Ginkana Ginkgo Biloba 80mg Forte

Susține capacitatea de concentrare, memoria și circulația periferică

Disponibilitate: În stoc

30+30 comprimate

48.11 Lei

Adauga in cos
  • DESCRIERE
  • INGREDIENTE
  • EFECTE
  • ADMINISTRARE

Ginkana Ginkgo Biloba se distinge prin conținutul de extract pur de Ginkgo biloba de cea mai înaltă calitate, concentrat în doze optime și dublu standardizat în principii active (24% ginkgoflavone, 6% lactone terpenice).Un 1kg de extract se obține din 50 kg de frunză de Ginkgo.

Beneficiile medicale ale extractului de Ginkgo biloba se datoreaza celor două grupuri de constituenți activi: flavonoizi (ginkgoflavone) și terpenoizi (lactone terpenice).
Ginkgoflavonele sunt principalele responsabile pentru activitatea antioxidantă a ginkgo-ului. Ele ajută la prevenirea bolilor circulatorii și susțin sistemul nervos central.
Lactonele terpenice sunt asociate cu îmbunătățirea circulației sângelui către creier, dar și zonele periferice și pot exercita o acțiune protectoare asupra celulelor nervoase. Astfel, vasele de sânge se reglează, iar circulația este mai eficientă.

Ginkgo biloba este catalogat drept potențator cognitiv al activității intelectuale conștiente (gândirea, memoria, raționamentul) și poate preveni declinul mental asociat atât cu îmbătrânirea sau demența.

Recomandat ca adjuvant în:
• Stimularea funcțiilor psihice, concentrare, memorare
• Combaterea îmbătrânirii
• Ameliorarea funcțiilor cerebrale la vârstnici în caz de amețeli, indispoziție, scăderea sau pierderea memoriei
• Ameliorarea stărilor depresive, anxietate, Alzheimer
• Reducerea riscului de infarct
• Reducerea cu până la 50% a gravității leziunilor la nivelul creierului produse de un accident vascular, traumatisme craniene sau ischemie cerebrală
• Varice, insuficiență venoasă periferică, limfedem, claudicație intermitentă (dureri în mușchii picioarelor apărute în timpul mersului)
• Ameliorarea tulburărilor circulatorii periferice, resimțite ca mâini și picioare reci
• Reducerea frecvenței și intensității tulburărilor de auz de origine cardiovasculară, resimțite ca țiuit în urechi, vertij, pierderea echilibrului
• Tulburări de circulație cerebrală
• Oboseală, stres, scăderea puterii de concentrare și memorare, confuzie, lipsa atenției, dureri de cap, amețeli, depresie, anxietate.

Cum susține Ginko biloba capacitatea de memorare și concentrare?

Arborele Ginkgo este unul dintre cei mai „bătrâni” și rezistenți arbori din lume. Originar din China, Japonia și Coreea, se adaptează la diferite climate și soluri și poate trăi până la 1000 de ani.

Cunoscut și sub numele Nucul Japonez, Arborele celor Patruzeci de Scuturi, este un arbore unic în lume, al cărui nume original este Ginkgo biloba.

Datorită acțiunilor terapeutice multiple, în ​​antichitate frunzele sale erau folosite ca monedă de schimb între comercianți.

Bun agent antiinflamator și antioxidant, acesta previne apariția oboselii mentale, în special la persoanele active, având, de asemenea, capacitatea de a preveni leziunile neuronale și de a combate pierderile de memorie, în special la vârstnici.

Contribuie, astfel, la prevenirea bolii Alzheimer.

Chiar și la acei pacienți care experimentează deja simptomele dureroase ale acestei boli, Ginkgo Biloba ar putea face parte din tratamentul lor, îmbunătățind capacitatea mentală, dar și cea de socializare.

Extractul de Ginkgo biloba încetinește deteriorarea funcțiilor cognitive (care le permit să îndeplinească orice sarcină) la persoanele cu Deteriorare Cognitivă Vasculară (DCV), așa cum arată un studiu publicat în revista Neuropsychiatric Disease and Treatment, efectuat pe 90 de pacienți.

