-25%

Femena Meno 30 capsule vegetale

Formulă complexă și inovatoare pentru susținerea organismului în perioadele de peri-menopauză și menopauză

Disponibilitate: În stoc

30 capsule vegetale

55.73 Lei 41.80 Lei

Adauga in cos
 • DESCRIERE
 • INGREDIENTE
 • EFECTE
 • ADMINISTRARE

Remediu complex și eficient care oferă suport și echilibru organismului feminin în perioada de tranziție înspre menopauză și după instalarea acesteia, ajutând la managementul simptomelor asociate.

Formulă inovatoare, se adresează unui spectru larg de vârstă și are o utilitate extinsă pe o perioadă de 8-10 ani din viața unei femei și acoperă toate nevoile condiției peri-menopauză – menopauză.

Cimicifuga (Cimicifuga racemosa) sau Black Cohosh reduce efectele insuficienței estrogenice în menopauză (bufeuri, insomnie, iritabilitate, uscăciune și/sau atrofie vaginală, dureri de cap, uscarea pielii).

Dong quai (Angelica Sinensis). Componentele fitochimice din Dong quai pot fi capabile să imite efectele estrogenului, compensând astfel lipsa sau dezechilibrul acestuia.

Vitex-agnus castus ajută organismul la menopauză, în caz de infertilitate și probleme menstruale și o serie de alte afecțiuni.

Talpa-gâștei (Leonorus cardiaca) este un cardiotonic, are o acțiune benefică observabilă asupra inimii și vaselor de sânge, iar în tulburările feminine planta reprezintă un remediu natural pentru tratarea anxietății din perioada menopauzei.

Ceaiul verde (Camelia sinensis) conține polifenoli și catechine, care sunt micronutrienți antioxidanți găsiți în mod natural în plante, ajutând la reducerea producției de radicali liberi, fiind și o sursă bogată de minerale necesare în perioadele asociate menopauzei.

Calciul și Magneziul sunt 2 minerale care echilibrează atât sistemul reproducător feminin cât și sistemul nervos.

Vitaminele B6 și B12 susțin absorbția și inducerea efectului mineralelor magneziu și calciu, având totodată rol de stabilizare a sistemului nervos în perioada tranzițională a menopauzei.

Recomandări:

 • Femeilor la peri-menopauză (45+) și în perioada de tranziție
 • Femeilor la menopauză (primii 3-5 ani de la instalarea menopauzei).

Cum ne poate ajuta Cimicifuga să reducem simptomele supărătoare precum bufeurile și iritabilitatea?

Reglează temperatura corporală

Bufeurile reprezintă unul dintre cele mai comune simptome ale menopauzei și sunt resimțite de multe femei pe măsură ce se apropie de această perioadă de tranziție hormonală.

Principalul factor care stă la baza bufeurilor este fluctuația nivelurilor hormonale.

Aceste schimbări pot declanșa modificări bruște în temperatura corpului, determinând aceste valuri de căldură supărătoare.

Cimicifuga poate ajuta la reglarea și menținerea temperaturii corporale, reducând și intensitatea bufeurilor.

Din acest punct de vedere, beneficiile plantei se observă în creșterea confortului și calității vieții femeilor la menopauză.

Reglează nivelul hormonilor

Cimicifuga este adesea utilizată în medicina alternativă pentru tratarea simptomelor menopauzei, în special a bufeurilor.

În timpul menopauzei, ovarele încetează să mai producă ovule și estrogen în mod regulat, ducând la apariția acestei senzații de încălzire a corpului.

Planta conține compuși chimici care pot regla nivelurile hormonale în organism – în acest mod, Cimicifuga ajută la menținerea unor niveluri constante de estrogen și în cele din urmă la reducerea frecvenței și intensității bufeurilor.

Are efecte anxiolitice

Iritabilitatea este unul dintre simptomele menopauzei și poate fi destul de comună în această perioadă de tranziție hormonală.

În timpul menopauzei, nivelurile de estrogen și alți hormoni fluctuează, ceea ce poate afecta în mod semnificativ starea emoțională a unei femei.

Iritabilitatea se manifestă prin schimbări de dispoziție, reacții exagerate la stimuli mici, nervozitate sau o scădere a toleranței la stres.

Cimicifuga poate avea efecte sedative și anxiolitice, ceea ce poate ajuta la reducerea anxietății și a stresului asociate cu menopauza.

Reducerea nivelului de stres poate contribui la reducerea iritabilității și a altor simptome emoționale.

De ce este foarte eficient Vitex-agnus castus în ameliorarea simptomelor menopauzei și a altor afecțiuni feminine?

Reglează nivelul hormonilor

Vitex-agnus castus, cunoscut și sub numele de cătină sălbatică, este o plantă utilizată adesea în medicina tradițională pentru tratarea unei game variate de afecțiuni feminine, inclusiv simptomele menopauzei.

Vitex-agnus castus poate influența nivelurile de hormoni feminini în organism, în special prolactina și progesteronul.

