativ cu alte cereale. Mai mult, sunt bogați în vitamine și minerale, iar o jumătate de cană de fulgi de ovăz conține doar 83 de calorii.

+

Orz

Orzul este o cereală integrală bogată în fibre și proteine, cu numeroase beneficii pentru sănătate celor care îl consumă. Pe lângă fibre și proteine, orzul este bogat în mangan, seleniu, fosfor, cupru, magneziu, fier, zinc dar și în potasiu, vitamina B6, diamină, niacin, riboflavin și acid folic, însă cantitatea de calciu, vitamina C și acid pantotenic din compoziție este redusă. Mai mult, orzul este una dintre cele mai importante surse de fibre atât solubile cât și insolubile și este bogat în tocotrienol, un antioxidant care diminuează riscul apariției bolilor cardiovasculare și a problemelor declanșate de colesterolul crescut.

+

Otet din cidru de mere

Otetul este un produs obtinut prin fermentatie, proces prin care zaharurile din alimente sunt descompuse de bacterii si drojdie. Acesta este considerat un tonic pentru organism si este utilizat ca si remediu naturist. Otetul din cidru de mere contine acid acetic, vitamine, saruri minerale si aminoacizi. Are puternic efect detoxifiant si dezinfectant, datorita acidului acetic Inhiba pofta de mancare si induce senzatia de satietate, sprijinind digestia Produsele pe baza de otet din cidru de mere contribuie la normalizarea nivelului de zahar din sange

+

Obligeana

Obligeana este o planta ierboasa originara din Asia care are proprietati carminative, tonice, antispastice, diuretice, reconfortante, si sedative. Este folosita in tulburarile funcţionale ale aparatului digestiv, colici abdominale si pentru stimularea secretiei gastrice. Stimuleaza secretia glandelor salivare, secretia de suc gastric si intestinal Calmeaza sistemul nervos.

+

Porumb

Porumbul este o cereală originară din America Centrală și este cultivată în multe regiuni ale lumii ca plantă alimentară, industrială și furajeră, reprezentând alături de grâu 80% din producția de cereale. Fulgii de porumb au un aportul ridicat de vitamine (A, B, C, D și E) și de tiamină. Tiamina este bună pentru metabolism, pentru producerea de energie și pentru funcțiile cognitive. Deși porumbul are o cantitate bună de nutrienți, fier, vitamina B12 și alți nutrienți.

+

Pufulita-cu-flori-mici

Originara din Europa, Asia si Africa, pufulita este o planta erbacee cu flori rosii-purpurii care face parte din familia Onagraceae. Sustine sanatatea prostatei. Ajuta la functionarea normala a cailor urinare si a rinichilor.

+

Psyllium

Psyllium este o planta care creste cu precadere in India. Aceasta este bogata in fibre dietetice, aminoacizi, flavonoide, carbohidrati si minerale. Detoxifica organismul. Favorizeaza evacuarea bilei. Este recomandata in afectiuni cardiovasculare. Imbunatateste digestia.

+

Prun

Prunul (Prunus domestica) este un arbore fructifer din familia rozaceelor. In scop fitoterapeutic se folosesc fructele si frunzele care contin 87% apa, zaharuri, acizi organici, saruri minerale, lipide, proteine, vitamina A, B, şi C. Sunt o sursa importanta de vitamine si minerale. Sunt excelente in procesul de slabire. Produsele pe baza de prun ajuta in problemele cu digestia.

+

Propolis

Propolisul este un compus obtinut de albina din rasini vegetale, substante balsamice, ceara, uleiuri eterice, microelemente polen, flavonoide si altele. Propolisul este recunoscut ca un adevarat antibiotic natural care nu are efecte adverse asupra organismului. Acesta are proprietati antiparazitare, antiinflamatoare, cicatrizante, anestezice, antioxidante si antivirale. Contribuie la funtionarea normala a sistemului imunitar. Contribuie la confortul respirator, calmant pentru gat, faringe si pentru corzile vocale. Constituie o sursa bogata de antioxidanti.

+

Portocal

Portocalul (Citrus) este un arbore fructifer care face parte din familia Rutaceae si are origini in India, Pakistan, Vietnam si sud estul Chinei. Portocalele contin vitaminele A si C, fier, calciu si potasiu. Scade riscul de boli cardiovasculare. Imbunatateste nivelul de zahar din sange, a lipidelor si a insulinei. Stimuleaza productia de colagen. Produsele pe baza de portocal au beneficii multiple pentru organism.

+

Physalis

Physalis peruviana, cu origini în America de Sud, este denumirea oficiala a fructului care la noi mai poarta numele de Catina incasa. Acesta este bogat in vitaminele din complexul B, B12, vitamina P, A, C, calciu, fier si fosfor. Intareste sistemul imunitar. Este un bun antioxidant si antiinflamator. Previne bolile neurodegerative. Este un excelent remediu natural pentru stres, depresie, oboseala fizica si psihica.

