-25%

Femena Osteo 30 capsule vegetale

 Susține sănătatea sistemului osos în perioada menopauzei

Disponibilitate: În stoc

30 capsule vegetale

58.66 Lei 44.00 Lei

Adauga in cos
  • DESCRIERE
  • INGREDIENTE
  • EFECTE
  • ADMINISTRARE

Femena Osteo este un produs natural recomandat femeilor aflate la menopauză pentru a preîntâmpina problemele care pot să apară din punct de vedere al sănătății osoase.

Siliciul, calciul, magneziul și vitamina D3 se numără printre cei mai puternici aliați ai femeilor în această perioadă.

Dacă te apropii cu pași repezi de menopauză și vrei să previi dezechilibrele hormonale și apariția osteoporozei, ar fi bine să introduci Femena Osteo în dieta ta.

Femena Osteo are ca obiectiv consolidarea masei osoase și încetinirea pierderii densității acesteia în timpul menopauzei. Susține sistemul osos și cel muscular și protejează organismul de stresul oxidativ.

Dozele de ingrediente active asigură efectul optim de consolidare a masei osoase și a țesuturilor conexe (ligamente, cartilagii), asigurând întregul necesar de elemente pentru menținerea sănătății sistemului osos în perioada menopauzei. Produsul este sigur și eficient la utilizare pe termen lung.

Calciul ajută la întărirea sistemului osos, la menținerea densității osoase și reduce riscul de fracturi sau osteoporoză. Menopauza duce la pierderea osoasă, deoarece scăderea producției de estrogen reduce absorbția de calciu și crește pierderea de calciu urinar și resorbția acestuia din oase.

Vitamina D3 ajută la asimilarea și absorbția calciului în organism.

Vitamina K este un cofactor pentru gama-carboxilarea multor proteine. Suplimentarea cu MK-7 (180 mcg/ zi timp de 3 ani) a îmbunătățit rezistența osoasă și a scăzut pierderea înălțimii vertebrale în regiunea toracică inferioară a vertebrelor la femeile în postmenopauză.
Asocierea cu Vitamina K2 și aportul suplimentar de Calciu și Vitamina D3 scade riscul de hipercalcemie și de calculi renali.

Coada calului (Eqiusetum arvense) conține o cantitate mare de siliciu organic. Siliciul are beneficii multiple în geneza și menținerea stucturilor osoase. Ingredient esențial pentru întărirea țesuturilor conjunctive, a oaselor și a articulațiilor, precum și pentru îngrijirea pielii, a părului și a unghiilor.

Magneziul este implicat în formarea osoasă și influențează activitatea osteoblastelor și osteoclastelor.

Seleniul este un mineral esențial ce îmbunătățește declinul cognitiv, sănătatea inimii și sănătatea tiroidiană.

Zincul este un mineral esențial care este necesar pentru creșterea normală a scheletului și pentru homeostazia osoasă. În plus, zincul este un cofactor esențial în procesul de regenerare osoasă.

Recomandări

  • În special femeilor de peste 45 de ani care se confruntă cu scăderea mai accelerată a masei și densității osoase, datorate menopauzei, când pierderea osoasă este de 10 ori mai accelerată.

Cum contribuie siliciul natural din Coada Calului la consolidarea structurii osoase și la îmbunătățirea densității oaselor? 

Contribuie la sinteza colagenului

Coada calului, denumită științific Equisetum arvense, este o plantă perenă care este adesea folosită în medicina tradițională datorită proprietăților sale benefice pentru sănătate.

Conține siliciu natural, un element mineral esențial pentru structura osoasă care ajută la menținerea densității osoase și la prevenirea pierderii de masă osoasă. 

Studiile au arătat faptul că siliciul natural joacă un rol important în sinteza colagenului, o proteină structurală esențială pentru sănătatea pielii, oaselor, articulațiilor și altor țesuturi conjunctive din organism.

Siliciul este implicat în activarea anumitor enzime necesare pentru sinteza și stabilizarea colagenului.

Acest proces este esențial pentru producerea de colagen de calitate și pentru menținerea integrității structurale a diferitelor țesuturi.

Mai mult decât atât, siliciul poate stimula activitatea fibroblastelor, promovând astfel sinteza și depozitarea de colagen în țesuturi.

Fibroblastele sunt celule responsabile de producerea colagenului și a altor componente ale matricei extracelulare.

Stimulează producția de osteoblaste

Osteoblastele sunt celule responsabile pentru formarea osului nou în procesul de remodelare osoasă.

Siliciul poate spori activitatea osteoblastelor, crescând producția de colagen și alte componente ale matricei extracelulare osoase.

Acest lucru contribuie la formarea unei structuri osoase solide și sănătoase.

Prin stimularea activității osteoblastelor, siliciul poate ajuta la menținerea densității osoase și la prevenirea problemelor precum osteoporoza, o problemă comună, întâlnită în special la femeile aflate în perioada menopauzei.

Reduce riscul de fracturi

Siliciul facilitează procesul de mineralizare a osului, adică depunerea de minerale precum calciu și fosfor în matricea osoasă.

