Gripalin Natural Solubil 10 plicuri

Luptă împotriva răcelii și gripei
100% natural + uleiuri esențiale

Disponibilitate: În stoc

10 plicuri solubile

26.51 Lei

Adauga in cos
  • DESCRIERE
  • INGREDIENTE
  • EFECTE
  • ADMINISTRARE

Mixul de extracte standardizate, propolis și uleiurile esențiale din formula originală Gripalin Natural solubil susțin procesul de vindecare în cazul răcelilor sau a virozelor sezoniere, prin mecanisme blânde, complementare. Modul de utilizare, soluție caldă reconstituită, prezintă avantaje atât privind confortul generat, cât și rata superioară de absorbție a principiilor active conținute, grăbind vindecarea în timpul fazelor acute de viroze respiratorii. Gripalin Natural solubil scurtează durata convalescenței, scade riscul recidivelor sau de apariție a complicațiilor.

Gripalin Natural solubil conține exclusiv ingrediente naturale, iar prin forma de administrare asigură un efect imediat și de durată. Principiile active intră în circulație într-un timp foarte scurt după administrare. Produsul nu are efecte secundare specifice unor soluții de sinteză și poate fi combinat la nevoie cu medicație specifică indicată de medic în vederea gestionării episodului viral. Uleiurile esențiale volatile din formulă contribuie la confortul imediat, dar și la o mai bună absorbție a principiilor active.

Gripalin Natural Solubil este un remediu eficient pentru a preveni și combate răceala și gripa sezonieră printr-un mecanism triplu:

1. Imunostimulator – Ajută la întărirea imunității

2. Protecție – Protejează tractul respirator

3. Susținere – Susține organismul în procesul de vindecare al răcelilor comune sau gripei.

Forma de administrare solubilă, împreună cu ingredientele 100% naturale, asigură o biodisponibilitate maximă: absorbție rapidă și completă a ingredientelor.

4 plicuri de Gripalin Natural Solubil pe zi înseamnă 1,000 mg de Vitamina C pură, naturală, din extract de Maceșe! O doză recomandată de medici pentru a-ți susține organismul în lupta cu virozele respiratorii.

Recomandat ca adjuvant în:
• Gripă, răceală, viroze
• Tuse, durere în gât, oboseală și stare de letargie
• Febră, dureri de cap, congestie nazală
• Imunitate scăzută, convalescență
• Stări de disconfort asociate gripei și răcelii

Maces

Măceșul (Rosa canina) este o plantă remarcabilă pentru numeroasele sale beneficii, dar mai ales pentru susținerea sistemului imunitar.

Fructele sale de culoare roșie sau portocalie sunt printre cele mai concentrate surse naturale de vitamina C.

Conținutul excepțional de vitamina C, face ca măceșele să constituie un ingredient natural potent în lupta cu răceala și gripa.

De altfel, concentrația de vitamina C din măceșe poate depăși conținutul de vitamina C din citrice.

Cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, vitamina C este esențială pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar.

Acest nutrient antioxidant contribuie la producția și activitatea celulelor albe din sânge, ajutând organismul să combată infecțiile și să mențină starea de sănătate generală. 

Măceșul conține o varietate de antioxidanți, cum ar fi flavonoidele și carotenoidele.

Acești compuși ajută la combaterea radicalilor liberi din organism, contribuind la menținerea sănătății celulelor și țesuturilor și întărind sistemul imunitar

Alte substanțe active găsite în măceș, cum ar fi acidul galic și quercetina, au proprietăți antiinflamatorii.

Reducerea inflamației în organism sprijină sistemul imunitar prin menținerea unui mediu intern mai echilibrat.

Măceșul contribuie și la menținerea sănătății mucoaselor din organism, inclusiv ale căilor respiratorii și digestive.

Aceste mucoase reprezintă primele linii de apărare împotriva agenților patogeni, iar menținerea lor în stare bună poate împiedica intrarea și răspândirea infecțiilor.

Măceșul este, de asemenea, o sursă de minerale și nutrienți esențiali.

Pe lângă conținutul său remarcabil de vitamina C, furnizează vitamina A sub formă de beta-caroten, un antioxidant care sprijină sistemul imunitar, dar și sănătatea ochilor și a pielii.