+

Piper-negru

Originar din zona de sud a Indiei, piperul-negru provine de la planta de piper, o planta ce seamana cu vita de vie. Acesta este un condiment bogat in alcalozi, antioxidanti, minerale si vitamine. Ajuta la mentinerea siluetei. Previne formarea de gaze intestinale.

+

Par

Parul (Pyrus communis) este un pom fructifer originar din Asia. De la acesta se pot folosi nu numai fructele, ci si frunzele, coaja arborelui si florile. Fructele contin apa, zaharuri, celuloza, tanin, fibre, saruri minerale si oligoelemente, vitamine, acid folic si acid pantotenicetc, iar frunzele contin arbutina si alte principii active. Este o sursa excelenta de fibre, vitamina C, cupru si vitamina K. Are capacitatea de a regla nivelul glucozei din sange. Scade riscul de accident vascular cerebral. Produsele pe baza de par stimuleaza digestia.

+

Patlagina

Patlagina (Plantago) este o planta erbacee perena. In scop terapeutic se folosesc frunzele care contin aucubina, flavonoide, precum, uleiuri volatile, substante antibiotice, fitoncide, fitochinona, carotenoizi si minerale. Sustine functionarea normala a sistemului respirator prin fluidificarea secretiilor bronsice si eliminarea normala a acestora Are efect expectorant, emolient, antiinflamator, astringent si diuretic

+

Passiflora

Passiflora, numita si floarea-pasiunii (Passiflora incarnata) este o planta agatatoare originara din America de Sud. Aceasta contine flavonoizi, steroli, cumarine, maltol, acid clorogenic, ulei volatil si alcaloizi. Ajuta la mentinerea unui somn de buna calitate. Contribuie la inducerea starii de relaxare. Sprijina sanatatea sistemului nervos. Are efect calmant in situatii tensionate.

+

Papadie

Papadia (Taraxacum officinalis) este o planta perena ierboasa. In scop teraputic se recolteaza radacina si frunzele care sunt bogate in fructoza, insulina, acizi fenolici, steroli, potasiu si flavoniode. Sustine sanatatea sistemului digesiv si hepatobiliar. Contribuie la o diureza eficienta. Ajuta la eliminarea produsilor toxici din organism. Contribuie la mentinerea valorilor normale ale colesterolului

+

Paducel

Paducelul (Crataegus monogyna) este un arbust in familia Rosaceae. In scop medicinal se folosesc florile, frunzele, ramurile si fructele care contin uleiuri volatile, acizi triterpenici, acid crategic, acid ursolic, pectine, fitosteroli, vitamina C, si complexul B. - sustine sanatatea sistemului cardiovascular - ajuta la mentinerea tensiunii arteriale - ajuta la mentinerea valorilor normale ale colesterolului sangvin

+

Quercetina

Quercitina, substanţa activă extrasă din Salcâmul-japonez (Sophora japonica), este unul din cei mai activi bioflavonoizi prezenți în plate, fructe și legume. Este recunoscută pentru proprietațile antioxidante puternice și recomandat pentru menținerea sistemului imunitar și a celui respirator sănătos. Reduce stresul oxidativ, inflamațiile și reacțiile alergice la nivelul sistemului respirator.

+

Quinoa alba

Quinoa (Chenopodium quinoa) este o planta din genul Chenopodium care este cultivata pentru semintele sale. Quinoa este o sursa buna de magneziu, mangan, cupru, fier, fosfor si riboflavina. Produsele pe baza de quinoa alba contribuie la sanatatea sistemului digestiv. Furnizeaza organismului energie.

+

Rozmarin

Rozmarinul este o planta erbacee de origine mediteraneana. In scop terapeutic se utilizeaza partea aeriana a plantei care contine ulei volatil, flavonoizi, acid rozmarinic, principii amare, rozmaricina si substante diterpenice si triterpenice. Acesta are efect antiseptic, diuretic, carminativ, antibacterian, expectorant si astringent. Ajuta la inlaturarea depunerilor de mucus pe peretii intestinelor Ajuta la evacuarea normala a intestinului gros Ajuta la detoxifierea intestinului gros

+

Curata intreg tubul digestiv si colonul de toxinele si reziduurile acumulate Regleaza tranzitul intestinal Restabileste echilibrul florei intestinale

Vezi mai multe produse

Rostopasca

Rostopasca (Chelidonium majus) este o planta erbacee care face parte din familia Papaveraceae. Aceasta are proprietati analgezice, antispastice si antiinflamatoare. Are actiune regeneratoare la nivelul ficatului. Sustine sanatatea celulei hepatice. Sustine sanatatea ficatului si a bilei. Produsele pe baza de rostopasca au beneficii multiple.

