Control Diab 60 comprimate

Normalizează glicemia

Disponibilitate: În stoc

60 comprimate

68.59 Lei

Adauga in cos
  • DESCRIERE
  • INGREDIENTE
  • EFECTE
  • ADMINISTRARE

Control diab conține o combinație de extracte standardizate de calitate înaltă ce asigură eficiența produsului. Momordica și Gymnema ajută la menținerea normală a glicemiei și a unui nivel sănătos al poftei de mâncare. Afinul poate ajută la menținerea sănătății capilarelor și la elasticitatea venelor. Ceaiul-verde ajută la menținerea nivelurilor normale de glucoză în sânge și la protejarea glandelor producătoare de insulină. Zincul contribuie la metabolismul normal al carbohidraților și al macronutrienților. Vitamina B6 contribuie la reglarea activității hormonale și la metabolismul normal al proteinelor și glicogenilor.

Recomandat ca adjuvant în:

  • Diabet
  • Intoleranță la glucoză
  • Hiperglicemie
  • Situațiile în care organismul nu produce suficientă insulină

Extract de Momordică

Cum contribuie extractul de momordică la menținerea valorilor normale ale glicemiei și la protecția celulelor pancreatice producătoare de insulină?

Îmbunătățește sensibilitatea la insulină

Sensibilitatea la insulină se referă la capacitatea celulelor de a răspunde la insulină, hormonul responsabil de reglarea nivelului de zahăr din sânge.

O sensibilitate scăzută la insulină poate duce la o rezistență la aceasta și, în cele din urmă, la diabet zaharat.

Studiile au arătat că extractul de momordică acționează asupra procesului de metabolizare a glucozei.

Mai exact, unul dintre compușii activi are efecte similare cu insulina și ajută la îmbunătățirea sensibilității și la un control mai bun al glicemiei.

Inhibă absorbția glucozei în intestin

Momordica este folosită în medicina tradițională indiană de secole în tratarea diabetului zaharat.

Studiile au arătat că extractul de momordică contribuie la reglarea nivelurilor de zahăr din sânge prin mai multe mecanisme, reduce absorbția glucozei din intestin și stimulează producția de insulină.

Se pare că substanțele active din extractul de momordică pot inhiba enzimele implicate în digestia carbohidraților, cum ar fi alfa-glucosidaza, ceea ce încetinește descompunerea carbohidraților în glucoză și, astfel, absorbția acesteia în sânge.

Are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii

Pancreasul este un organ crucial pentru producerea insulinei și reglarea nivelurilor de zahăr din sânge, iar deteriorarea sau moartea celulelor pancreatice poate contribui la dezvoltarea diabetului zaharat.

Studiile recente sugerează faptul că extractul de momordică conține compuși care pot avea efecte antioxidante și antiinflamatorii.

Acești compuși pot ajuta la reducerea stresului oxidativ și a inflamației, care sunt implicate în daunele celulare, contribuind astfel și la o protecție mai bună a celulelor pancreatice producătoare de insulină.

Mai mult decât atât, extractul de momordică a fost asociat de-a lungul timpului și cu îmbunătățirea funcției pancreatice și cu stimularea secreției de insulină.

Extract de Gymnema

Cum ne poate ajuta extractul de Gymnema să menținem glicemia în limite normale?

Reduce pofta de dulce

Extractul de Gymnema este folosit în medicina tradițională indiană pentru susținerea sănătății generale și, în special, pentru menținerea nivelurilor normale de glucoză din sânge.

Un lucru interesant dezvăluit de studiile realizate pe această plantă este faptul că ea are capacitatea de a reduce pofta de dulce.

Mai exact, extractul de Gymnema conține un compus care blochează receptorii gustului dulce de pe limbă, eliminând astfel pofta constantă de alimente dulci.

În cazul persoanelor care suferă de diabet sau au niveluri neregulate ale zahărului în sânge, un astfel de beneficiu este semnificativ pentru că ajută la controlul glicemiei.

Sprijină funcția pancreatică

Extractul de Gymnema stimulează secreția de insulină, hormonul produs de pancreas ce ajută la absorbția glucozei din sânge în celulele organismului pentru a fi utilizată ca sursă de energie.

O secreție adecvată de insulină este esențială pentru menținerea nivelurilor normale de glucoză din sânge, iar studiile au demonstrat că extractul de Gymnema ajută în acest sens.

Mai mult decât atât, se pare că această plantă îmbunătățește funcția celulelor beta pancreatice, responsabile cu producerea și secreția insulinei.

Gymnema conține și compuși antioxidanți care protejează celulele pancreatice împotriva stresului oxidativ, contribuind astfel la menținerea sănătății pancreasului.

Îmbunătățește sensibilitatea la insulină

La fel ca Momordica, extractul de Gymnema poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină.

În prezența compușilor activi, celulele devin mai receptive la insulină, ceea ce facilitează absorbția glucozei din sânge în celule pentru a fi folosită ca energie.

O sensibilitate îmbunătățită la insulină poate ajuta la menținerea nivelurilor de zahăr din sânge în limite normale.