Deteriorarea cognitivă se caracterizează prin pierderea unor funcții precum memoria, atenția și/sau viteza de procesare a informațiilor.

Ginkgo biloba contribuie la menținerea activității creierului deoarece, potrivit unei alte lucrări științifice publicate în Complementary therapies in Medicine, această plantă medicinală se remarcă prin faptul că poate îmbunătăți aportul de oxigen către creier, reducând consumul și echilibrând în același timp rata de extracție a oxigenului cerebral.

Prin urmare, este un aliat excelent pentru sănătatea creierului.

Frunzele arborelui Ginkgo biloba conțin flavone, lactone terpenice și fitosteroli, care ajută la menținerea unei bune funcții cognitive, susțin memoria care scade odată cu vârsta și îmbunătățesc performanța cognitivă.

Îmbătrânirea creierului este un proces normal care variază de la un individ la altul, în care sunt implicați factori fiziologici și de mediu.

Consumul de alimente variate și echilibrate, precum și al unor suplimente alimentare cu extract de Ginkgo biloba poate contribui la menținerea memoriei și a concentrării.

Ginkgoflavone – Cum acționează aceste substanțe la nivelul sistemului nervos central și circulator?

Flavonele sunt un tip de compuși chimici din clasa flavonoidelor, care sunt pigmenți naturali găsiți în plante, ce se caracterizează printr-o structură chimică specifică.

În cazul frunzelor de Ginkgo biloba, flavonele sunt unul dintre grupurile importante de compuși chimici din aceste frunze.

Mai exact, în frunzele de Ginkgo biloba se găsesc diferite tipuri de flavone, cum ar fi ginkgetin, izoginkgetin și biflavone (quercetină și kampferol), printre alte ingrediente active, cum ar fi proantocianidine, sescviterpene și diterpene.

Acești compuși au proprietăți antioxidante, efecte benefice asupra circulației sanguine, influență asupra neurotransmițătorilor și potențiale efecte neuroprotectoare.

Altfel spus, flavonele din frunzele de Ginkgo biloba (Gingkoflavonele) au efecte benefice asupra sistemului nervos central și circulator.

Acestea ajută la relaxarea vaselor de sânge și la îmbunătățirea fluxului sanguin, inclusiv către creier.

Acest efect contribuie la o mai bună oxigenare și furnizare de nutrienți către celulele nervoase, ceea ce ar putea să sprijine sănătatea creierului.

Gingkoflavonele au proprietăți antioxidante, ceea ce înseamnă că ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor de daunele provocate de radicalii liberi, împiedicându-i să deterioreze ADN-ul și alte celule.

Acest aspect este important pentru menținerea sănătății neuronale și prevenirea deteriorării celulare.

De asemenea, acestea au efecte neuroprotectoare prin promovarea supraviețuirii neuronilor și reducerea inflamației în sistemul nervos central, contribuind la îmbunătățirea sănătății cognitive.

Pe de altă parte, flavonele din frunzele de Ginkgo biloba, sunt o clasă de flavonoide care ajută la relaxarea peretelui vascular, ceea ce poate duce la vasodilatație și îmbunătățirea fluxului sanguin, contribuind la scăderea tensiunii arteriale și la ameliorarea circulației periferice.

Proprietățile antiinflamatorii ale acestora ajută la reducerea inflamației la nivelul pereților vasculari, ceea ce conduce la menținerea sănătății sistemului circulator.

Lactone terpenice – De ce sunt Lactonele benefice pentru sistemul circulator ?

Lactonele sunt un tip de compuși chimici care au diverse efecte asupra sănătății umane, ce se găsesc în diferite surse naturale, inclusiv în plante.

Lactonele din Ginkgo biloba, în special ginkgolidele și bilobalidele, sunt compuși specifici găsiți în frunzele acestui arbore.

Aceste lactone terpenice sunt considerate a fi printre principalele substanțe active din Ginkgo biloba și sunt adesea asociate cu beneficiile potențiale pentru sănătate pe care le are acest arbore.