Apoi, este o sursă de vitamina K și vitamine din complexul B. Ca minerale, conține zinc, important pentru sistemul imunitar, dar și fier sau magneziu.

Datorită conținutului său nutritiv, măceșul poate juca un rol în sprijinirea organismului în perioadele de recuperare după boli sau stres.

Lemn Dulce

Lemnul dulce (Glycyrrhiza glabra) este o plantă medicinală cu o istorie îndelungată de utilizare în medicina tradițională din întreaga lume.

Printre altele, aceasta s-a dovedit a fi un aliat valoros în menținerea sănătății tractului respirator, oferind beneficii semnificative în gestionarea afecțiunilor respiratorii.

Unul dintre principalii compuși activi din lemnul dulce este acidul glycyrrhizic, ce îi conferă proprietăți antiinflamatorii remarcabile.

Acest acid este considerat responsabil pentru multe dintre beneficiile medicinale ale lemnului dulce și are un mecanism complex prin care acționează antiinflamator.

Pe de o parte, inhibă activitatea unor enzime implicate în producția de substanțe inflamatorii, apoi scade nivelurile de citokine responsabile cu răspunsul inflamator.

Aceste proprietăți îl fac deosebit de benefic în gestionarea afecțiunilor respiratorii, precum bronșitele și astmul, unde inflamația joacă un rol central în simptomele neplăcute.

Lemnul dulce este cunoscut pentru efectele sale expectorante și antitusive.

Aceasta înseamnă că poate ajuta la eliminarea mucusului din căile respiratorii și la calmarea tusei.

Aceste proprietăți sunt extrem de benefice deopotrivă în tratarea tusei productive și a celei iritante.

Adiacent, are și capacitatea de a proteja membranele mucoase ale căilor respiratorii.

Substanțele active din lemnul dulce ajută la formarea unui strat protector care poate reduce iritațiile și inflamațiile, contribuind astfel la menținerea sănătății generale a sistemului respirator.

Studiile indică faptul că lemnul dulce poate stimula sistemul imunitar la nivel local, în căile respiratorii.

Aceasta înseamnă că poate sprijini capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor și a agenților patogeni care afectează tractul respirator.

Datorită proprietăților sale antispastice, lemnul dulce contribuie la relaxarea mușchilor bronșici, reducând astfel spasmele și facilitând fluxul de aer în căile respiratorii.

Această acțiune poate fi deosebit de utilă în cazul astmului bronșic.

Salcie

Cu frunzele sale lanceolate și ramurile flexibile, salcia a fost folosită cu scopuri medicinale încă din antichitate.

Rădăcinile, coaja și frunzele de salcie au fost utilizate în diferite forme pentru a trata diverse afecțiuni. 

Salcia este recunoscută mai ales pentru capacitatea sa de a aduce alinare în sezonul rece.

Cu proprietățile sale antiinflamatorii, analgezice și de sprijin pentru sistemul imunitar, aceasta se dovedește a fi o resursă valoroasă în gestionarea simptomelor gripale și răcelii.

Unul dintre cei mai importanți compuși din salcie este acidul salicilic, care este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii.

Acest acid are capacitatea de a reduce inflamația, o reacție naturală a sistemului imunitar în fața infecțiilor virale și bacteriene asociate cu gripa și răceala.

Salcia a fost folosită de secole pentru efectele sale analgezice naturale.

Substanțele sale active pot avea un efect asemănător aspirinei, reducând durerea și disconfortul asociate simptomelor gripale și răcelii.

Anumite componente ale plantei, precum flavonoidele și polifenolii, sprijină sistemul imunitar.

Aceste substanțe ajută la întărirea răspunsului imun, facilitând organismul în lupta împotriva agenților patogeni responsabili de răceli și gripe.

Extractele de salcie pot avea proprietăți antivirale și antibacteriene.

Asta grație compușilor cheie precum acidul salicilic, flavonoidelor și taninurilor, care inhibă creșterea și multiplicarea agenților patogeni.

Taninurile pot interacționa cu proteinele virale și pot perturba structura membranelor celulare ale bacteriilor.

Ca atare, aceste efecte contribuie la reducerea duratei și severității infecțiilor respiratorii.

Salcia are, de asemenea, un istoric de utilizare pentru reducerea febrei, un efect important în cazul gripei, unde febra este un simptom comun.