+

Roiboos

Rooibosul este o planta din familia Fabaceae care se obtine din arbustul Aspalathus linearis originar din Africa de Sud. Frunzele acestei plante sunt folosite pentru a face renumitul ceai rooibos. Acesta este bogat in antioxidanti si are proprietati antispasmodice, antiinflamatoare si antialergenice. Are proprietati antioxidante. Produsele pe baza de roiboos actioneaza ca un diuretic natural. Are proprietati de imbunatatire a procesului digestiv.

+

Rodie

Rodia (Punica granatum) creste in zone ca Afganistan, Pakistan, Iran, Himalaya, nordul Indiei si este unul din cele mai puternice fructe antioxidante. Aceasta este o sursa grozava de vitamine (A, B5, C, E, K), acid folic si minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fier. Are efect antiinflamator, antioxidant si hipocolesterolemiant. Incetineste procesul de deteriorare a cartilajului. Produsele pe baza de rodie regleaza tensiunea arteriala.

+

Rhodiola

Rhodiola (Rhodiola rosea) cunoscuta si ca "radacina de aur'', este o planta perena cu flori din familia Crassulaceae care creste in regiunile arctice ale Europei si Asiei. Ajuta organismul sa se adapteze la stres si la efort fizic. Are efect revigorant asupra trupului si a mintii. Ajuta la stimularea sistemului nervos. Are rol antioxidant pentru protectia celulara. Normalizeaza functia tractului gastro-intestinal. Sustine potenta. Imbunatateste starea de spirit.

+

Resveratrol

Cea mai mare cantitate de resveratrol este continuta de radacina plantei Polygonum cuspidatum. Acesta are o puternica actiune antioxidanta si anti-aging. Contribuie la functionarea normala a sistemului cardiovascular. Sustine sanatatea sistemului nervos. Produsele pe baza de resveratrol ajuta la echilibrarea valorilor sangvinice normale ale colesterolului si trigliceridelor.

+

Contribuie la combaterea proceselor de imbatranire prematura Contribuie la oxigenarea celulara normala Ajuta la inducerea relaxarii si a starii de bine

Vezi mai multe produse

Secara

Secara își are originea din Asia Centrală și este apreciată pentru gustul său intens, fiind valorificată ca alternativă mult mai sănătoasă a grâului. Fulgii de secară sunt o sursă excelentă de fibre alimentare. Datorită calităților nutritive, aceștia sunt recomandați pentru menținerea sănătății și în dietele de slăbit. Sunt bogate în minerale precum: calciu, fier, magneziu, zinc, potasiu, sodiu și mangan, dar și vitamine esențiale: vitamina A, B, E, K și P.

+

Sofranel

Sofranelul (Carthamus tinctorius) este o planta erbacee anuala din familia Asteraceae. Acesta contine acizi grasi Omega 6, acid linoleic, vitamina E, vitamina si colina. Ajuta in curele de slabire prin reducerea volumului adipocitelor. Are efect diaforetic, laxativ si sedativ.

+

Susan

Susanul (Sesamum indicum) este o planta originara din Orientul Mijlociu si India care este cultivata pentru semintele sale. Susanul contine proteine, substante grase, vitaminele B, D, E, F, ulei, fitosterine, esteri si alcooli. Ajuta la sanatatea si revitalizarea organismului. Ajuta la detoxifierea ficatului si rinichilor.

+

Sunatoare

Sunatoarea (Hypericum perforatum) este o planta erbacee, perena cu multiple beneficii pentru sanatate. Aceasta contine uleiuri volatile, flavonoide, acizi organici, taninuri, rezine, colina, betacaroten si fitoncide. Sustine capacitatea de rezistenta la stres a organismului. Sustine relaxarea intregului organism. Sustine sanatatea sistemului digestiv.

+

Sustine capacitatea de rezistenta a organismului la conditii de suprasolicitare fizica si intelectuala. Sustine capacitatea organismului de adaptare la situatiile stresante. Stimuleaza mentinerea unui somn sanatos. Creste tonusul psihic si fizic si calmeaza anxietatea, depresia usoara. Contribuie la fortificarea sistemului imunitar. Contribuie la imbunatatirea sistemului cardiovascular.

Vezi mai multe produse

Sulfina

Sulfina (Melilotus officinalis) este o planta ierboasa din familia leguminoaselor. In scop medicinal, de la planta, se recolteaza partea aeriana inflorita care contine acid melilotic, alantoina, acid alantoic, aciduric, colina si mucilagii. Contribuie la mentinerea valorilor normale ale colesterolului. Ajuta la tratarea afectiunilor hepato-biliare.

+

Struguri

Strugurele este fructul vitei de vie. Acesta este foarte bogat in fibre si minerale si are proprietati purificatoare, diuretice si depurative. Fortifica si vitalizeaza organismul. Ajuta la protectia cardiovasculara. Incetineste imbatranirea si confera un tonus optim in viata de zi cu zi. Ajuta in stari de oboseala, slabiciune, epuizare. Contribuie la cresterea performantelor fizice si mentale. Sustine regimul alimentar al vegetarienilor. Sustine efortul fizic la sportivi si la persoanele care efectueaza munci dificile.

