Cuprins:

1. Ce este Ginkgo Biloba?
2. Care sunt beneficiile consumului de Ginkgo Biloba?
3. Când este recomandată administrarea de Ginkgo Biloba?
4. Ce trebuie sa știm despre tinitus?
5. Care sunt cauzele apariției tinitusul?
6. Cum ne pot ajuta suplimentele cu Ginkgo Biloba în lupta cu tinitusul?
7. La ce trebuie să fim atenți atunci cand administrăm suplimente cu Ginkgo Biloba?
8. Cum se administrează aceste suplimente în mod corect?
9. Recomandările noastre

Ce este Ginkgo Biloba?

Ginkgo Biloba este una dintre cele mai vechi specii de arbori de pe planetă, cu fosile datând de peste 270 de milioane de ani.

Mai este cunoscut și sub numele de copacul pagodelor, fiind inițial regăsit în China, Japonia și Coreea.

E recognoscibil grație frunzelor sale unice în formă de evantai și remarcabil mai ales ca supliment natural puternic.

Proprietățile speciale ale Ginkgo Biloba se datorează conținutului de flavonoide și terpenoide existent la nivelul frunzelor, care au efecte antioxidante și antiinflamatorii.

De altfel, utilizarea sa ca plantă medicinală datează de secole în medicina tradițională chineză, fiind adesea folosit pentru a îmbunătăți funcția cognitivă, memoria și concentrare, pentru a susține circulația sanguină sănătoasă, a reduce anxietatea și a ameliora simptomele astmului.

Care sunt beneficiile consumului de Ginkgo Biloba?

Cu o întreagă istorie curativă în spate, Ginkgo Biloba a devenit extrem de populară, grație numeroaselor beneficii pentru sănătate.

Iată câteva dintre ele:

Poate îmbunătăți funcția cognitivă întrucât acțiunea sa crește fluxul de sânge către creier, ceea ce are efect benefic asupra memoriei și performanței mentale.

Există studii care susțin utilitatea acestei plante în tratarea declinului cognitiv asociat cu vârsta, a demenței și a bolii Alzheimer.

Poate ajuta la tratarea anxietății și a depresiei, având așadar un impact pozitiv în zona sănătății mintale.

Contribuția la reducerea simptomelor de anxietate și depresie se datorează în parte faptului că Ginkgo Biloba ajută la creșterea producției de serotonină, neurotransmițător ce reglează starea de spirit și emoțiile.

Poate îmbunătăți vederea și sănătatea ochilor prin accelerarea fluxului de sânge către ochi și protecția împotriva daunelor oxidative, care pot duce la pierderea vederii și la alte probleme oculare.

Poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară grație impactului benefic asupra circulației sângelui, prin reducerea inflamației și prevenirea cheagurilor de sânge.

Se reduce astfel riscul bolilor de inimă și accidentelor vasculare cerebrale.

Poate avea proprietăți antiinflamatorii întrucât conține compuși specifici ce pot ajuta la reducerea inflamației din organism.

Inflamația cronică a fost legată de numeroase probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă, cancer și artrită.

Când este recomandată administrarea de Ginkgo Biloba?

Suplimentele de Ginkgo Biloba sunt adesea recomandate persoanelor care se confruntă cu probleme specifice de sănătate sau în situațiile în care proprietățile sale pot susține și potența buna funcționare a organismului.

Întrucât compușii activi ai plantei pot îmbunătăți fluxul sanguin către creier, cu efecte benefice asupra capacităților cognitive, Ginkgo Biloba poate fi de ajutor adulților în vârstă, care se confruntă cu deficiențe de memorie, atenție și viteză de procesare, precum și celor care suferă de Alzheimer sau demență.

Pe lângă sprijinul cognitiv, aceste suplimente sunt, de asemenea, folosite pentru a îmbunătăți circulația în întregul corp, lucru benefic pentru persoanele care se confruntă cu o circulație deficitară, cum ar fi cei cu boală arterială periferică.

Grație efectului calmant asupra sistemului nervos, Ginkgo Biloba se dovedește a fi util și persoanelor cu anxietate sau depresie, contribuind la îmbunătățirea stării lor de spirit.

Adiacent, suplimentele sunt recomandate sportivilor sau celor care fac regulat exerciții de mare intensitate pentru a îmbunătăți circulația și performanța generală, a reduce inflamația și totodată riscul de accidentare.

Deși sigure în general, este important de reținut că ele pot să nu fie potrivite pentru toată lumea.

Persoanele care iau medicamente pentru subțierea sângelui, au anumite tulburări specifice, sunt însărcinate sau care alăptează, ar trebui să se consulte medicul înainte de administrare.

În cazul în care medicul consideră sigură administrarea de Ginkgo Biloba, cel mai bun moment pentru a lua suplimentul este dimineața la micul dejun.

Asta deoarece poate avea un efect stimulant și ca atare dacă este luat mai târziu în cursul zilei, poate interfera cu somnul.

