Vitamina D3 Optim 2000UI 30 capsule

Menține sănătatea oaselor și susține sistemul imunitar

Disponibilitate: În stoc

30 capsule vegetale

23.54 Lei

Adauga in cos
 • DESCRIERE
 • INGREDIENTE
 • EFECTE
 • ADMINISTRARE

Menține sănătatea oaselor și susține sitemul imunitar datorită concentrației optime de Vitamina D3: 2000UI
Vitamina D3 contribuie la absorbția normală în organism a calciului și a fosforului.

Recomandat ca adjuvant în:

 • Osteoartrită, osteoporoză, osteomalacie, rahitism, artrită reumatoidă, discopatii, fracturi osoase, reglarea contracțiilor musculare, nevralgii
 • Întărirea sistemului imunitar.

De ce este esențială această vitamină pentru sistemul nostru imunitar?

Vitamina D3, cunoscută și sub numele de colecalciferol, este un nutrient esențial pentru menținerea unui sistem imunitar robust, o calitate urmărită unanim de către toate persoanele adulte active.

Vitamina D3 Optim de 2000UI de la Alevia este un produs care ajută la îndeplinirea cerințelor zilnice de vitamina D3 de care organismul are nevoie pentru a-și susține apărarea imunitară.

Trei aspecte sunt importante de luat în considerare înainte de începerea administrării de Vitamina D3:

Un prim aspect important ține de activarea răspunsurilor imune. Vitamina D3 contribuie la activarea celulelor T, acești așa-numiții „soldați tereștri” ai sistemului imunitar, care sunt responsabili pentru detectarea și neutralizarea agenților patogeni.

Fără vitamina D3 adecvată, celulele T rămân în stare latentă, iar organismul poate deveni mai susceptibil la infecții.

Administrată cu regularitate, ea activează aceste celule și păstrează permanent în lucru sistemul imunitar al organismului.

Un al doilea aspect esențial în susținerea imunității este funcția de reglare.

Dincolo de activare, Vitamina D3 ajută la reglarea răspunsurilor imune, asigurându-se că acestea sunt adecvate și nu devin hiperactive, ceea ce ar putea duce la autoimunitate.

Facilitând acest echilibru, vitamina D3 ajută la menținerea funcționării corecte a sistemului imunitar.

Un loc în top trei îl ocupă merituos și modularea răspunsului inflamator.

Vitamina D3 poate modula substanțial răspunsurile inflamatorii ale sistemului imunitar.

Răspunsurile inflamatorii sunt cruciale pentru combaterea infecțiilor, dar inflamația excesivă poate provoca leziuni la nivel de țesut.

Vitamina D3 ajută la asigurarea că aceste răspunsuri sunt proporționale cu amenințarea.

Cum acționează Vitamina – D3 la nivelul sistemului osos?

Rolul vitaminei D3 în sănătatea oaselor este bine cunoscut și atent documentat, recomandarea folosirii acestui supliment fiind o prioritate în soluțiile propuse pentru toate categoriile de vârstă.

Vitamina D3 joacă un rol esențial în promovarea oaselor puternice și sănătoase, beneficiile sale fiind multiple și în egală măsură la fel de importante.

Vitamina D3 acționează asupra sistemului osos în mai multe direcții:

1. Susține absorbția calciului

Vitamina D3 îmbunătățește semnificativ capacitatea organismului de a absorbi calciul din dietă, care este un mineral esențial pentru construirea și menținerea oaselor puternice.

Vitamina D3 Optim oferă asigurări că organismul dumneavoastră are nivelul necesar de D3 pentru a absorbi în mod optim calciul.

2. Densitatea osoasă și remodelarea osoasă

Vitamina D3 influențează procesul de remodelare osoasă — înlocuirea țesutului osos vechi cu unul nou.

Un nivel suficient de vitamina D3 ajută la menținerea densității osoase și scade riscul de fracturi și osteoporoză.

În acest sens, vitamina D3 se află pe lista de suplimente esențiale pentru consumatorii de peste 35 de ani, indiferent de sex.

3. Suport musculo-scheletal

Dincolo de aportul adus la nivelul sistemului osos, vitamina D3 este esențială pentru funcția musculară, care la rândul său menține integritatea întregului schelet care susține organismul uman.