+

Stevie rebaudiana

Stevia rebaudiana este o planta din genul Stevia. Din frunzele de stevie se obtin produse ce au calitate de indulcitori: frunze uscate, pudra si extract. Aceasta este de 300 de ori mai dulce decat zaharul. Este recomandata persoanelor diabetice sau cu fenilcetonurie. Este un sprijin in dietele de slabire pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

+

Stafide brune

Stafidele sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe uscate. Acestea sunt foarte bogate in potasiu, fibre, vitamine din complexul B, vitamina A, cupru, fier si alti micronutrienti. Aduc un plus de energie in perioadele aglomerate. Ajuta la imbunatatirea digestiei.

+

Spirulina

Spirulina este o microalga de culoare verde-albastruie originara din Africa şi America Centrala şi de Sud. Aceasta este foarte bogata in proteine, aminoacizi esentiali, vitamina B12, vitaminele D, E, K, calciu, crom, cupru, iod, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu si zinc. Creste energia si vitalitatea imbunatatind activitatea fizica si mentala. Adapteaza organismul la stres datorita proprietatilor adaptogene. Linisteste si calmeaza sistemul nervos. Reduce stresul, oboseala si revigoreaza organismul. Imbunatateste performanta sexuala. Sustine tonusul fizic si psihic si imunitatea organismului. Favorizeaza senzatia de satietate. Combate procesele de imbatranire prematura. Poate creste performantele sportive.

+

Sovarv

Sovarvul (Origanum vulgare) este planta medicinala din familia Lamiaceae, genului Origanum. In fitoterapie se folosesc partile aeriene superioare ale plantei care au proprietati antispastice, sedative, antiseptice si stomahice. Sustine functionarea normala a sistemului respirator prin fluidificarea secretiilor bronsice si eliminarea normala a acestora. Contribuie la sanatatea sistemului respirator superior in timpul sezonului rece. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.

+

Soc

Socul (Sambucus) este un gen de planta care parte din familia Adoxaceae. In scop medicinal, de la soc se recolteaza florile si fructele. Preparatele din flori de soc au actiune diuretica, emolienta, antireumatica, antinevralgica, iar fructele au o actiune laxativa si antinevralgica. Sustine pregatirea organismului pentru sezonul rece. Are actiune relaxanta asupra sistemului nervos central. Stimuleaza activitatea rinichilor, marind diureza.

+

Stimuleaza peristaltismul intestinal, ajutand o buna digestie. Sustine vitalitatea organismului. Sustine sanatatea articulatiilor. Sprijina functia de detoxifiere a organismului. Sustine functionarea normala a sistemului respirator prin fluidificarea secretiilor bronsice si eliminarea normala a acestora Sustine sanatatea articulatiilor.

Vezi mai multe produse

Smochine

Smochinul (Ficus carica) este un arbust din familia Moraceae originar din Asia sud-occidentala. In scop fitoterapeutic sunt utilizate in primul rand fructele, dar si frunzele. Smochinele au efecte calmante, tonifiante, emoliente, vitaminizante, laxative, si antiinflamatorii. Au efect tonifiant si remineralizant asupra organismului. Sunt o sursa importanta de magneziu, fibre si vitamine. Au rol esential in tratarea indigestiei si constipatiei.

+

Sfecla rosie

Sfecla rosie (Beta vulgaris) este o planta cultivata pentru radacina sa. Aceasta este o sursa excelenta de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru si fosfor. Este un protector cardiovascular si adjuvant in hipertensiunea arteriala. Ajuta la mentinerea unei circulatii sanatoase la nivel cerebral si sustine oxigenarea creierului. Scade nivelul glicemiei. Sustine oxigenarea creierului.

+

Senna

Senna (Cassia angustifolia) este o planta erbacee care apartine familiei Fabaceae. In scop terapeutic se recolteaza fructele si frunzele care au proprietati detoxifiante, purificatoare, laxative si purgative. Contribuie la functionarea normala a tranzitului intestinal. Este un ajutor in curele de slabire sprijinind digestia lenta. Favorizeaza eliminarea toxinelor, purificand organismul.

+

Seleniu

Seleniul este unul dintre mineralele esentiale pentru o viata sanatoasa. Acesta are proprietati antioxidante, iar in structura sa se gasesc selenoproteinele care sunt esentiale pentru functionarea normala a organismului. Contribuie la mentinerea sanatatii parului si unghiilor. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. Contribuie la functionarea normala a glandei tiroide. Contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

+

Scortisoara

Scortisoara (Cinnamomum verum) este coaja scortisorului, un arbore mic, exotic care face parte din familia Lauraceae. Aceasta este bogata in vitamine, substante minerale, zaharuri, enzime, acizi organici si antioxidanti. Ajuta la mentinerea siluetei dorite, scazand acumularile de tesut adipos. Favorizeaza senzatia de satietate. Contribuie la metabolismul energetic normal. Sprijina digestia. Confera vitalitatea si o stare de bine a organismului.

