Coenzima Q10 120mg 40cpr

Calitate superioară
Puritate de 99%
Protejează inima

Disponibilitate: În stoc

40 comprimate

114.59 Lei

Adauga in cos
  • DESCRIERE
  • INGREDIENTE
  • EFECTE
  • ADMINISTRARE

Coenzima Q10 Alevia, cu o puritate de 99% a ingredientului activ, are un rol major în producerea energiei necesare în toate procesele biochimice de la nivel celular, asigurând biodisponibilitate ridicată și efect terapeutic garantat.

Este produsă prin fermentație naturală și are structura bioidentică cu Coenzima Q10 sintetizată de corpul uman.

Nu conține cis-izomeri nocivi, care se regăsesc în Coenzima Q10 produsă prin sinteză chimică.

• Susține sitemul cardiovascular, cu efecte importante atât în prevenirea evenimentelor cardiace, cât și pentru protecția inimii, ducând la scăderea tensiunii arteriale

• Intervine activ în procesul de formare a energiei la nivelul mitocondriei (supranumită fabrica de energie a celulei) și stocarea acesteia sub formă de ATPadenozin-trifosfat

• Antioxidant puternic care apără organismul de acțiunea radicalilor liber, previne îmbătrânirea precoce

• Are efect de reducere a nivelului de colesterol “rău” (LDL-colesterol)

• Reduce stările de oboseală și epuizare

• Are capacitatea de a combate o parte din efectele adverse pe care le au statinele (medicamente pe bază de substanță chimică folosite pentru scăderea nivelului de colesterol)

Rolul CoQ10 în producerea energiei de către mitocondrie și reducerea efectelor radicalilor liberi

1. Producerea Energiei

2. Rolul Antioxidant

Recomandări
• Hipertensiunea arterială, insuficiență cardiacă, angină pectorală, aritmii
• Asociere benefică cu medicamentele alopate care scad nivelul colesterolului din sânge (statine)
• Lipsă de energie și oboseală cronică
• Prevenţia bolilor cardiovasculare și reducerea mortalităţii
• Prevenţia degenerării vasculare la pacienţii diabetici și îmbunătăţirea controlului glicemic
• Îmbunătăţirea funcţiei renale la pacienţii cu boală cronică de rinichi.

Cum acționează aceasta coenzima la nivelul sistemului cardiovascular?

Aceasta este o substanță asemănătoare unei vitamine solubile în grăsimi care există în mod natural în toate celulele corpului și este esențială pentru producerea de energie în celule.

Aparține familiei ubichinonelor, substanțe al căror nume se referă la faptul că sunt practic prezente în toate organismele vii.

Face parte din membranele mitocondriilor, care sunt organele celulelor responsabile pentru producerea energiei de care corpul nostru are nevoie.

Cele mai mari concentrații se găsesc în inimă, rinichi, ficat și mușchi, deoarece acestea sunt organele care necesită cea mai multă energie.

Pe lângă funcția sa în producția de energie, CoQ10 are efecte benefice și asupra sistemului cardiovascular.

Și, datorită proprietăților antioxidante, poate ajuta la protejarea celulelor inimii și vaselor de sânge împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.

Radicalii liberi sunt responsabili atât pentru procesul de îmbătrânire, cât și pentru o serie de afecțiuni precum bolile cardiace.

Totodată, această enzimă poate fi un sprijin eficient în tratarea afecțiunilor cardiace, deoarece contribuie la îmbunătățirea producției de energie la nivel celular și previne formarea cheagurilor de sânge.

Aceasta contribuie la prevenirea și ameliorarea afecțiunilor precum insuficiența cardiacă, angina pectorală, cardiopatia și ateroscleroza.

Proprietatea sa vasodilatatoare contribuie, de asemenea, la reducerea riscului cardiovascular.

În plus, această enzimă are capacitatea de a reduce nivelul de citokine proinflamatorii și de a scădea vâscozitatea sângelui, reducând astfel riscul de infarct.

De asemenea,  are o legătură strânsă cu menținerea tensiunii arteriale în limite normale și poate fi benefică în tratamentul hipercolesterolemiei, doi factori majori declanșatori ai afecțiunilor cardiovasculare.

În plus, CoQ10 poate ajuta la reducerea nivelului de inflamație în organism, ceea ce este benefic pentru sănătatea cardiovasculară.

Inflamația cronică poate contribui la dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Efectele benefice ale CoQ10 asupra sănătății cardiovasculare pot varia de la persoană la persoană.

Totodată, pot depinde de mai mulți factori, inclusiv de starea de sănătate a fiecărei persoane și de doza de CoQ10 administrată.

De ce este benefică în combaterea stărilor de oboseală?