Nivelurile suficiente de vitamina D ajută la îmbunătățirea echilibrului și la scăderea probabilității căderilor, aspect deosebit de important în special pentru adulții în segmentul de vârstă cu predispoziție la dereglări în această zonă.

O atenție deosebită carențelor de vitamina D trebuie avută în vedere în special de către persoanele de peste 35 de ani care duc un stil de viață ferit de lumina naturală a soarelui sau care se concentrează pe o dietă deosebită, fără alimente bogate în această vitamină.

Cum ne poate ajuta această vitamina D3 să avem dinți puternici și sănătoși?

Sănătatea dinților este strâns legată de aportul de vitamina D3 din organism, concentrație care este vitală pentru sănătatea dentară.

Dinții sănătoși merită atenția noastră deoarece starea lor afectează funcționarea mai multor sisteme din organism, dintre care amintim sistemul digestiv și desfășurarea în condiții optime a funcției vorbirii.

Un nivel optim de Vitamina D3 administrat zilnic, asigură sănătatea și rezistența dinților.

Ce poate face Vitamina D3 pentru îmbunătățirea sănătății dinților dumneavoastră?

În primul rând, reglează calciul necesar susținerii dinților.

La fel ca și în cazul oaselor, vitamina D3 este esențială pentru reglarea nivelului de calciu din sânge.

Acest proces este crucial pentru formarea dinților și menținerea nivelurilor de calciu și fosfat necesare pentru remineralizarea dinților, care protejează împotriva cariilor.

Administrată în doze corespunzătoare nevoilor ce țin de vârstă și rezultatele analizelor, vitamina D este un supliment care nu trebuie să lipsească din complexul zilnic de vitamine pe care le luați.

În ceea ce privește sănătatea gingiilor, Vitamina D3 posedă proprietăți antiinflamatorii care pot să influențeze pozitiv sănătatea gingiilor, reducând riscul bolii parodontale, o cauză semnificativă a pierderii dinților.

Cu privire la întărirea dentară, nivelurile adecvate de Vitamina D3 pot ajuta la întărirea structurii dintelui, promovând sănătatea generală a dinților și păstrarea pe termen lung a dentiției naturale.

Pe scurt, Vitamina D3 Optim de 2000UI de la Alevia este un supliment excelent care susține sistemul imunitar, îmbunătățește rezistența oaselor și contribuie la menținerea dinților puternici și sănătoși, jucând un rol esențial în starea generală de bine.

 

Vitamina D3, 2000UI –  50µg 1000* din lână de oaie
*Valori Nutriţionale de Referinţa cf. Regulament 1169/2011

PDF download Pentru vizualizarea completă a etichetei de produs, click aici!
 • Contribuie la absorbţia normală a calciului și fosforului
 • Contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului osos
 • Contribuie la menţinerea sănătăţii dinţilor
 • Contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar
 • Participă la procesul de diviziune celulară

 

1 capsulă pe zi.

Atenţie
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Contraindicat copiilor sub 3 ani, persoanelor  alergice la oricare dintre ingredientele produsului. În cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, utilizarea se face numai la recomandarea specialistului. A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și căldură.

PRODUSE COMPLEMENTARE

INGREDIENTE ACTIVE

Vitamina D3

Vitamina D este o grupa de vitamine liposolubile, din care cela mai cunoscute sunt vitamina D2 si vitamina D3. Cel mai cunoscut rol al Vitaminei D este de a mentine la valori normale nivelul de calciu si de fosfor din sange. Moduleaza functiile neuromusculare. Previne rahitismul la copii. Influenteaza actiunea a mai multor gene care reglementeaza proliferarea, diferentierea si apoptoza celulelor.

+

Toate ingredientele Alevia

Acest produs este un supliment alimentar. Este bine sa stii ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat. Iti recomandam un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice si doi litri de apa zilnic.

Produse Similare

ARTICOLE RECOMANDATE

Comenzi telefonice
0755155983

Transport gratuit
la comenzi de peste 120 lei

Produs in Romania
cu garantia calitatii europene