fbpx

Folosirea plantelor medicinale sau a produselor naturale a crescut în ultimele decenii în întreaga lume. Odată cu înaintarea în vârstă sau chiar a schimbărilor zilnice ce intervin, atât la nivel fizic, cât și psihic, crește interesul pentru suplimentele naturale. Una dintre cele mai populare plante folosite în suplimente naturale este Ginkgo biloba.

Ce este Ginkgo biloba?

Ginkgo biloba este una dintre cele mai vechi specii de copaci, cunoscut și sub numele de maidenhair tree. Copacul Ginkgo, originar din China, are o istorie de peste 270 de ani. Datorită diverselor utilizări în medicina tradițională, acest copac a ajuns cunoscut la nivel mondial sub formă de suplimente naturale obținute din frunzele acestuia. Extractul de Ginkgo biloba poate fi consumat ca supliment sau ceai, preparat cu extract din frunzele sale ce au configurația unui eventai.

Copacii Ginkgo sunt cunoscuți ca “fosile vii” tocmai pentru că au supraviețuit unor majore evenimente de extincție și pot rezista, în timp până la 1000 sau chiar 2500 de ani (cazul unor copaci Ginkgo din China) și pot crește până la 40 de metri.

Pe lângă asocierea cea mai comună, aceea a prevenirii demenței, suplimentele pe bază de plante Ginkgo biloba au și alte proprietăți care ajută pe o perioadă îndelungată la o viață mai sănătoasă.

Ce beneficii are consumul de Ginkgo Biloba?

Beneficiile medicale ale extractului de Ginkgo biloba sunt atribuite în principal celor două grupuri de constituenți activi: flavonoizi (ginkgoflavone) și terpenoizi (lactone terpenice).

Ginkgoflavonele, care constituie de obicei aproximativ 24% din extract, sunt principalele responsabile pentru activitatea antioxidantă a ginkgo-ului. Ele ajută la prevenirea bolilor circulatorii și susțin sistemul nervos central.

Lactonele terpenice sunt asociate cu îmbunătățirea circulației sângelui către creier, dar și zonele periferice și pot exercita o acțiune protectoare asupra celulelor nervoase. Astfel, vasele de sânge se reglează, iar circulația este mai eficientă.

Ginkgo biloba este catalogat drept potențator cognitiv al activității intelectuale conștiente (gândirea, memoria, raționamentul) și este prescris ca supliment pentru a preveni declinul mental asociat atât cu îmbătrânirea sau demența.

Iată doar câteva dintre beneficiile pe care le are consumul de ginkgo biloba:

Îmbunătățește memoria, atenția și funcția cognitivă

Studiile arată că adulții, dar și vârstnicii care și-au administrat 180mg de Ginkgo biloba pe parcursul unei zile, timp de șase săptămâni, au simțit o îmbunătățire a capacității de memorare. Extractul de ginkgo combate îmbătrânirea vaselor sangvine ale creierului și îl protejează de leziunile neuronale.

Îmbunătățește circulația și îi oferă inimii o bună funcționare  

În medicina tradițională chinezească, semințele de Ginkgo erau folosite pentru a deschide anumite „canale” de energie ale diferitelor organe, inclusiv a ficatului, a creierului și a plămânilor. Semințele Ginkgo au efect antibacterian, antifungic, digestiv, expectorant și chiar și tonic.

Funcționează ca un antidepresiv natural – îmbunătățește starea de spirit

Ginkgo Biloba este o plantă care se adaptează ușor. Ea crește fluxul de sânge către creier, ceea ce poate stimula energia și poate contribui la abilitatea corpului de a face față factorilor de stres reducând nivelul de hormoni precum cortizolul și adrenalina. Totodată, dacă ai nevoie de un tratament naturist pentru tratarea depresiei ușoare, încearcă suplimentele cu Ginkgo biloba.

Îmbunățățește vederea

Dacă ești îngrijorat de problemele de sănătate ale vederii, acest supliment este luat în considerare pentru o mai bună sănătate a ochilor. Circulația sângelui către ochi este îmbunătățită, iar deteriorarea radială care poate afecta corneea sau retina este redusă.

Previne semnele vizibile de îmbătrânire

Combate semnele de imbatranire, riduri, linii fine sau piele uscata pun formula ce actioneaza pentru cresterea hidratarii si netezirii pielii. Este adesea inclus în produse de îngrijire a pielii (ex. cremele) deoarece conferă protecție și menține aspectul cât mai sănătos al acesteia.

Totodată, suplimentele de Ginkgo biloba funcționează și ca protecție solară. Îi oferă pielii protecție împotriva efectelor nocive pe care le poate avea soarele.

Bogat în vitamina E

Ginkgo Biloba este bogat în vitamina E, care poate ajuta la prevenirea problemele pielii: cicatrici, vergeturi sau piele pătată. Reface hidratarea pielii și o menține sănătoasă și curată.

Ajută la combaterea inflamațiilor

Inflamațiile fac parte din răspunsul natural al organismului la răni sau la invazia unei substanțe străine. Diverse componente ale sistemului imunitar sunt astfel recrutate pentru a lupta împotriva acestui invadator și pentru a vindeca zona rănită. Inflamațiile care raspund la tratamentul cu Ginko biloba:

  • Artrită
  • Boala iritabilă a intestinului
  • Accident vascular cerebral
  • Boli de inimă

Efectele secundare ale consumului de Ginkgo biloba. Contraindicații

Dacă este utilizat în cantități moderate, Ginkgo biloba este un supliment ce poate face fără probleme parte din rutina zilnică. Însă, consumul de Ginkgo în cantități mari poate avea și efecte secundare și poate determina:

  • Dureri de cap
  • Amețeli
  • Palpitații cardiace
  • Deranj la stomac
  • Reacții alergice ale pielii

Nu este recomandat persoanelor epileptie sau cu risc de convulsii, celor care au tulburari de coagulare a sângelui, gravidelor, diabeticilor (poate interfera cu gestionarea diabetului). Dacă intenționezi să faci o intervenție chirurgicală, oprește tratamentul cu Ginkgo cu cel puțin două săptămâni înainte.

Ginkgo biloba protejează sănătatea oamenilor de foarte multe secole și are potențialul de a oferi corpului tău energia necesara. Așadar, poti lua Ginkgo pentru îmbunătățirea memoriei, pentru a preveni accidente vasculare sau depresie. Suplimentele Ginkgo biloba au trecut cu brio testul timpului prin rezultatele efectelor pozitive pe care le-a avut asupra oamenilor.

Ginkana Ginkgo Biloba se distinge prin conținutul de extract neadulterat de Ginkgo biloba de cea mai înaltă calitate, concentrat în doze optime și dublu standardizat în principii active (24% ginkgoflavone, 6% lactone terpenice).Un 1kg de extract se obține din 50 kg de frunză de Ginkgo. Beneficiul principal este cel de potențator cognitiv al activităților intelectuale conștiente (gândirea, memoria, raționamentul).

Cauta alte produse

ALTE ARTICOLE