Aceasta deține un rol esențial în generarea de energie la nivelul celulelor, în special în producerea adenosin trifosfatului (ATP), care este moneda energetică a celulelor. Prin urmare, aceasta poate să influențeze pozitiv combaterea stărilor de oboseală și lipsa de energie.

ATP-ul este esențial pentru furnizarea de energie necesară pentru toate procesele celulare.

Eeste implicată în lanțul de transport al electronilor din cadrul procesului de respirație celulară, un mecanism prin care celulele obțin energie din substanțele nutritive pe care o pot folosi eficient pentru a funcționa în mod optim.

Acest proces este extrem de important pentru funcționarea corectă a celulelor și necesită prezența coenzimei Q10.

Prin accelerarea acestui proces, aceasta contribuie la sporirea producției de ATP, ceea ce duce implicit la diminuarea senzației de oboseală și slăbiciune.

Pe de altă parte, datorită proprietăților sale antioxidante, această această enzimă poate proteja celulele de stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi, substanțe chimice instabile care pot deteriora celulele și țesuturile.

Oboseala poate fi cauzată sau agravată de stresul oxidativ, iar aceasta coenzima ajută la contracararea acestui efect negativ.

Aceasta joacă un rol esențial în funcționarea mitocondriilor, contribuind la menținerea eficienței mitocondriilor, organitele celulare responsabile de producerea de energie.

Prin susținerea sănătății mitocondriilor, contribuie la asigurarea unei producții optime de energie la nivel celular.

Prin susținerea circulației sanguine și a funcției inimii, poate ajuta la furnizarea unui flux adecvat de oxigen către celule.

Oxigenarea corespunzătoare este esențială pentru generarea eficientă de energie în celule și poate contribui la îmbunătățirea nivelului general de energie.

Poate să contribuie la regenerarea altor antioxidanți, cum ar fi vitamina E și vitamina C.

Aceasta poate să intensifice capacitățile antioxidante ale celulelor, ajutând la prevenirea oboselii cauzate de stresul oxidativ.

Rolul său semnificativ în combaterea stărilor de oboseală se datorează, așadar, multiplelor sale beneficii pentru sănătatea celulară.

În plus, capacitatea sa de a îmbunătăți funcția musculară poate ajuta la reducerea senzației de oboseală musculară și la creșterea performanței fizice.

Chiar dacă organismul produce în mod natural aceasta coenzima, unele situații, cum ar fi stresul, alimentația dezechilibrată sau anumite afecțiuni, pot conduce la deficiențe ale acestei substanțe.

În astfel de cazuri, suplimentele ce contin aceasta coenzima poate fi benefice în ameliorarea stărilor de oboseală, îmbunătățind nivelul de energie și sprijinind sănătatea generală.

Compoziție per comprimat: Coenzima Q10 (Ubichinona) 120mg.

• Îmbunătățeşte starea generală de sănătate a persoanelor cu afecțiuni cardiace
• Protejează inima şi ajută celulele cardiace să producă energie
• Relaxează pereții vaselor sangvine scăzând tensiunea arterială
• Influențează pozitiv procesele metabolice din organism
• Creşte performanțele sportive şi capacitatea de a face efort
• Are un rol esențial în procesele biochimice de respirație celulară (producerea energiei celulare în mitocondrii) și la stocarea acestei energii în moleculele de ATP
• Creşte capacitatea de memorare
• Antioxidant: scade nivelul radicalilor liberi, protejează membrana celulară, susține efectul vitaminelor C și E
• Benefic în stări de covalescență după un eveniment cardiovascular sau în urma unei boli debilitante
• Reduce incidența complicațiilor diabetului, hipertensiunii arteriale și bolilor cronice renale

Pentru întretinere – 1 comprimat pe zi.
La recomandarea medicului – 2 comprimate pe zi.
Efectele benefice se vor vedea după 2 – 3 săptămâni de administrare.

PRODUSE COMPLEMENTARE

INGREDIENTE ACTIVE

Coenzima Q10

Coenzima Q10 (CoQ10, Ubichinona) este o substanta cu un rol asemanator vitaminelor, prezenta in special in celulele inimii, ficatului si creierului. De asemenea, are rol important de antioxidant prin inactivarea radicalilor liberi responsabili de distrugeri celulare. Este esentiala pentru producerea energiei in organism si in celulele cardiace. Contribuie la functionarea normala a inimii si la sanatatea sistemului cardiovascular. Contribuie la intarzierea proceselor de imbatranire prematura. Contribuie la protejarea celulelor si a fibrelor nervoase impotriva stresului oxidativ.

+

Toate ingredientele Alevia

Acest produs este un supliment alimentar. Este bine sa stii ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat. Iti recomandam un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice si doi litri de apa zilnic.

Produse Similare

ARTICOLE RECOMANDATE

Comenzi telefonice
0755155983

Transport gratuit
la comenzi de peste 120 lei

Produs in Romania
cu garantia calitatii europene