În plus, este important ca suplimentul să fie luat în mod constant pentru a-i putea experimenta beneficiile.

În general, e nevoie de câteva săptămâni de utilizare pentru a observa orice îmbunătățiri.

Ce trebuie sa știm despre tinitus?

Tinitusul sau țiuitul în urechi este o afecțiune medicală ce afectează milioane de oameni din întreaga lume, fiind caracterizată prin percepția unor sunete în absența oricărui stimul auditiv extern.

Poate fi experimentat ca bâzâit, șuierat sau alte tipuri de sunete și poate fi constant sau intermitent.

Deși nu pare amenințătoare, tinitusul este o afecțiune stresantă ce interferează cu calitatea vieții unei persoane, cu implicații asupra capacității acesteia de a se concentra, de a dormi și de a comunica cu ceilalți.

Unul dintre aspectele problematice legate de boală este că în prezent nu există un tratament cu efecte permanente.

Există însă soluții care pot ajuta la gestionarea simptomelor și la reducerea impactului acestora asupra vieții de zi cu zi.

Astfel de tratamente pot include terapia prin sunet, care utilizează zgomot alb sau alte sunete liniștitoare pentru a ajuta la mascarea simptomelor afecțiunii, terapia cognitiv-comportamentală sau diverse medicamente.

Dacă aveți tinitus, este important să solicitați sfatul medicului pentru a determina cauza de bază și pentru a dezvolta un plan de tratament adaptat nevoilor specifice.

Care sunt cauzele apariției tinitusului?

Deși cauza exactă a tinitusului nu este întotdeauna clară, există mai mulți factori corelați cu dezvoltarea acestuia.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale tinitusului este expunerea la un nivel sonor ridicat.

Astfel, expunerea prelungită la muzică la un volum inadecvat, zgomotul industrial sau chiar un singur eveniment puternic, precum un concert sau o explozie, poate deteriora celulele de păr delicate din urechea internă, responsabile de transmiterea semnalelor sonore către creier.

Această deteriorare poate duce la apariția unui sunet “fantomă”, manifestat în urechi ca un bâzâit sau șuierat persistent.

Alte cauze ale tinitusului includ pierderea auzului legată de vârstă, acumularea de cerumen, anumite medicamente și afecțiuni medicale, precum hipertensiune arterială, tulburări tiroidiene și tulburări articulare.

În unele cazuri, tinitusul poate fi, de asemenea, un simptom al unei afecțiuni subiacente mai grave, cum ar fi o tumoare pe creier sau un neurinom acustic.

Factorii psihologici precum stresul și anxietatea pot contribui, de asemenea, la dezvoltarea tinitusului.

Când corpul este stresat, se eliberează hormoni care pot provoca modificări ale sistemului nervos, inclusiv ale sistemului auditiv.

Acest lucru poate duce la o percepție sporită a sunetului, inclusiv a zgomotelor fantomă asociate cu o astfel de afecțiune.

Să trăiești cu tinitus poate fi dificil, însă ce e important de știut este că persoana afectată nu este singură, iar cu ajutorul și tratamentul potrivit, se poate găsi alinare și poate fi recâștigat controlul asupra propriei vieți.

Cum ne pot ajuta suplimentele cu Ginkgo Biloba în lupta cu tinitusul?

Mai puțin cunoscută până de curând, una dintre cele mai promițătoare utilizări ale Ginkgo Biloba este în tratamentul tinitusului, cu impact benefic în reducerea simptomatologiei aferente.

Întrucât o cauză potențială a bolii este legată de deteriorarea sau rănirea urechii interne, un aport de Ginkgo Biloba în organism ar îmbunătăți fluxul de sânge către partea afectată, ceea ce ar conduce la reducerea severității și frecvenței simptomelor tinitusului.

Cercetările farmacologice au arătat, de altfel, că Ginkgo Biloba poate fi eficient în tratarea afecțiunii.

În urma unui studiu din 2011, s-a evidențiat faptul că pacienții care au luat suplimente timp de 12 săptămâni au experimentat o îmbunătățire semnificativă a simptomelor specifice în comparație cu cei care au luat un placebo.

Un altul publicat în Journal of Clinical Pharmacology and Therapeutics a raportat că extractul de Ginkgo Biloba a adus o îmbunătățire semnificativă a simptomelor la pacienții cu tinitus generat de pierderea auzului legată de vârstă.

Cercetările susțin și eficiența sa la anumite subgrupuri de pacienți cu tinitus, cum ar fi cei cu tinitus vascular sau cei cu hipoacuzie ușoară până la moderată.

De asemenea, un alt studiu publicat în Journal of Psychiatric Research în 2014 a constatat că astfel de suplimente s-au dovedit eficiente în reducerea suferinței și anxietății legate de tinitus la pacienții cu tinitus cronic.

Deși suplimentele cu Ginkgo Biloba nu constituie un remediu definitiv, ele au un impact benefic asupra sănătății și calității vieții persoanelor cu o astfel de problemă medicală.

