NOU

D3 + K2 30 capsule

Asigură sănătatea sistemelor osos și muscular

Disponibilitate: În stoc

30 capsule vegetale

51.33 Lei

Adauga in cos
  • DESCRIERE
  • INGREDIENTE
  • EFECTE
  • ADMINISTRARE

Asocierea vitaminelor D3 și K2 este benefică la nivelul oaselor și a arterelor.

Vitamina D3 este cofactor al vitaminei K2, ceea ce face ca efectul uneia să depindă de prezența celeilalte în reacțiile celulare care gestionează echilibrul calciului în organism:

  • vitamina D3 stimulează sinteza osteocalcinului – vitamina K2 activează osteocalcinul, care fixează calciului la nivelul matricei osoase;
  • vitamina D3 contribuie la creșterea sintezei proteinei Matrix Gla (MGP) – vitamina K2 naturală activează MGP-ul, care inhibă fixarea calciului în artere.

Vitamina K2 (menaquinona), pe lângă rolul de reducere a calcifierilor de pe pereții arteriali, activează mecanismele de legare a calciului la nivelul matricei osoase.

Un aport alimentar insuficient de vitamina K2 crește riscul de:

  • legare ineficientă a calciului în țesuturile osoase având ca și rezultat fragilizarea acestora (osteoporoză și fragilitate osoasă)
  • depunere a calciului circulant din sânge la nivelul arterelor, ducând la artere inelastice și rigide crescând riscul de arteroscleroză și boli cardiovasculare

Vitamina D3, cunoscută și sub denumirea de calciferol, este produsă în organism atunci când razele ultraviolete intră în contact cu pielea. Rolul major al vitaminei D este de a menține nivelurile normale de calciu și fosfor din sânge. Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul, care formează și menține oasele puternice. Are, de asemenea, un rol important în menținerea funcției musculare și în întărirea sistemului imunitar.

Recomandat ca adjuvant în:

  • Osteoartrită, osteoporoză, osteomalacie, rahitism, artrită reumatoidă, discopatii, fracturi osoase, reglarea contracțiilor musculare, nevralgii
  • Întărirea sistemului imunitar.

Vitamina D3

Cum acționează vitamina D3 la nivelul sistemului Osos?

Ajută la absorbția calciului și fosforului

Calciul și fosforul sunt două minerale esențiale în formarea și menținerea sănătății oaselor și a dinților, iar vitamina D3 ajută la o absorbție mai bună a acestor minerale în organism.

În mod normal, vitamina D3 poate fi obținută prin expunerea la lumina soarelui sau prin consumul de alimente bogate în D3, însă în situația în care lumina soarelui este limitată (cum ar fi în sezonul rece) sau în cazul în care alimentația nu asigură doza zilnică de D3, sunt recomandate suplimentele alimentare.

În lipsa vitaminei D3, cantitatea de calciu și fosfor care ajunge în organism este redusă, lucru ce poate duce la diverse probleme de sănătate ale sistemului osos.

Previne riscul de facturi

O cantitate optimă de D3 în organism, alături de vitamina K2, contribuie semnificativ la menținerea densității osoase și la reducerea riscului de fracturi osoase.

Dacă ești predispus la osteoporoză, o afecțiune în care oasele devin fragile ca efect al pierderii de masă osoasă, cu atât mai mult ar trebui să te asiguri că îți iei aportul de minerale și vitamine pentru susținerea sistemului osos.

Susține procesul de mineralizare al oaselor

Vitamina D3 joacă un rol esențial în viața fiecărui om încă de la naștere.

O deficiență severă de D3 în primii ani de viață poate duce la apariția rahitismului, o afecțiune ce deformează oasele, întârzie creșterea și dezvoltarea și provoacă probleme dentare.

Dar de vitamina D3 nu avem nevoie doar în copilărie, ci pe toată durata vieții.

Având în vedere că organismul nostru nu produce în mod natural D3, îl poți lua din razele soarelui (în sezonul cald), din alimentație și din suplimente alimentare.

Produsul D3 + K2 Alevia, îți susține organismul și sistemul osos, prevenind cu succes afecțiuni precum osteoartrita, osteoporoza, rahitismul, fracturile osoase și multe alte nevralgii care îți produc disconfort. 

 Vitamina K2

Cum ne poate ajuta vitamina K2 să avem oase puternice și sănătoase?