Această plantă este cunoscută pentru capacitatea sa de a stimula producția de progesteron și de a regla ciclul menstrual.

În timpul menopauzei, când nivelurile hormonale sunt în schimbare, compușii activi ai acestei plante pot ajuta la menținerea unui echilibru hormonal și la reducerea simptomelor asociate cu dezechilibrul hormonal.

Efecte adaptogene

Menopauza poate fi o perioadă stresantă din punct de vedere fizic și emoțional.

Plantele adaptogene, cum este și Vitex-agnus castus au capacitatea de a ajuta organismul să facă față mai bine stresului, reducând secreția de hormoni de stres, cum ar fi cortizolul, și promovând o reacție mai echilibrată la situațiile stresante.

Mai mult decât atât, schimbările hormonale din timpul menopauzei pot afecta starea emoțională a unei femei, putând duce la anxietate, depresie sau alte tulburări emoționale.

Cătina sălbatică este o plantă ce poate ajuta la echilibrarea stării emoționale, reducând aceste simptome și contribuind la o atitudine mai pozitivă și mai calmă.

Susține sănătatea aparatului reproducător feminin

Vitex-agnus castus poate sprijini sănătatea ovarelor prin reglarea activității hormonale și a ciclului menstrual.

În timpul menopauzei, funcția ovariană poate să scadă treptat, iar cătina sălbatică poate ajuta la menținerea unei funcții optime a ovarelor.

Consumul acestei plante poate ajuta la reducerea riscului de anumite afecțiuni, cum ar fi disfuncțiile hormonale sau sindromul ovarelor polichistice (SOP), și poate sprijini sănătatea generală a sistemului reproductiv.

Cum ajută Trifoiul roșu la echilibrarea hormonală și ce simptome pot fi ameliorate cu ajutorul lui ? 

Ajută la combaterea insomniilor

Insomniile reprezintă un simptom comun în perioada menopauzei și pot fi extrem de deranjante pentru femei.

Trifoiul roșu este una dintre plantele care sunt adesea folosite pentru a ajuta la gestionarea acestor insomnii.

Trifoiul roșu poate avea efecte sedative și anxiolitice, care pot ajuta la relaxarea sistemului nervos și la inducerea somnului.

Consumul de trifoi roșu înainte de culcare poate contribui la reducerea anxietății și a stresului, facilitând astfel adormirea și menținerea unui somn odihnitor.

Ajută la reducerea bufeurilor și a transpirațiilor nocturne

Trifoiul roșu este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce frecvența bufeurilor și a transpirațiilor nocturne în timpul menopauzei.

Acest lucru se datorează în principal compușilor din plante numiți izoflavone, care acționează ca fitoestrogeni, mimând într-o oarecare măsură efectele estrogenului în organism.

Izoflavonele din trifoiul roșu pot ajuta la menținerea unui nivel mai stabil de estrogen în organism sau pot activa receptorii de estrogen într-un mod mai blând.

Acest lucru poate reduce intensitatea bufeurilor. Consumul regulat de trifoi roșu poate contribui la reglarea sistemului hormonal și la echilibrarea nivelurilor de estrogen.

În același timp, se observă și o reducere a severității transpirațiilor nocturne.

Ameliorează stările de iritabilitate și nervozitate

În timpul menopauzei, nivelurile de estrogen scad brusc, ceea ce poate duce la simptome precum iritabilitatea și schimbările de dispoziție.

Trifoiul roșu poate avea beneficii pentru sănătatea sistemului nervos, ajutând la reglarea activității acestuia și la reducerea excitabilității excesive.

Acest lucru poate contribui la reducerea iritabilității și a reacțiilor exagerate la stimuli.

Unele femei experimentează astfel de stări supărătoare și înainte de menopauză, iar consumul de trifoi roșu poate contribui la readucerea echilibrului și liniștii.

Există cercetări care sugerează că această plantă poate avea efecte antiinflamatorii – compușii activi au un aport important în reducerea inflamației asociate cu iritabilitatea și alte simptome ale menopauzei.

Femena Meno este un supliment alimentar natural, pe bază de Cimcifuga, Vitex-agnus castus și Trifoi roșu care împreună cu Talpa-gâștei, Ceai verde, Dong quai, calciu, magneziu și vitamine B, ajută la ameliorarea simptomelor menopauzei și la menținerea sănătății aparatului reproducător feminin.

Femeile care se confruntă cu bufeuri, transpirații nocturne sau stări de irascibilitate, pot vedea în Femena Meno un aliat care le ajută să treacă mai repede peste această perioadă, fără a le fi afectată calitatea vieții.