O densitate osoasă mai mare și un proces de mineralizare îmbunătățit pot reduce fragilitatea oaselor și, implicit, riscul de fracturi.

În plus, siliciul poate influența modul în care calciul este absorbit și utilizat de organism.

Prin optimizarea utilizării calciului și a altor minerale, siliciul poate contribui la menținerea sănătății oaselor și la reducerea riscului de fracturi.

De ce este foarte important aportul optim de calciu în perioada menopauzei și ce efecte are acesta asupra organismului? 

Ajută la menținerea densității osoase

Calciul este unul dintre principalii constituenți ai oaselor.

O cantitate adecvată de calciu în dietă este esențială pentru formarea și dezvoltarea normală a oaselor în timpul copilăriei și adolescenței, precum și pentru menținerea sănătății oaselor pe termen lung.

Calciul ajută la întărirea și consolidarea matricei osoase, făcând oasele mai rezistente la fracturi și la alte leziuni.

O densitate osoasă adecvată este crucială pentru menținerea sănătății oaselor și prevenirea problemelor precum osteoporoza.

În timpul vieții, oasele tind să piardă treptat calciu, iar acest proces poate fi accelerat odată cu înaintarea în vârstă sau în anumite condiții, cum ar fi menopauza la femei.

Consumul adecvat de calciu poate ajuta la prevenirea sau reducerea pierderii de masă osoasă și la menținerea densității osoase.

Susține sistemul nervos

Calciul susține sănătatea sistemului nervos, iar acest lucru poate fi deosebit de important pentru femeile aflate în perioada menopauzei. 

Calciul este esențial pentru contracția musculară, inclusiv pentru cea a mușchilor care sunt prezenți în organele interne și vasele de sânge, cum ar fi cei de la nivelul inimii.

Menținerea unui nivel adecvat de calciu poate ajuta la păstrarea tensiunii arteriale în limitele normale și poate reduce riscul de hipertensiune arterială. 

Susține sănătatea dinților

În timpul menopauzei, schimbările hormonale pot avea un impact asupra sănătății orale și pot crește riscul anumitor probleme dentare.

Scăderea nivelurilor de estrogen poate duce la pierderea masei osoase în toate zonele corpului, inclusiv în maxilare și mandibulă.

Consumul adecvat de calciu poate ajuta la prevenirea sau reducerea pierderii de oase în aceste zone, contribuind la menținerea sănătății dentare.

Să nu uităm că acest mineral este o componentă importantă a smalțului dentar, stratul exterior al dinților, iar un aport adecvat de calciu poate susține mineralizarea smalțului, prevenind apariția cariilor.

Care sunt mecanismele specifice prin care magneziul contribuie la formarea osoasă și la sănătatea sistemului osos?

Contribuie la mineralizarea osoasă

Magneziul joacă un rol crucial în mineralizarea osoasă, un proces esențial pentru formarea și menținerea densității osoase.

Mineralizarea osoasă implică depunerea de minerale, cum ar fi calciul și fosforul, în matricea osoasă pentru a forma o structură osoasă solidă și rezistentă.

Studiile au arătat faptul că magneziul este necesar pentru activarea vitaminei D în organism.

Vitamina D este esențială în absorbția calciului și a fosforului de la nivelul intestinului și la transportul acestor minerale către oase. 

Reglează nivelul de calciu

Magneziul este necesar pentru transportul calciului prin sânge și pentru depozitarea acestuia în oase.

O cantitate insuficientă de magneziu în organism duce la un dezechilibru la nivelul calciului, în timp ce un aport optim din acest mineral ajută la reglarea acestui dezechilibru.

Un lucru mai puțin cunoscut despre magneziu este faptul că ajută la reglarea secreției hormonului paratiroidian.

Acest hormon echilibrează și chiar crește, atunci când este necesar, nivelul de calciu din sânge prin eliberarea de calciu din oase și prin reducerea excreției de calciu prin rinichi (ceea ce înseamnă că mai puțin calciu este eliminat prin urină). 

Influențează activitatea celulelor osoase

Osteoblastele și osteoclastele sunt două tipuri de celulele osoase cu funcții diferite în remodelarea și regenerarea oaselor.

Dacă osteoblastele sunt implicate în formarea oaselor sau în procesul de mineralizare a acestora, osteoclastele sunt responsabile cu resorbția sau descompunerea oaselor vechi.

Un nivel adecvat de magneziu ajută la menținerea unui echilibru sănătos între cele două procese, prevenind astfel pierderea excesivă de masă osoasă.

Magneziul este unul dintre mineralele cu rol important în păstrarea sănătății osoase în cazul femeilor la menopauză, predispuse la osteoporoză. 

Cum facilitează Vitamina D3 absorbţia calciului și de ce este aceasta extrem de importantă în perioada menopauzei?

Îmbunătățește absorbția calciului

Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, absorbția calciului din intestine poate deveni mai ineficientă din cauza unor factori precum scăderea producției de hormoni și modificări în funcția intestinală.

Vitamina D3 acționează asupra intestinului subțire, stimulând absorbția calciului prin celulele intestinale.