În ceea ce privește beneficiile pentru sistemul circulator, lactonele influențează circulația sanguină și sănătatea vaselor de sânge în mai multe moduri.

Lactonele au fost asociate cu proprietăți antiinflamatorii. Inflamația cronică poate contribui la deteriorarea peretelui vascular și la dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Prin reducerea inflamației, lactonele sprijină sănătatea vaselor de sânge.

De asemenea, acestea acționează ca vasodilatatoare, adică relaxează pereții vaselor de sânge și îmbunătățesc fluxul sanguin.

Acest efect ajută la menținerea tensiunii arteriale în limite sănătoase și reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Datorită proprietăților antioxidante, ajută la combaterea stresului oxidativ din organism.

Stresul oxidativ poate contribui la deteriorarea celulelor vasculare și la formarea plăcilor de aterom, care pot restricționa fluxul sanguin și pot duce la apariția de boli cardiace.

În plus, sprijină funcția endotelială. Endoteliul este stratul de celule care căptușește interiorul vaselor de sânge.

Funcția endotelială sănătoasă este esențială pentru circulația sanguină optimă.

Lactonele contribuie la menținerea sănătății endoteliului și la prevenirea disfuncțiilor vasculare.

Totodată, reduc riscul de coagulare excesivă.

Datorită proprietăților anticoagulante sau antiagregante, ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge și la reducerea riscului de evenimente trombotice.

Pentru persoanele cu astfel de probleme de sănătate, suplimentele cu extract de Ginkgo biloba reprezintă o șansă de a se bucura de beneficiile pe care această plantă le are de oferit pentru îmbunătățirea sănătății și a stării de spirit.

Compoziție per comprimat: Extract de Ginkgo biloba cu 24% ginkgoflavone si 6% lactone terpenice – 80 mg.

PDF download Pentru vizualizarea completă a etichetei de produs, click aici!

• Susține puterea de concentrare și capacitatea de memorare
• Susține circulația sangvină cerebrală și periferică, atenuând senzațiile de “țiuit în urechi”, amețeli și de “mâini și picioare reci”
• Contribuie la menținerea funcțiilor psihice la persoanele de vârsta a III-a
• Participă la neutralizarea efectelor radicalilor liberi, întârziind procesele de îmbătrânire celulară.

Mod de administrare: 1 comprimat de 1 – 2 ori pe zi, înainte de orele 18:00.

Atenţie
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Nu se recomandă femeilor însărcinate, celor care alăptează, copiilor sub 12 ani, persoanelor cu probleme de coagulare sau trombocitare ale sângelui. Nu se utilizează în timpul tratamentului cu anticonvulsivante, anticoagulante. Contraindicat persoanelor cu intoleranţă la lactoză sau alergice la
oricare dintre ingredientele produsului. A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și căldură. Deoarece produsul conţine ingrediente naturale, pot exista variaţii privind culoarea, mirosul sau aspectul, de la un lot la altul.

PRODUSE COMPLEMENTARE

INGREDIENTE ACTIVE

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba sau Arborele pagodelor este unul dintre cele mai vechi specii de copac. Acesta este capabil sa supravietuiasca pana la 1000 de ani si poate ajunge la o inaltime de 120 de metri. Frunzele de Gingko biloba contin doua tipuri de substante (flavonoide si terpenoide) care au puternice proprietati antioxidante. Sustine puterea de concentrare si capacitatea de memorare. Sustine circulatia sangvina de la nivelul creierului pana la cel al extremitatilor. Contribuie la mentinerea functiilor psihice la persoanele de varsta a III-a. Participa la neutralizarea efectelor radicalilor liberi, intarziind procesele de imbatranire celulara. Atenueaza senzatiile de maini si picioare reci, de tiuit in urechi si ameteli.

+

Toate ingredientele Alevia

Acest produs este un supliment alimentar. Este bine sa stii ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat. Iti recomandam un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice si doi litri de apa zilnic.

Produse Similare

ARTICOLE RECOMANDATE

Comenzi telefonice
0755155983

Transport gratuit
la comenzi de peste 120 lei

Produs in Romania
cu garantia calitatii europene