+

Schizandra

Schizandra este o planta lemnoasa agatatoare, originara din China si Japonia. Schizandra este cunoscuta ca si „fructul cu cinci gusturi” deoarece are gust dulce, sarat, acru, amar si picant in acelasi timp. Aceasta este foarte bogata in uleiuri esentiale, acizi, vitamine si minerale. Stimuleaza activitatea sistemului imunitar. Are efect benefic in simptome ale stresului: iritabilitate, dificultati in somn, teama. Este tonic sexual si afrodiziac pentru ambele sexe. Sustine capacitatea de memorare si concentare, claritatea mentala, acuitatea vizuala si auditiva

+

- este dermoprotector in eczeme - actioneaza ca tonic general pentru cele 12 meridiene energetice ale organismului - sustine sanatatea sistemului respirator - sustine functia de protectie a ficatului

Vezi mai multe produse

Sanziene

Sanzienele (Galium verum) sunt niste plante placut mirositoare care fac parte din familia Rubiaceae. Acestea au actiune diuretica, depurativa, antiseptica, sedativa, cicatrizanta si tonica. Ajuta la normalizarea activitatii glandei tiroide. Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. Protejeaza rinichii si ficatul.

+

Salvie

Salvia (Salvia officinalis) este o planta erbacee originara din sudul Europei si din regiunile mediteraneene. Aceasta este bogata in substante cu proprietati antiseptice, antimicrobiane si antiinflamatoare. Sustine productia de secretie biliara. Sustine sanatatea sistemului nervos. Are efect benefic in cazul menstruatiilor neregulate, a transpiratiei excesive si in sezonul rece. Contribuie la confortul respirator, calmant pentru gat, faringe si pentru corzile vocale. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. Sustine sanatatea tractului urinar. Creste rezistenta organismului la factorii nocivi.

+

Salcie

Salcia este un gen de planta din familia Salicaceae. In scop terapeutic se foloseste scoarta ramurilor tinere, frunzele si florile de tip masculin care contin o cantitate importanta de ceara, vitamine, celuloza, rasini si oxalati. Aceasta are proprietati antireumatice, antiinflamatoare, analgezice, sedative, antipiretice, tonice si astringente. Contribuie la sustinerea rezistentei organismului in sezonul rece. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. Sustine sanatatea articulatiilor.

+

Turmeric / Curcumin

Turmericul (Curcuma longa) este o planta de origine asiatica, inrudita cu ghimbirul. In scop terapeutic se foloseste radacina care contine uleiuri volatile, sesquiterpene, monoterpene, curcumina, saruri minerale si polizaharide. Contribuie la mentinerea sanatatii articulatiilor. Amelioreaza disconfortul articular. Ajuta la mentinerea mobilitatii articulatiilor si a circulatiei la nivelul acestora. Are puternice proprietati antioxidante. Contribuie la stoparea dezvoltarii anormale a celulelor. Previne acumularea de grasimi si ajuta la descompunerea acestora de catre ficat. Contribuie la incetinirea proceselor de imbatranire celulara. Ajuta la mentinerea sanatatii pielii.

+

Troscot

Troscotul (Polygonum aviculare) este o planta erbacee din familia Polygonaceae. Aceasta contine flavonozide, substante minerale si tanin, cu efect antidiaretic, astringent si mineralizant. Contribuie la tratarea afectiunilor de rinichi. Ajuta la tratarea afectiunilor tubului digestiv. Contribuie la formarea si refacerea tesutului conjunctival al cartilagiilor si ligamentelor.

+

Trifoi-rosu

Trifoiul rosu (Trifolium pratense) este o planta medicinala perena de la care sunt folosite in scop medicinal florile. Acesta are proprietati analgezice, antiinflamatoare, diuretice, antiseptice si mineralizante. Este recomandat ca adjuvant in premenopauza si menopauza. Ajuta in afectiuni stomacale si intestinale.

+

Trei-frati-patati

Trei frati patati (Viola tricolor) este o planta ierboasa de la care se foloseste in scop terapeutic partea aeriana. Aceasta are are actiune expectoranta, diuretica, stimulenta si antialergica. Este recomandat in afectiuni respiratorii. Contribuie la tratarea afectiunilor urinare. Ajuta la vindecarea ranilor.

+

Trandafir

Trandafirul este una dintre cele mai raspandite si cunoscute plante din familia Rosaceae. In scop medicinal se folosesc petalele care au un continut bogat de ulei volatil, tanini, derivati flavonici, nerol, citronelol, zaharuri, ceara si acid galic. Are rol antibacterian si antiinflamator. Este un antioxidant puternic care protejeaza celulele pielii de actiunea factorilor externi daunatori. Ajuta la relaxarea corpului si a mintii.

