Răceala şi gripa sunt cele mai comune infecţii ale sistemului respirator. Şi sunt diferite, chiar dacă par similare (un întreg articol despre asta aici). Aceste două afecţiuni sunt atât de comune şi recurente, întrucât se repetă an de an, mai ales în sezonul rece, încât rata îmbolnăvirilor este foarte dificil de determinat cu precizie.

Bolile din sfera afecţiunilor respiratorii apar la nivel mondial și se răspândesc foarte repede în rândul populaţiei, în special în zonele aglomerate. În emisfera nordică, epidemiile anuale de gripă apar în toamnă și iarnă, afectând aproximativ 5-15% din populație.
Faptul că sunt boli foarte comune, ne poate face neglijenți în felul în care ne raportăm la ele. Există o tendință de a le trata cu superficialitate, iar asta face ca în multe cazuri simptomele afecțiunilor să se agraveze şi să se transforme în boli ale plămânilor serioase (bronşite, pneumonii). Anual, la nivel global, răceala şi complicațiile sale sunt responsabile pentru decesul a 650.000 de persoane, iar în SUA este pe locul 9 între afecțiunile care ucid.
Măsurile de prevenție, precum spălatul des pe mâini, evitarea spațiilor aglomerate, şi vaccinarea au fost şi vor rămâne măsuri pe care le putem lua pentru a evita infectarea. Când acestea însă dau greș sau nu sunt efectuate, există alternative naturale pe care le putem lua în considerare. Natura are practic şi ea antibioticele sale.

Puterea plantelor în lupta cu infecţiile

Înainte de a avea acces la produse de sinteză şi compuși chimici de laborator, natura ne-a fost cea dintâi farmacie. Şi în continuare este o parte importantă a modului în care abordăm sfera terapeutică. Cercetările ştiinţifice în zona modului de acţiune şi a eficacităţii produselor extrase din plante sunt tot mai numeroase, iar noile tehnologii permit astăzi un grad ridicat de performanţă în producerea unor medicamente 100% din plante, cu efecte terapeutice reale.

Există câteva plante cu acţiune concretă în lupta cu infecţii comune, dar serioase, precum răceala şi gripa.

Usturoi
Usturoiul este deopotrivă plantă medicinală, alimentară şi condiment. În scop medicinal se utilizează bulbul şi frunzele tinere, bogate în săruri minerale, microelemente, vitamine A, B, PP, C, alicina şi garlicina. Este eficient în afecțiunile respiratorii, digestive şi în tratarea infecțiilor.
Extractul de usturoi este consacrat pentru efectele sale antimicrobiene şi pentru proprietățile imunostimulatoare. Este bogat în compuși cu sulf şi există numeroase studii care arată că datorită acestora exercită o acțiune antivirală. De asemenea, este folosit pentru reducerea intensității semnelor de gripă şi răceală.

Busuioc
Busuiocul conține vitamine și minerale, precum și antioxidanți: luteina, zeaxantina, betacarotenul și beta-criptoxantina. Multe dintre beneficiile pentru sănătate ale busuiocului provin din acești antioxidanți, precum și din uleiurile sale esențiale. Printre altele, busuiocul are proprietăți antibacteriene, iar extractele bine dozate pot ajuta la combaterea bacteriilor la persoanele cu infecții respiratorii, urinare, abdominale și ale pielii.

Echinaceea
Echinacea este folosită de sute de ani ca remediu în medicina tradițională. Aceasta conține ulei volatil, polizaharide, rășini, glucozide antibacteriene şi antivirale. Are acțiune benefică asupra sănătăţii sistemului respirator superior în timpul sezonului rece, contribuind la calmarea durerilor de gât şi asigurând confortul respirator. Susţine funcționarea normală a sistemului imunitar şi este o sursă de antioxidanți.

Cimbru
Ca plantă utilizată frecvent în fitoterapie, cimbrișorul contribuie la funcționarea normală a sistemului respirator prin fluidificarea secrețiilor bronșice şi eliminarea normală a acestora. Conține ulei volatil (timol, carvacrol), acizi cafeic şi rozmarinic, tanin şi serpilină. De asemena, susține capacitatea de rezistență a organismului la condiții de suprasolicitare fizică şi intelectuală.
Extractul de cimbru este un produs cu numeroase proprietăți: antifungal, antiinflamator şi antibacterian. Uleiul volatil pe care îl conține este cunoscut pentru efectul spasmolitic şi pentru capacitatea de a reduce semnificativ tusea în infecțiile care afectează tractul respirator. Un alt beneficiu al uleiului volatil pe care îl conține cimbrul este acela că împiedică bacteriile să capete rezistență la substanțele sale.

Propolis
Propolisul este recunoscut ca un adevărat antibiotic natural fără efecte adverse asupra organismului. Are proprietăți antiparazitare, antiinflamatoare, cicatrizante, anestezice, antioxidante şi antivirale. Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, asigură confortul respirator şi este o sursa bogată de antioxidanți.

