Sursă importantă de proteine vegetale
Disponibilitate: În stoc
500g
8.29 Lei
Năutul este o sursă excelentă de fibre, vitamine B6 şi B9, acid folic, mangan, proteine şi minerale precum: fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru şi zinc. Are un conţinut bogat de proteine și poate înlocui cu succes carnea.
Năutul conține fitonutrienți antioxidanți precum quercetina, kaempferol și miricetina dar și antocianine. Toate acestea formează o combinație ce protejează corpul contra radicalilor liberi și întăresc imunitatea.
Năut 100%.
Năutul este consumat în întreaga lume, fiind un aliment foarte versatil, ce poate fi preparat sub diverse forme: supe, mâncăruri cu sos, salate, paste tartinabile. Unul dintre cele mai faimoase preparate pe bază de năut este humusul.
Pentru pregătirea rețetelor pe bază de năut este indicat ca boabele să fie puse la înmuiat timp de câteva ore, înainte de fierbere. Timpul de fierbere este de aproximativ 2 ore sau până ce boabele sunt fragede. Fierte sub presiune timpul sade la jumătate.
Boabele de năut pot fi prăjite și râșnite, iar pudra rezultată în urma râșnirii poate fi folosită ca înlocuitor de cafea.
Din boabele de năut se poate obține făină, care este de cele mai multe ori întrebuințată la preparare chifteluțelor vegetariene tip falafel.
Năutul este bogat în proteine, săruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) și în complexul de vitamine B. Având o concentrație ridicată de proteine (24%), la care se adaugă și un procent consistent de hidrați de carbon și grăsimi, năutul are o valoare alimentară deosebită, înlocuind în buna parte proteinele din carne.
+
Comenzi telefonice
0755155983
Transport gratuit
la comenzi de peste 120 lei
Produs in Romania
cu garantia calitatii europene