Atunci când le consumăm, alimentele sunt preluate de sistemul digestiv. Substanțele nutritive utile sunt absorbite în fluxul sanguin și sunt fie stocate, fie folosite de celule. Însă nu toate moleculele vor fi absorbite: unele ajung în stomac și în intestine, altele sunt eliminate în mod natural, iar altele pur și simplu nu ajung în celule.

Organismul realizează acest proces natural ca urmare a unui stil de viață sănătos și echilibrat, însă uneori poate avea nevoie de ajutor suplimentar. Mai ales într-o lume în viteză, în care consumul produselor de tip fast-food sau al băuturilor acidulate îndulcite este preferat de multe ori în detrimentul meselor bogate în nutrienți esențiali.

Am stat de vorbă cu domnul doctor Alin Popescu, Medical Advisor Alevia, care ne-a vorbit despre biodisponibilitatea produselor pe care le consumăm și cum ne poate ajuta acest lucru să ne menținem sănătoși și plini de vitalitate.

          1. Auzim tot mai des vorbindu-se despre biodisponibilitate. Ce este și de ce ar trebui să ne preocupe?

Biodisponibilitatea reprezintă capacitatea organismului de a asimila și de a utiliza elementele nutritive pe care le primește prin alimentație și prin suplimentele alimentare. Biodisponibilitatea este și măsura capacității unei substanțe de a accesa sistemul circulator și a atinge zone țintă unde este necesară absorbția. După cum vă puteți da seama, ingredientele 100% naturale sunt compatibile cu organismul uman și generează un efect de reglare a echilibrului interior. Acestea se absorb cel mai bine în organism și astfel devin disponibile în cel mai scurt timp, într-o cantitate foarte mare.

În ceea ce privește suplimentele alimentare, o substanță este folositoare dacă poate fi absorbită de organism, astfel biodisponibilitatea este cheia creării unui supliment care să ofere beneficii dovedite. În cazul unui produs cu biodisponibilitate 100%, o cantitate mult mai mare din elementele nutritive pe care le conține devine disponibilă metabolismului uman spre a fi folosită, spre deosebire de produsele care nu au această caracteristică.

          2. Știm deja că odată cu trecerea de la un sezon la altul, precum și cu schimbarea temperaturilor, sistemul nostru imunitar este mai expus, făcându-ne mai predispuși la a ne îmbolnăvi. Cum ne putem păstra organismul puternic și cum putem preveni aceste efecte nedorite?

Diferența de temperatură, umiditatea crescută sau chiar o climă uscată, pot deveni mediul perfect pentru ca virusurile să se dezvolte rapid. Astfel, devine extrem de important să acordăm atenție organismului nostru, deoarece prevenția ne poate ajuta să evităm manifestarea unei boli.

Atunci când organismul nostru dă semne de slăbiciune, vitaminele, mineralele și extractele din plante reprezintă o soluție excelentă de ajutor, încurajând mecanisme interne să se restaureze. În plus, perioada de convalescență poate fi susținută eficient cu suplimente alimentare.

În acest sens, la debutul sezonului rece suplimentele alimentare alcătuite din ingrediente 100% naturale pot crea o barieră împotriva virusurilor. În gama Alevia putem găsi produse ce conțin extracte standardizate de Măceșe, Salvie, extracte de Propolis și Ghimbir, dar și uleiuri esențiale de Anason-stelat, Cuișoare, Ghimbir și Salvie. Propolis C-tare comprimate masticabile și Propolis C-tare spray sunt formule 100% naturale, dozate optim, ce contribuie la reducerea și calmarea inflamației gâtului, dezinfectează gâtul iritat și atenuează disconfortul cauzat de gripă și răceală. În plus, susțin sistemul imunitar și cresc rezistența față de infecțiile căilor resporatorii.

          3. În cazul în care efectele nu ne ocolesc, iar organismul devine sensibil la factorii externi, cum ne putem pune pe picioare?  

Bineînțeles că cel mai important pas este prevenția și să ne asigurăm că avem, pe cât posibil, un stil de viață sănătos. Iar aici vorbim, în primul rând de o alimentație echilibrată, prin care să îi furnizăm organismului produse din toate grupele alimentare și cât mai mulți din nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa la parametrii optimi în fiecare zi.

Însă este bine să acționăm de la primele semne că organismul nostru este afectat. Dacă ne îmbolnăvim, putem apela la ajutoare din exterior, pentru a răspunde nevoilor organismului nostru. Spre exemplu, suplimentele naturale și vitaminele pot duce la un echilibru optim pentru a atinge potențialul nostru maxim.

Un supliment alimentar extrem de bine tolerat atât de adulți, cât și de copii, 100% natural, este Gripalin Natural solubil. Acesta combină ingrediente sinergice, 100% naturale, cu triplă acțiune în toate etapele răcelii și gripei, oferind: întărirea imunității (extract standardizat de Măceș, Propolis, Echinacea), protecție pentru tractul respirator (Lemn-dulce, uleiuri esențiale de Lămâie, Mentă, Eucalipt, Anason stelat) și susținerea organismului în procesul de vindecare (extract standardizat de Salcie, Propolis, Echinacea). Administrat de la primele semne, ajută la menținerea căilor respiratorii degajate, calmarea tractului respirator superior și atenuarea stării de disconfort cauzată de răceală și gripă.

Un produs cu formulă 100% naturală, Vitamina C Naturală 1000mg este special concepută pentru a asigura sănătatea organismului în sezonul rece, pentru a susține sistemul imunitar și a contribui la prevenirea răcelii și gripei. Fiind obținută din extract standardizat de măceșe (2.000 mg extract standardizat de măceșe = 1.000 mg vitamina C), îi conferă 100% biodisponibilitate. Atunci când este administrată în scop preventiv, doza recomandată este de 1000 mg/zi, iar în perioada de răceală și gripă pentru susținerea organismului, se recomandă administrarea a max. 2000 mg/zi.

La fel de important este să ne păstrăm activi și chiar să ne menținem o atitudine pozitivă indiferent de situație. Totodată, și odihna reprezintă un aspect esențial, oamenii bine odihniți nu numai că fac față mai bine stresului, dar pot avea și un control mai bun asupra apetitului lor. Cercetările au arătat că lipsa somnului ne poate dezechilibra și poate conduce la consumul de alimente în exces. Atenție, însă, odihna nu trebuie confundată cu sedentarismul si de aceea avem nevoie si de miscare – de dezvoltat putin

***
Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, ce are și competențe în management sanitar și apifitoterapie, s-a alăturat misiunii Alevia în calitate de medical advisor, pentru a duce mai departe puterea naturii în folosul oamenilor și a stării lor de bine și a-i ajuta să ducă o viață mai sănătoasă, prin obiceiuri zilnice simple.

Cauta alte produse

ALTE ARTICOLE