Substanța activă din salcie responsabilă pentru reducerea temperaturii corporale este salicina.

Atunci când este ingerată, corpul o transformă în salicilat, substanță acționează asupra organismului în mai multe moduri, inclusiv prin reducerea febrei.

 

Compoziție per plic:

Extract de Măceş 500mg standardizat 50% Vitamina C
Extract de Lemn-dulce 110mg
Extract de Salcie 75mg standardizat 2,5% salicină
Ulei esențial de Lămâie 15mg
Ulei esențial de Mentă 10mg
Ulei esențial de Eucalipt 7mg
Extract de Propolis 5mg
Extract standardizat de Echinacea 5mg cu 4% polifenoli
Ulei esențial de Anason-stelat 3mg

• Contribuie la apărarea naturală a organismului, susţine sistemul imunitar (Măceș)
• Calmează tractul respirator superior și ajută la păstrarea confortului acestuia (Lemn-dulce)
• Conţine compuși cu proprietăţi de revigorare a organismului (Salcie)
• Calmant în caz de iritare a gâtului și faringelui (Echinacea)
• Susține organismul în caz de răceli și guturai (Echinacea)
• Susține sănătatea sistemul respirator (Ulei esențial de Eucalipt)
• Calmant pentru cavitatea orală și gât (Ulei esențial de Anason-stelat)

 

Adulți: câte 1 plic de 4 ori pe zi.
Copii de peste 12 ani: câte 1 plic de 2-3 ori pe zi.
Se golește conţinutul plicului într-un pahar, se adaugă 100ml apă caldă, se amestecă și se bea imediat.

Atenţie
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o alimentaţie diversificată și echilibrată și un mod de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A nu se administra copiilor sub 3 ani. A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și de căldură. Contraindicat persoanelor sensibile la salicilați sau alergice la oricare dintre ingredientele produsului. Femeile gravide sau care alăptează, precum și cele care doresc să rămână însărcinate trebuie să consulte medicul sau farmacistul în legătură cu produsul. Consumate în exces, sorbitolul și Vitamina C pot avea efect laxativ.

PRODUSE COMPLEMENTARE

INGREDIENTE ACTIVE

Maces

Macesul (Rosa canina) este unul dintre cei mai cunoscuti arbusti medicinali. In principal acesta contine acid ascorbic, adica vitamina C, dar si cantitati importante de carotenoizi, precursori ai vitaminei, vitamine B1, B2, PP şi K. Sustine sanatatea tractului respirator, calmant pentru gat si caile respiratorii. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. Sustine rezistenta organismului in timpul sezonului rece sau in perioadele intersezoniere. Fortifica tonusul general al organismului. Sustine capacitatea de rezistenta a organismului la conditii de suprasolicitare fizica si intelectuala. Sustine capacitatea organismului de adaptare la situatiile stresante.

+

Salcie

Salcia este un gen de planta din familia Salicaceae. In scop terapeutic se foloseste scoarta ramurilor tinere, frunzele si florile de tip masculin care contin o cantitate importanta de ceara, vitamine, celuloza, rasini si oxalati. Aceasta are proprietati antireumatice, antiinflamatoare, analgezice, sedative, antipiretice, tonice si astringente. Contribuie la sustinerea rezistentei organismului in sezonul rece. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. Sustine sanatatea articulatiilor.

+

Lemn-dulce

Lemnul-dulce este o planta din familia leguminoaselor, cunoscut inca de pe vremea egiptenilor. In scop medicinal se recolteaza radacinile care contin saponine triterpenice, dintre care cea mai importanta este glicirizina. Ajuta la fluidizarea secretiilor bronsice si la protejarea mucoaselor cailor respiratorii superioare. Contribuie la functionarea normala a sistemului respirator si imunitar al organismului. Ajuta digestia, mentinand sanatatea mucoasei stomacului si a intestinului subtire. Sprijina functionarea normala a sistemului nervos.

+

Toate ingredientele Alevia

Acest produs este un supliment alimentar. Este bine sa stii ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat. Iti recomandam un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice si doi litri de apa zilnic.

Produse Similare

ARTICOLE RECOMANDATE

Comenzi telefonice
0755155983

Transport gratuit
la comenzi de peste 120 lei

Produs in Romania
cu garantia calitatii europene