La ce trebuie să fim atenți atunci cand administrăm suplimente cu Ginkgo Biloba?

De la îmbunătățirea memoriei și a funcției cognitive la reducerea anxietății și îmbunătățirea circulației, efectele benefice pentru sănătate ale Ginkgo Biloba sunt susținute de multiple studii de specialitate.

Cu toate acestea, ca orice suplimente, este important să se acorde atenție câtorva factori cheie în momentul administrării acestora pentru a le asigura siguranța și eficacitatea.

Calitate și puritate

Alegeți un produs de înaltă calitate de la un producător de renume.

În acest fel, aveți garanția unor suplimente standardizate, cu un conținut optim de ingrediente active, precum flavonoide și terpenoide, cele care dau de altfel puterea terapeutică a extractului.

Dozare

Suplimentele de Ginkgo Biloba sunt disponibile sub diferite forme, inclusiv capsule, tablete și extracte.

Este important să respectați indicațiile oferite de producător și să nu depășiți doza maximă recomandată.

Supradozarea poate provoca reacții adverse, printre care dureri de cap, amețeli și tulburări gastro-intestinale.

Interacțiunea cu alte medicamente

Ginkgo Biloba pot interacționa cu anumite medicamente, inclusiv cu cele anticoagulante și antidepresive.

Dacă luați medicamente pe bază de rețetă sau fără prescripție medicală, este important să discutați cu medicul înainte.

Momentul administrării

Recomandarea generală este ca aceste suplimente să fie luate împreună cu alimente pentru a ajuta la absorbție și pentru a reduce riscul de tulburări gastro-intestinale.

Evitați, de asemenea, să le luați odată cu alte suplimente sau medicamente, deoarece acest lucru îi poate reduce eficacitatea.

Durata de utilizare

Consumul de Ginkgo Biloba este în general sigur, însă utilizarea pe termen lung poate fi problematică.

Discutați cu un profesionist medical în cazul în care intenționați să luați suplimentul pentru o perioadă lungă de timp.

Cum se administrează aceste suplimente în mod corect?

Determinarea dozei potrivite de suplimente pe bază de Ginkgo Biloba poate varia în funcție de factori precum vârsta, greutatea, starea de sănătate și toleranța individuală.

În primul rând, este esențial să consultați medicul înainte de a lua orice suplimente noi, mai ales dacă aveți afecțiuni medicale preexistente sau sunteți deja sub un tratament medicamentos.

Acesta este cel mai în măsură să stabilească doza potrivită și să ia în calcul potențialele interacțiuni cu alte medicamente.

În general, doza recomandată de suplimente de Ginkgo Biloba este între 80-160 mg pe zi, luate în una-două prize.

S-a dovedit că această doză este sigură și eficientă pentru îmbunătățirea funcției cognitive și reducerea simptomelor de declin cognitiv legat de vârstă.

De asemenea, în funcție de producător, suplimentele pot varia ca și gramaj.

Așadar e important de urmărit și indicațiile producătorului respectiv în ceea ce privește administrarea.

Recomandările noastre

Ginkana este gama Alevia care comprimă în laboratoarele proprii proprietățile terapeutice ale Ginkgo Biloba și le aduce la îndemâna celor care vor să se bucure de ele.

Este o gamă distinctă, dedicată exclusiv acestor tipuri de suplimente naturale, ce are la bază extract de Ginkgo Biloba de cea mai înaltă calitate, concentrat în doze optime și dublu standardizat în principii active.

De ce e important acest lucru?

Studiile clinice au arătat că efectele benefice ale Ginkgo Biloba se manifestă integral atunci când extractul conține 24% ginkgoflavone și 6% lactone terpenice.

Aceștia sunt constituenții activi care generează potențialul curativ la nivelul organismului.

Ginkgoflavonele sunt principalele responsabile pentru activitatea antioxidantă a ginkgo-ului, ajutând la prevenirea bolilor circulatorii.

Pe de altă parte, lactonele terpenice îmbunătățesc circulața sângelui și pot exercita o acțiune protectoare asupra celulelor nervoase.

Comprimatele Ginkana Ginkgo biloba sunt disponibile în trei variante diferite ca gramaj:

Ginkana Ginkgo Biloba de 40 mg – recomandarea de administrare: câte un comprimat de 2-3 ori pe zi, înainte de orele 18:00.Ginkana

Ginkana biloba de 80 mg – recomandarea de administrare: câte 1 comprimat de 1 – 2 ori pe zi, înainte de orele 18:00.

Ginkana Ginkgo biloba de 120 mg – recomandare de administrare: 1 comprimat pe zi sau la recomandarea medicului.

Resurse:

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-333/ginkgo
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6926930/
https://www.reliasmedia.com/articles/145134-gingko-benefits-for-tinnitus
https://tinnitus.org.uk/tinnitus-treatments/ginkgo-biloba/

Cauta alte produse

ALTE ARTICOLE