Aceasta stimulează absorbția intestinală a calciului prin activarea unei proteine numită calbindină care facilitează transportul calciului prin celulele intestinale și eliberarea acestuia în fluxul sanguin.

Prin urmare, un nivel adecvat de vitamina D3 poate contracara efectele negative ale îmbătrânirii asupra absorbției intestinale a calciului la femeile aflate la menopauză.

Îmbunătățește densitatea osoasă

Odată cu menopauza, femeile prezintă un risc crescut de osteoporoză din cauza scăderii nivelului de estrogen, care poate afecta negativ sănătatea osoasă.

În această perioadă, procesul natural de resorbție osoasă (descompunerea osului vechi) poate fi mult mai activ decât procesul de formare a osului nou, contribuind la o pierdere accelerată a masei osoase și la deteriorarea sănătății osoase.

Vitamina D3, prin intermediul absorbției îmbunătățite a calciului, poate contribui la menținerea și îmbunătățirea densității osoase la femeile aflate la menopauză.

Acest lucru este crucial pentru prevenirea osteoporozei și a riscului de fracturi osoase asociate cu pierderea de masă osoasă. 

Menține echilibrul la nivelul organismului

Menopauza afectează capacitatea organismului de a absorbi calciul din alimente, acesta fiind și motivul principal pentru care multe femei se confruntă cu carențe de calciu și alte vitamine și minerale.

Vitamina D3 contribuie la menținerea echilibrului calciului în organism, prevenind deficitul sau excesul de calciu din sânge.

Acest lucru este crucial pentru menținerea sănătății sistemului muscular și a funcției nervoase, precum și pentru mineralizarea osoasă.

Ingrediente/ capsulă:

Calciu (carbonat și citrat de calciu) 120mg
Magneziu (oxid și citrat de magneziu) 64mg
Extract 10:1 de Coada-calului 75mg standardizat 10% siliciu
Zinc (gluconat de zinc) 5mg
Vitamina K2 MK-7 (menaquinonă 7) 45µg
Vitamina D3 (colecalciferol din lână de oaie) 25µg
Seleniu (drojdie îmbogăţită în seleniu) 12,5µg

  •  Susține încetinirea degradării țesutului osos în contextul dezechilibrului hormonal din timpul menopauzei
  •  Furnizează micronutrienții necesari în absorbția calciului, alături de co-factorii de asimilare
  •  Siliciul natural furnizat în cantitate mare de extractul de Coada calului influențează pozitiv concentrația și calitatea colagenului din matricea osoasă
  •  Produsul este sigur și eficient la utilizare pe termen lung. Proporțiile dintre ingrediente fiind calculate astfel încât să păstreze raportul fiziologic dintre micronutrienții esențiali, așa cum se regăsesc aceștia în organism.

1-2 capsule pe zi.

Atenţie
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Contraindicat copiilor sub 3 ani și persoanelor alergice la oricare dintre ingredientele produsului. În cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, utilizarea se face numai la recomandarea specialistului. A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și căldură. Deoarece produsul conţine ingrediente naturale, pot exista variaţii privind culoarea, mirosul sau aspectul, de la un lot la altul

PRODUSE COMPLEMENTARE

INGREDIENTE ACTIVE

Calciu

Calciul este un metal alcalino-pamantos de culoare gri, cel de-al cincea element din punct de vedere al raspandirii in scoarta terestra. Acesta este cel mai abundent mineral din corpul uman reprezentand 2% din greutatea corporala. Contribuie la functionarea normala a sistemului muscular si la mentinerea sanatatii dintilor. Contribuie la o neurotransmise normala si la metabolismul energetic normal. Contribuie la procesul de diviziune si de diferentiere celulara. Diminueaza starile de neliniste, iritabilitate, nervozitate.

+

Coada-calului

Coada-calului (Equisetum arvense) este o specie de planta erbacee, erecta si perena, cunoscuta in medicina traditionala ca si sursa de acid salicilic, cu un continut bogat de minerale dintre care cel mai important este siliciul. Sustine sanatatea rinichilor si a cailor urinare. Ajuta la producerea si eliminarea normala a urinei.

+

Magneziu

Magneziul este un oligo-element esential pentru buna functionare a organismului uman. Magneziul participa la peste 300 de reactii enzimatice cunoscute. Aproximativ 60% din magneziul din corp se afla in oase, iar restul in diferite organe si tesuturi si doar 1% in sange. Contribuie la reducerea oboselii si extenuarii. Contribuie la metabolismul energetic normal. Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. Contribuie la functionarea normala a sistemului muscular. Contribuie la sinteza normala a proteinelor. Contribuie la mentinerea sanatatii psihice. Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos si a dintilor. Ajuta la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul. Contribuie la diminuarea starilor de neliniste, iritabilitate, nervozitate. Sustine un somn sanatos, profund si odihnitor.

+

Toate ingredientele Alevia

Acest produs este un supliment alimentar. Este bine sa stii ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat. Iti recomandam un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice si doi litri de apa zilnic.

Produse Similare

ARTICOLE RECOMANDATE

Comenzi telefonice
0755155983

Transport gratuit
la comenzi de peste 120 lei

Produs in Romania
cu garantia calitatii europene