+

Tei

Teiul (Tilia europea) este un arbore mare nativ zonelor temperate ale emisferei nordice. In scop medicinal se folosesc florile si frunzele, dar si scoarta. Florile de tei contin flavonoizi, taninuri, vitamine, substante triterpenice, iar scoarta contine polifenoli si heterozide cumarinice. Sustine relaxarea organismului si un somn odihnitor. Sustine capacitatea organismului de adaptare la situatiile stresante. Are efect benefic in sezonul rece. Sustine functionarea normala a sistemului respirator prin fluidificarea secretiilor bronsice si eliminarea normala a acestora. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.

+

Teci de fasole

Fasolea (Phaseolus vulgaris) este o planta leguminoasa cataratoare originara din America. Aceasta este o sursa importanta de fibre, proteine, acid folic, molibden, magneziu si fier. Curata organismul de toxine. Reduce cantitatea de zahar din sange. Lupta impotriva depozitelor de grasime.

+

Talpa-gastei

Talpa-gastei (Leonurus cardiaca) este o planta erbacee, perena, bogata in uleiuri volatile, acizi flavonici, acizi organici, flavonoide, principii amare, fitosteroli, taninuri, vitamine A, C, E, betacaroten, minerale si acizi organici. Contribuie la functionarea normala a sistemului cardiovascular. Contribuie la fortificarea peretilor vaselor de sange, marindu-le elasticitatea. Normalizeaza presiunea sangelui. Sprijina functionarea normala a sistemului nervos. Ajuta la relaxarea sistemului repirator.

+

Usturoi

Usturoiul (Allium sativum) este o planta medicinala, alimentara si condiment. In scop medicinal se utilizeaza bulbul si frunzele tinere care contin saruri minerale, microelemente, vitamine A, B, PP, C, alicina si garlicina. Are un continut bogat de minerale, vitamine si aminoacizi. Este recomandat ca adjuvant in afectiunile respiratorii, afectiuni digestive si infectii.

+

Urzica

Urzica este o planta erbacee de la care sunt folosite in scop terapeutic frunzele. Aceasta contine substante proteice, glucidice, ulei volatil, steroli, acid formic, acid acetic, vitaminele A, B2, C si K, saruri minerale. Stimuleaza activitatea rinichilor, marind diureza. Sprijina functia de detoxifiere a organismului, prin favorizarea diurezei. Sustine vitalitatea organismului. Sustine sanatatea articulatiilor. Contribuie la mentinerea valorilor normale ale glicemiei. Sustine sanatatea tractului urinar. Ajuta la mentinerea PH-ului urinar normal. Contribuie la reducerea disconfortului urinar. Ajuta la protejarea celulelor si a tesuturilor impotriva stresului oxidativ. Creste rezistenta organismului la factorii nocivi.

+

Ulei din ficat de cod

Uleiul din ficat de cod este un supliment alimentar obtinut prin procesarea ficatului de cod. Acesta este o sursa ideala de acizi grasi polinesaturati Omega-3, DHA si EPA, vitamine D si A. Contribuie la functia normala a inimii. Contribuie la mentinerea functiei normale a creierului. Contribuie la normalizarea nivelului de colesterol din organism. Contribuie la mentinerea vederii normale. Contribuie la mentinerea sanatatii pielii. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos. Contribuie la mentinerea functiei normale a sistemului muscular.

+

Ulei de peste

Uleiul de peste provine din tesuturile pestelui gras cum ar fi macroul, tonul, pastravul, heringul, somonul si sardinele. Acesta este foarte bogat in acizi grasi Omega 3 si vitaminele A si D. DHA contribuie la mentinerea vederii normale si a funtiei normale a creierului. EPA si DHA contribuie la functia normala a inimii. Sustine sanatatea ochilor si sistemului nervos. Ajuta la mentinerea energiei si a fortei mentale.

+

Ulei de Limba-mielului

Limba mielului (Borago officinalis) este o planta erbacee, originara din Siria. Aceasta este bogata in potasiu, calciu, cupru, fier, viatamina A, C, B, acid salicilic si antioxidanti. Florile fac numeroase seminte din care se obtine uleiul pretios de limba-mielului care are o concentratie ridicata de acid gamma linolenic. Ajuta la mentinerea articulatiilor sanatoase, flexibile si mobile. Contribuie la mentinerea elasticitatii si tonusului pielii.

+

Vitamina B3 / Vitamina PP / Niacina

Vitamina B3, cunoscuta si sub numele de niacina sau vitamina PP, este o vitamina cu rol esential pentru sanatate. Cele mai bune surse de vitamina B3 sunt: pestele, carnea de pui sau curcan, lactatele, avocado, broccoli, spanac, nuci, cereale integrale, ciuperci sau drojdie de bere. Contribuie la mentinerea sanatatii pielii. Ajuta la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul. Contribuie la diminuarea starilor de neliniste, iritabilitate, nervozitate. Contribuie la cresterea performantelor fizice si mentale.

