O memorie mai buna. Cum?
Odata cu trecerea timpului, memoria incepe sa dea semne de oboseala, puterea de concentrare este tot mai redusa, iar mintea nu mai este la fel de agera. Cateva remedii naturale si sfaturi simple ne pot ajuta sa ne pastram memoria in forma timp indelungat.

AI GRIJA DE SANATATEA CREIERULUI.
De obicei, realizam ca nu dam randament maxim in perioadele de teste si examene, in momente de stres, la schimbarea anotimpului, a locului de munca, ori atunci cand variatiile de temperatura sau ritmul de lucru solicita organismul suplimentar. Insa exista remedii naturale care iti pot sustine sanatatea creierului, iti pot imbunatati memoria si iti pot spori atentia.
Un „educator al intelepciunii“ este planta Ginkgo biloba, cunoscuta pentru efectele ei de imbunatatire a circulatiei cerebrale si a calitatii neuronilor, de stimulare a memoriei si sporirea atentiei. Mai mult, aceasta planta are si puterea de a incetini procesele imbatranirii.
Iti recomandam Ginkana Gingko biloba 80mg forte pentru a-ti pastra mintea in cea mai buna forma. Poti incerca si Ginkana Memento intrucat asocierea intre Ginkgo biloba, magneziu si vitaminele B sunt sustinatori pe termen lung ai memoriei.

SI MEMORIA TA ARE NEVOIE DE ANTRENAMENT.
Cu cat iti pui mintea la contributie mai mult, cu atat ea va fi mai agera. Un exemplu in acest sens este lectura frecventa, care nu numai ca ne pastreaza creierul alert, dar ne deschide si poarta unor lumi nebanuite. De asemenea, poti sa-ti formezi un obicei din a recapitula evenimentele zilei. Incearca sa nu ratezi nimic din ceea ce s-a intamplat in familie, la locul de munca, in tara, in lume. Un alt exercitiu pentru minte este meditatia, considerata cel mai bun antrenor al mintii. Cu ajutorul ei poti da la o parte toate tristetile zilei si in doar cateva minute te poate transforma dintr-un om posomorat intr-o persoana plina de voiosie.

NU NEGLIJA FELUL IN CARE TE HRANESTI.
Nu trebuie sa pierdem din vedere faptul ca alimentatia joaca un rol important in imbunatatirea performantelor noastre mentale si, implicit, in incetinirea procesului de imbatranire. In lipsa nutrientilor potriviti care sa asigure organismului substantele necesare, anumite functii cerebrale pot avea o eficienta mai scazuta. Din acest motiv este recomandata o alimentatie bazata pe fructe, cruditati si peste. Insa, odata cu inaintarea in varsta, organismul asimileaza mai greu substantele active din alimente, de aceea ai nevoie sa iti completezi dieta cu suplimente nutritive care contine magneziu si vitamina B. Poti incerca Magneziu Vitamina B6 de la Alevia. Magneziul, denumit si „elixir pentru sanatate“, constituie un element important in mentinerea sanatatii creierului, fiindca hraneste tocmai fibra nervoasa, o poate intineri si poate preveni declinul de memorie ce insoteste imbatranirea. Asociat cu vitamina B6, contribuie la functionarea corecta a sistemului nervos. De asemenea, magneziul este si un calmant natural si se poate lua in perioadele stresante, dar si la schimbarile de anotimpuri, pentru a scapa de simptomele asteniei.

LECITINA, LINGURITA DE VITAMINE PENTRU CELULA NERVOASA.
Considerata cu ani in urma un adevarat potentiator al inteligentei, lecitina sta la baza imbunatatirii procesului de invatare si, implicit, a memoriei. Este un element vital al neuronilor, protejandu-i de substantele nocive. Totodata, daca nivelul lecitinei creste, automat creste metabolismul cerebral si capacitatea de oxigenare a creierului, contribuind la imbunatatirea functiilor de memorare, atat la tineri, cat si la varstnici. Asadar, daca esti in apropierea unui examen important sau pur si simplu te trezesti ca uiti de intalniri, cumparaturi sau zile aniversare, pentru sporirea concentrarii si atentiei te poti pregati cu Lecitina 1200mg de la Alevia.

Articol editat de echipa Alevia.