Ciuperci
Sunt pline cu multe vitamine, minerale și antioxidanți care stimulează sănătatea şi mai ales sistemul imunitar. Sunt o sursă benefică de vitamina D, C şi gama de B-uri, fier, magneziu, zinc, potasiu, seleniu.
Dar mai mult decât toate acestea, mixul de ciuperci este cunoscut pentru conținutul bogat în beta-glucani, elemente cheie în stimularea naturală a sistemului imunitar. Pentru ciuperci, acești beta-glucani reprezintă un mecanism de apărare împotriva mediului extern. Deşi nu pot fi produși de către organismul uman, ei ne sunt benefici întrucât acționează asemenea unor “micro-vaccinuri”, generând un răspuns imunitar natural. Beta-glucanii au efect imunomodulator semnificativ, generând reacții în cascadă care în final activează sistemul imunitar şi ajută organismul să lupte împotriva bacteriilor care au rezistență crescută la antibiotic, împotriva virusurilor care provoacă infecţii la nivelul tractului respirator. Ele ajută la stimularea microfagilor din sistemul imunitar şi sporeşte capacitatea acestuia de a distruge corpurile străine.

Astragalus
A fost folosit în medicina tradițională chineză de secole, fiind recunoscut pentru efectele sale asupra sistemului imunitar, ficatului și sistemului cardiovascular. Provine din rădăcina unui tip de fasole. Conţine antioxidanţi care inhibă radicalii liberi şi stimulează creșterea producției de celule imune. De asemenea, are proprietăți antivirale ușoară și poate ajuta la prevenirea răcelilor.
Efectele sale medicale sunt puse şi pe seama conţinutului crescut de flavonoide, polizaharide şi saponine imunostimulatoare. Astragalusul susţine cresterea imunității de la nivelul mucoaselor, stimularea celulelor imunitare, dar şi prevenirea imunosenescenţei, adică îmbătrânirea sistemului imunitar.

Cum putem preveni şi trata infecţiile respiratorii în mod eficient şi natural 100%

Beneficiile plantelor au fost atent studiate la prevenirea infecțiilor, ameliorarea simptomelor de răceală şi gripă şi reducerea perioadei de îmbolnăvire. Înţelegerea ştiinţifică a modului lor de acţiune şi a principiilor active au condus către dezvoltarea unui produs curativ complex şi inovativ precum Optimicin.
Extractele sale standardizate din plante şi conținutul de vitamine şi minerale generează la nivelul organismului un răspuns imunitar puternic.
Mixul de ingrediente naturale atent dozate îl fac un produs antiinfecțios eficient, dar cu acţiune blândă asupra organismului. Nu afectează tractul gastro-intestinal şi nu irită mucoasa digestivă la administrare. De asemenea, nu afectează flora bacteriană normală şi stimulează capacitatea organismului de a lupta cu infecțiile virale sau bacteriene.

Procesul inflamator şi răspunsul imun sunt controlate prin mecanisme complementare, întrucât Optimicin acţionează în 3 direcţii disctincte, dar sinergice:

  1. imunomodulator, stimulând imunitatea în perioadele acute (echinacea, usturoi, astragalus)
  2. antibiotic natural, asigurând vindecarea (usturoi, propolis, busuioc, cimbru)
  3. susţinere, ajutând organismul în procesul de refacere şi diminunând riscul recidivelor (mix ciuperci, minerale şi vitamine)

Toate acestea îl fac deopotrivă eficient pentru combaterea răcelilor, inflamaţiilor şi infecţiilor tractului respirator şi un antibiotic natural puternic împotriva bacteriilor şi a complicaţiilor date de acestea.
Optimicin este, înainte de toate, un produs versatil. Mixul de extracte 100% naturale şi acțiunea terapeutică puternică îl fac util în orice sezon, nu exclusiv în cel rece când amenințarea şi incidența afecțiunilor respiratorii este crescută. Vara, de exemplu, dorinţa de răcorire ne împinge către a consuma alimente şi lichide reci. Pe fondul acestui consum, pot apărea însă răceli. Există studii care arată că lichidele reci scad imunitatea locală, iar asta deschide calea către infecţii ale sistemului respirator.
Grație tehnologiei şi cercetărilor avansate, ceea ce în trecut era folosit în mod empiric, acum are baze științifice. Acest lucru a creat posibilitatea şi oportunitatea dezvoltării produselor care folosesc la maxim puterea plantelor medicinale pentru a preveni şi trata infecţiile respiratorii şi complicațiile lor.

Natura a fost prima sursă de remedii şi rămâne în continuare o opțiune vindecătoare imposibil de neglijat.

Sănătate! La 100%.

Cauta alte produse

ALTE ARTICOLE