+

Vitamina K1

Numita si “vitamina antihemoragica”, vitamina K apartine asemenea vitaminelor A D si E de grupa vitaminelor liposolubile. Exista trei forme de vitamina K: K1 , filochinona, K2, menachinona si K 3, menadiona. Vitamina K1 se gaseste in mod natural in plante si legume verzi. Contribuie la coagularea normala a sangelui. Este indicata in diferite tulburari hepatice, in colite, urticarii si degeraturi.

+

Vitamina K

Numita si “vitamina antihemoragica”, vitamina K apartine asemenea vitaminelor A D si E de grupa vitaminelor liposolubile. Exista trei forme de vitamina K: K1 , filochinona, K2, menachinona si K 3, menadiona. Contribuie la coagularea normala a sangelui. Este indicata in diferite tulburari hepatice, in colite, urticarii si degeraturi.

+

Vitamina E

Vitamina E, sau tocoferolul, este esentiala pentru sanatatea omului. Aceasta face parte dintre substantele cu o importanta actiune antioxidanta. Sustine capacitatea de rezistenta a organismului la oboseala. Ajuta la diminuarea riscurilor aparitiei bolilor de inima si a diabetului. Creste sensibilitatea retiniana nocturna si ajuta in oboseala vizuala.

+

Vitamina D3

Vitamina D este o grupa de vitamine liposolubile, din care cela mai cunoscute sunt vitamina D2 si vitamina D3. Cel mai cunoscut rol al Vitaminei D este de a mentine la valori normale nivelul de calciu si de fosfor din sange. Moduleaza functiile neuromusculare. Previne rahitismul la copii. Influenteaza actiunea a mai multor gene care reglementeaza proliferarea, diferentierea si apoptoza celulelor.

+

Vitamina D

Vitamina D este o grupa de vitamine liposolubile, din care cele mai cunoscute sunt vitamina D2 si vitamina D3. Cel mai cunoscut rol al Vitaminei D este de a mentine la valori normale nivelul de calciu si de fosfor din sange. Contribuie la absorbtia normala a calciului si fosforului. Contribuie la mentinerea concentratiilor normale de calciu in sange. Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos. Contribuie la mentinerea functiei normale a sistemului muscular. Contribuie la mentinerea sanatatii dintilor. Participa la procesul de diviziune celulara.

+

Vitamina C

Vitamina C, cunoscuta si sub denumirea de acid ascorbic, este una dintre cele mai cunoscute vitamine. Aceasta nu poate fi sintetizata de organismul uman, dar poate fi luata din alimentatie (citrice, macese, kiwi, ardei iute, varza, etc). Contribuie la mentinerea functionarii normale a sistemului imunitar. Are proprietati antiinflamatorii. Aportul de vitamina C este esential pentru piele, oase, tendoane, articulatii sanatoase. Contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

+

Vitamina B9 / Acid folic

Vitamina B9, cunoscuta si ca acid folic sau folat, este esentiala in functionarea normala a organismului. Aceasta are un rol fundamental in producerea globulelor rosii si la asimilarea substantelor nutritive din alimente. Contribuie la mentinerea sanatatii psihice. Imbunatateste fertilitatea atat in cazul femeilor cat si al barbatilor. Confera un tonus optim in viata de zi cu zi. Ajuta in stari de oboseala, slabiciune, epuizare. Contribuie la cresterea performantelor fizice si mentale. Sustine regimul alimentar al vegetarienilor. Sustine efortul fizic la sportivi si la persoanele care efectueaza munci dificile.

+

Vitamina B6

Vitamina B6, cunoscuta si sub numele de piridoxina, este o vitamina solubila in apa. Aceasta este necesara in absorbtia grasimilor si proteinelor, in producerea acidului clorhidric si in retinerea de lichide. Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. Contribuie la metabolismul normal al proteinelor si al glicogenilor. Contribuie la mentinerea sanatatii psihice. Contribuie la formarea normala a globulelor rosii. Contribuie la reducerea oboselii si extenuarii. Contribuie la reglarea activitatii hormonale. Ajuta la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul. Contribuie la cresterea performantelor fizice si mentale. Este benefica in efort fizic la sportivi si in munca solicitanta.

+

Vitamina B2

Vitamina B2 este cunoscuta si sub denumirea de riboflavina, nume care deriva de la culoarea sa galbena. Aceasta are puterea de a transforma proteinele in energie si de a combate radicalii liberi. Creste rezistenta la stres si oboseala a organismului. Contribuie la metabolismul energetic normal. Contribuie la mentinerea sanatatii pielii. Ajuta la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul. Contribuie la diminuarea starilor de neliniste, iritabilitate, nervozitate. Contribuie la cresterea performantelor fizice si mentale. Este benefica in efort fizic la sportivi si in munca solicitanta.