Consolidarea structurii osoase

Vitamina K2 are un rol important în menținerea sănătății oaselor, alături de calciu, fosfor și vitamina D3.

K2 ajută la activarea proteinei osteocalcin, care ajută la absorbirea eficientă a calciului în oase.

În același timp însă, vitamina K2 ajută la prevenirea depunerii necontrolate de calciu pe artere prin creșterea sintezei de proteină MGP.

Proteina de tip MGP este esențială în sănătatea vaselor de sânge, mai exact în menținerea elasticității lor și în prevenirea calcificării acestora. 

Prevenirea pierderii densității oaselor

Pierderea densității oaselor apare în mod natural, pe măsură ce îmbătrânim, însă o deficiență de vitamina K2 poate accelera acest proces și poate contribui la reducerea masei osoase.

Oasele devin mult mai fragile pentru că le lipsesc nutrienții necesari care le mențin puternice, iar riscul de fracturi este mult mai mare.

Așa se explică și faptul că persoanele în vârstă își fracturează mult mai des mâinile sau picioarele, chiar dacă căzăturile nu sunt chiar atât de puternice.

Aceeași căzătură poate fi nesemnificativă pentru un tânăr care are o densitate a oaselor mult mai mare.

Echilibrul între D3 și K2, esențial

Este important de menționat faptul că această vitamină K2 are efecte benefice asupra organismului și sistemului osos în momentul în care este combinată și cu alte substanțe nutritive, cum ar fi D3 sau calciu.

Există foarte puține surse de alimente bogate în vitamina K2, suplimentele alimentare reprezintă în momentul de față cea mai bună opțiune de a te asigura că îți iei aportul zilnic de K2 și că îți menții oasele sănătoase.

Acest supliment este cu atât mai util persoanelor care înaintează în vârstă și vor să prevină diverse afecțiuni osoase care apar ca urmare a pierderii densității oaselor.

Vitamina D3 din lână de oaie (2000UI)  50µg – 1000%*
Vitamina K2 (MK-7) 100µg – 133,33%*

*Valori Nutriţionale de Referinţa cf. Regulament 1169/2011

Contribuie la:
• coagularea normală a sângelui (Vitamina K2)
• menţinerea sănătăţii sistemului osos (Vitamina K2, Vitamina D3)
• absorbţia/utilizarea normală a calciului și fosforului (Vitamina D3)
• menţinerea concentraţiilor normale de calciu în sânge (Vitamina D3)
• menţinerea funcţiei normale a sistemului muscular (Vitamina D3)
• menţinerea sănătăţii dinţilor (Vitamina D3)
• funcţionarea normală a sistemului imunitar (Vitamina D3)
• procesul de diviziune celulară (Vitamina D3).

1 capsulă pe zi.

Atenţie
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Contraindicat copiilor sub 3 ani, persoanelor cu intoleranţă la lactoză sau alergice la oricare dintre ingredientele produsului. În cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, utilizarea se face numai la recomandarea specialistului. A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și căldură.

PRODUSE COMPLEMENTARE

INGREDIENTE ACTIVE

Vitamina D3

Vitamina D este o grupa de vitamine liposolubile, din care cela mai cunoscute sunt vitamina D2 si vitamina D3. Cel mai cunoscut rol al Vitaminei D este de a mentine la valori normale nivelul de calciu si de fosfor din sange. Moduleaza functiile neuromusculare. Previne rahitismul la copii. Influenteaza actiunea a mai multor gene care reglementeaza proliferarea, diferentierea si apoptoza celulelor.

+

Vitamina K

Numita si “vitamina antihemoragica”, vitamina K apartine asemenea vitaminelor A D si E de grupa vitaminelor liposolubile. Exista trei forme de vitamina K: K1 , filochinona, K2, menachinona si K 3, menadiona. Contribuie la coagularea normala a sangelui. Este indicata in diferite tulburari hepatice, in colite, urticarii si degeraturi.

+

Toate ingredientele Alevia

Acest produs este un supliment alimentar. Este bine sa stii ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat. Iti recomandam un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice si doi litri de apa zilnic.

Produse Similare

ARTICOLE RECOMANDATE

Comenzi telefonice
0755155983

Transport gratuit
la comenzi de peste 120 lei

Produs in Romania
cu garantia calitatii europene