 

Ingrediente/ capsulă:

Magneziu (oxid de magneziu și citrat de magneziu) 72mg
Calciu (carbonat de calciu și citrat de calciu) 41mg
Extract uscat 4:1 de Cimicifuga racemosa 80mg standardizat 2,5% glicozide triterpene
Extract uscat 4:1 de Dong quai 75mg standardizat 0,25% ligustilide,
Extract 5:1 de Trifoi-roșu 60mg
Extract 10:1 de Sunătoare 45mg standardizat 0,3% hipericină
Extract 10:1 de Vitex agnus-castus  40mg standardizat 0,1% aucubină,
Extract 5:1 de Talpa-gâștei (Leonurus cardiaca) 37,5mg
Extract 20:1 de Ceai-verde 37,5mg standardizat 98% polifenoli totali, 75% catehine, 40% galat de epigalocatehină (EGCG) 15mg, maximum 0,5% cafeină
Vitamina B6 (clorhidrat de piridoxină) 2,5mg
Vitamina B12 (cianocobalamină 1%) 125µg

 

 • Ajută în calmarea disconfortului asociat peri-menopauzei și menopauzei precum bufeuri, transpirație, agitație, iritabilitate, oferă confort emoțional
 • Susține buna funcționare a sistemului reproducător feminin prin susținerea unui nivel fiziologic de hormoni estrogeni
 • Menține starea emoțională echilibrată și un somn de bună calitate
 • Conceput special pentru asigurarea tranziției naturale, blânde înspre noile ritmuri biologice din perioada menopauzei
 • Stimulează echilibrarea hormonilor (estrogen-progesteron-testosteron) și este benefic în mod special peri-menopauzei, perioada cu cea mai zgomotoasă simptomatologie
 • Fără hormoni, lactate, gluten și fără SOIA (formulele cu SOIA sunt mai potrivite cu menopauza decât cu peri-menopauza (55+)).

1-2 capsule pe zi, înaine de ora 18:00.

Atenţie
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Contraindicat copiilor și tinerilor sub 18 ani, femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor cu neoplasm receptiv la estrogeni și celor alergice la oricare dintre ingredientele produsului. A se utiliza cu prudenţă de către persoanele care consumă frecvent alcool, care prezintă afecţiuni hepatice sau cărora li se administrează medicaţie hormonală. Poate interacţiona cu anticoagulante, la utilizarea concomitentă. A se utiliza decalat, la interval de minimum 2 ore, de medicamentele pe bază de fier cu care formează complexe neabsorbante. A nu se depăși cantitatea maximă zilnică de 800mg de Galat de epigalocatehină. A nu se consuma pe stomacul gol sau dacă, pe parcursul zilei, se utilizează alte produse ce conţin Ceai-verde. A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și căldură. Deoarece produsul conţine ingrediente naturale, pot exista variaţii privind culoarea, mirosul sau aspectul, de la un lot la altul.

PRODUSE COMPLEMENTARE

INGREDIENTE ACTIVE

Vitamina B6

Vitamina B6, cunoscuta si sub numele de piridoxina, este o vitamina solubila in apa. Aceasta este necesara in absorbtia grasimilor si proteinelor, in producerea acidului clorhidric si in retinerea de lichide. Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. Contribuie la metabolismul normal al proteinelor si al glicogenilor. Contribuie la mentinerea sanatatii psihice. Contribuie la formarea normala a globulelor rosii. Contribuie la reducerea oboselii si extenuarii. Contribuie la reglarea activitatii hormonale. Ajuta la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul. Contribuie la cresterea performantelor fizice si mentale. Este benefica in efort fizic la sportivi si in munca solicitanta.

+

Magneziu

Magneziul este un oligo-element esential pentru buna functionare a organismului uman. Magneziul participa la peste 300 de reactii enzimatice cunoscute. Aproximativ 60% din magneziul din corp se afla in oase, iar restul in diferite organe si tesuturi si doar 1% in sange. Contribuie la reducerea oboselii si extenuarii. Contribuie la metabolismul energetic normal. Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. Contribuie la functionarea normala a sistemului muscular. Contribuie la sinteza normala a proteinelor. Contribuie la mentinerea sanatatii psihice. Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos si a dintilor. Ajuta la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul. Contribuie la diminuarea starilor de neliniste, iritabilitate, nervozitate. Sustine un somn sanatos, profund si odihnitor.

+

Vitamina B12

Vitamina B12 face parte din grupul vitaminelor B si este cunoscuta si sub denumirea de cobalamina sau cianocobalamina. Corpul uman are nevoie de aceasta vitamina pentru a produce celulele rosii din sange, nervi, ADN, dar si alte functii. Contribuie la metabolismul energetic normal. Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. Contribuie la mentinerea sanatatii psihice. Contribuie la formarea normala a globulelor rosii. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. Contribuie la reducerea oboselii si extenuarii. Contribuie la procesul de diviziune celulara. Ajuta la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul.

+

Toate ingredientele Alevia

Acest produs este un supliment alimentar. Este bine sa stii ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat. Iti recomandam un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice si doi litri de apa zilnic.

Produse Similare

ARTICOLE RECOMANDATE

Comenzi telefonice
0755155983

Transport gratuit
la comenzi de peste 120 lei

Produs in Romania
cu garantia calitatii europene