+

Vitamina B12

Vitamina B12 face parte din grupul vitaminelor B si este cunoscuta si sub denumirea de cobalamina sau cianocobalamina. Corpul uman are nevoie de aceasta vitamina pentru a produce celulele rosii din sange, nervi, ADN, dar si alte functii. Contribuie la metabolismul energetic normal. Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. Contribuie la mentinerea sanatatii psihice. Contribuie la formarea normala a globulelor rosii. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. Contribuie la reducerea oboselii si extenuarii. Contribuie la procesul de diviziune celulara. Ajuta la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul.

+

Vitamina B1

Vitamina B1 (tiamina), cunoscuta si ca “vitamina bunei dispozitii” sau “vitamina performanţei intelectuale” este esentiala pentru sanatatea fizica si psihica. Contribuie la metabolismul energetic normal. Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si la reducerea oboselii si extenuarii. Ajuta la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul. Contribuie la diminuarea starilor de neliniste, iritabilitate, nervozitate. Sustine un somn sanatos, profund si odihnitor.

+

Vitamina A

Vitamina A, cunoscuta si sub numele de retinol, este o vitamina solubila in grasimi, antioxidanta care aduce multe beneficii pentru sanatatea organismului. Contribuie la mentinerea sanatatii membranelor mucoase. Contribuie la mentinerea sanatatii pielii. Contribuie la mentinerea vederii normale. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.

+

Visin

Visinul (Prunus cerasus) este un arbore fructifer din familia Rosaceae. Visinele consumate crude, uscate sau sub forma de suc aduc multe beneficii pentru sanatate. Contin potasiu, derivati flavonici, tanin si betacaroten. Ajuta la refacerea tesutului muscular. Are proprietati antinflamatoare. Protejeaza vederea si mentine elasticitatea pielii.

+

Vasc

Vascul este o planta erbacee de la care se folosesc in scop terapeutic ramurile tinere cu frunze. Acesta are actiune antispasmotica, antitumorala si hemostatica. Scade tensiunea arteriala. Reduce ritmul cardiac. Calmeaza inima agitata.

+

Vanilie

Vanilia (Vanilla planifolia) apartine familiei Orchidaceae si este originara din Mexic. Aceasta are multiple beneficii pentru sanatate deoarece contine niacina (vitamina B3), acid pantotenic (vitamina B5), tiamina (vitmina B1), riboflavina (B2), vitamina B6 si in cantitati mai mici de calciu, magneziu, potasiu, mangan, fier si zinc. Inlatura cu succes oboseala fizica si intelectuala. Contribuie la relaxarea sistemului nervos si la scaderea presiunii sangelui. Stimuleaza apetitul si sigura o digestie usoara.

+

Valeriana

Valeriana (Valeriana officinalis) este o specie de plante erbacee perene din familia Valerianaceae. In scop terapeutic se recolteaza rizomii, stolonii si radacinile. Valeriana contine ulei volatil, acid cafeic, acid clorogenic, substante terpenoide, acid salicilic, glucide, flavonoizi, taninuri si rasini. Ajuta la mentinerea unui somn de buna calitate. Contribuie la inducerea starii de relaxare. Ajuta la mentinerea calmului in caz de iritabilitate. Contribuie la normalizarea tensiunii psihice si stresului.

+

Zmeur

Zmeurul este un arbust de la care se folosesc in scop medicinal fructele, dar in primul rand frunzele care sunt bogate acizi organici, fragarina, vitamina c, acizi liberi, caroten, tanin, cianina, acid salicilic, cupru, calciu, fier, iod, potasiu, magneziu, fosfor, vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C si E. Are efect antioxidant, diuretic, antiinflamator si astringent. Este recomandat ca adjuvant in afectiuni ginecologice, sindrom premenstrual, menopauza si afectiuni gastrointestinale.

+

Zinc

Zincul este un element esential pentru sanatate. Acesta este implicat in sinteza proteinelor si reglarea productiei de celule in sistemul imunitar. Contribuie la mentinerea vederii normale. Favorizeza sinteza acizilor nucleici si a proceselor de regenerare. Stimuleaza activitatea mintala si ajuta la buna functionare a creierului. Contribuie la mentinerea fertilitatii si reproducerii normale. Contribuie la mentinerea sanatatii pielii, parului si a unghiilor.

+

Zaharina

Zaharina face parte din categoria indulcitorilor artificiali, alaturi de aspartam, sorbitol si ciclamat. Aceasta este o substanta sintetica cu o putere de indulcire de 300-400 de ori mai mare decat a zaharului. Se foloseste drept inlocuitor al zaharului pentru indulcirea lichidelor. Este considerata unul dintre cei mai siguri indulcitori artificiali. Nu creste nivelul de zahar din sange.

+