Extract de afin

În ce mod poate ajuta afinul la menținerea sănătății capilarelor și venelor?

Îmbunătățește circulația sanguină

Afinul conține antioxidanți puternici care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui.

Prin stimularea fluxului sanguin, afinul poate contribui la o circulație mai bună în capilare și vene, ajutând la menținerea sănătății acestora.

Mai mult decât atât, consumul de afin poate spori fluxul sanguin în diverse părți ale corpului, inclusiv în extremități.

Acest lucru poate fi util pentru persoanele care suferă de probleme circulatorii și pentru îmbunătățirea furnizării de oxigen și substanțe nutritive către țesuturi.

Afinul poate fi de ajutor persoanelor care suferă de neuropatie diabetică și se confruntă cu probleme de circulație, senzații de amorțeală, furnicături sau durere la nivelul mâinilor și picioarelor.

Îmbunătățește elasticitatea și rezistența vaselor de sânge

Antioxidanții din afin ajută la combaterea stresului oxidativ și a inflamației din organism, iar acest lucru ajută la protejarea vaselor de sânge împotriva deteriorării lor, elasticitatea fiind îmbunătățită în același timp.

Poate reduce riscul de leziuni vasculare și poate contribui la menținerea sănătății sistemului cardiovascular (persoanele cu diabet prezintă un risc crescut de afecțiuni cardiovasculare în comparație cu persoanele fără diabet).

În plus, studiile au demonstrat faptul că consumul regulat de afin poate consolida structura pereților vaselor de sânge, ajutându-le să rămână mai flexibile și mai rezistente la presiunea sanguină.

Reduce riscul de coagulare a sângelui

Persoanele cu diabet sunt predispuse la hipercoagulabilitate și trombofilie, ceea ce înseamnă că sângele lor are o capacitate mai mare de a forma cheaguri, ca urmare a modificărilor de la nivelul compoziției sângelui.

Studiile au arătat că antocianinele din afin pot ajuta la reducerea agregării plachetare și la inhibarea formării cheagurilor de sânge.

Acțiunea antocianinelor reduce astfel considerabil riscul de blocare a vaselor de sânge.

Control Diab este un supliment alimentar care poate îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu diabet și poate preveni apariția complicațiilor.

Ingredientele naturale din compoziția sa, precum Momordica, Gymmema, Afin și Ceai-verde, plus Zinc și Vitamina B6, ajută la menținerea valorilor normale ale glicemiei și îmbunătățesc circulația sanguină.

 

Compoziție per comprimat: Extract de Momordica (Momordica charantia) 250mg standardizat 3% principii amare, extract de Gymnema (Gymnema sylvestre) 80mg standardizat 75% acid gymnemic, extract de Afin (Vaccinium myrtillus) 50mg, extract de Ceai-verde (Camellia sinensis) 15mg standardizat 0,5% cafeină, Zinc (oxid de zinc 3,11mg) 2,5mg, Vitamina B6 1mg.

PDF download Pentru vizualizarea completă a etichetei de produs, click aici!

• Ajută la menținerea valorilor normale ale glicemiei (Momordica și Gymnema)
• Contribuie la protejarea celulelor pancreatice producătoare de insulină (Momordica, Gymnema și Ceai-verde)

Câte un comprimat de 3 – 4 ori pe zi.

PRODUSE COMPLEMENTARE

INGREDIENTE ACTIVE

Momordica

Momordica este o planta din familia Cucurbitaceae, originara din Sudul Asiei, dar raspandita si in Africa si Australia. Stimuleaza sistemul imunitar. Are proprietati vitaminizante si antivirale.

+

Gymnema sylvestre

Gymnema sylvestre este o planta agatatoare lemnoasa ce apartine familiei Asclepiadaceae si se gaseste in regiuni ca: India, Malaezia, Srilanka, Australia, Indonezia si Africa tropicala. Frunzele Gymnemei contin saponine triterpenice apartinand claselor oleananelor si dammaranelor. Este cunoscuta ca fiind un distrugator al zaharului din sange. Poate influenta puternic metabolismul glucozei.

+

Afin american

Afinul este o planta medicinala care creste in regiunile alpine. Fructele de afin au in compozitia lor substante antibacteriene si antiseptice, iar frunzele de afin au efect antioxidant si de absorbtie a radiatiilor UV. Contribuie la mentinerea valorilor normale ale glicemiei. Creste sensibilitatea retiniana nocturna. Ajuta in oboseala vizuala. Ajuta purtatorii de ochelari (miopie, hemeralopie). Produsele pe baza de afin american au beneficii multiple pentru organism.

+

Toate ingredientele Alevia

Acest produs este un supliment alimentar. Este bine sa stii ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat. Iti recomandam un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice si doi litri de apa zilnic.

Produse Similare

ARTICOLE RECOMANDATE

Comenzi telefonice
0755155983

Transport gratuit
la comenzi de peste 120 lei

Produs in Romania
cu garantia calitatii europene