NOU

Ginkana Memorie 30 capsule

Susține memoria și funcția cognitivă

Disponibilitate: În stoc

30 capsule vegetale

57.20 Lei

Adauga in cos
  • DESCRIERE
  • INGREDIENTE
  • EFECTE
  • ADMINISTRARE

Ginkana Memorie conține o formulă complexă, de extracte standardizate din plante și micronutrienți esențiali care utilizează mecanisme sinergice de absorbție și creștere a biodisponibilității. Are efect benefic asupra funcției cognitive, a memoriei și a sistemului nervos.

Ginkgo biloba,  a fost studiată îndeaproape pentru proprietățile sale neuroprotective și vasodilatatoare. Ginkgo biloba este catalogat drept potențator cognitiv al activității intelectuale conștiente (gândirea, memoria, raționamentul) și poate preveni declinul mental asociat atât cu îmbătrânirea sau demența.

Bacopa monnieri,  este o plantă adaptogenă tradițională folosită în medicina ayurvedică pentru a sprijini memoria și performanța cognitivă. Bacopin® este patent achiziționat de la Sabinsa.

Huperzină A, este un compus natural care a fost izolat din planta Huperzia serrata. Poate crește concentrația de acetilcolină în creier, îmbunătățind astfel funcția cognitivă și memoria.

Vinca minorSaschiu, are efecte benefice asupra funcției cognitive, conține vinpocetină, care poate spori fluxul sanguin cerebral prin dilatarea vaselor de sânge. Are propietăţi vasodilatatoare şi hipotensive cu acțiune preponderentă asupra circulației cerebrale, favorizând astfel, creșterea debitului sanguin şi oxigenarea.

Fosfatidilcolina și fosfatidilserina sunt componente importante ale membranei celulare, inclusiv a celulelor nervoase din creier. Acestea pot ajuta la menținerea integrității membranelor celulare, crescând astfel capacitatea neuronilor de a comunica între ei, îmbunătățind memoria și performanța cognitivă.

Vitamina B6 și Magneziul (oxid și citrat) susțin sănătatea creierului și funcția cognitivă prin diverse mecanisme biochimice.

Recomandări
•Potrivit pentru persoanele tinere în perioadele cu suprasolicitate psihică (examene, suprasolicitare la locul de muncă, multitasking)
•Potrivit pentru persoanele peste 55 ani care prezaintă risc de declin cognitiv datorită vîrstei, în vederea evitării sau întârzierii apariției tulburărilor de memorie și a degradării cognitive
•Poate fi utilizat pe termen lung fără a crea dependență.

Recomandat ca adjuvant în:
• Dificultăți de concentrare, atenție, memorare, tulburări de memorie
• Oboseală psihică și fizică, depresie, stres, migrene, anxietate, încordare nervoasă.

 

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba a fost studiata in detaliu pentru proprietatile sale vasodilatatoare si neuroprotective.

Este catalogat potentator la nivel cognitiv al activitatii intelectuale constiente ( memoria, rationamentul,gandirea ) si poate sa previna declinul mental ce este asociat cu dementa sau imbatranirea .

Ginkgo biloba este este recunoscută pentru proprietățile benefice asupra activităților intelectuale (gândirea, memoria, raționamentul) și asupra sistemului vascular. Extractul este bogat în flavonoide și terpenoide.

Cu un conținut dublu standardizat de 24% ginkgoflavonoide și 6% terpene lactonice, Ginkana Memorie are proprietăți antioxidante robuste.

Antioxidanții ajută la neutralizarea radicalilor liberi, reducând stresul oxidativ din creier, fiind crucial în prevenirea leziunilor celulare și menținerea integrității structurilor neuronale.

Ginkgo Biloba are efecte vasodilatatoare asupra vaselor de sânge, în special în capilare și arterele mai mici.

Fluxul sanguin îmbunătățit asigură un aport suficient de oxigen și nutrienți țesuturilor creierului, influențând pozitiv funcțiile cognitive.

Extractul de Ginkgo biloba poate, de asemenea, modula nivelul neurotransmițătorilor, în special acetilcolina.

Acetilcolina este un neurotransmițător esențial pentru memorie și învățare.

Ginkgo biloba inhibă acetilcolinesteraza, o enzimă care descompune acetilcolina, crescând astfel disponibilitatea acesteia în fanta sinaptică.

Inflamația cronică este implicată în diferite afecțiuni neurodegenerative și în declinul cognitiv.

Ginkgo Biloba prezintă proprietăți antiinflamatorii prin suprimarea citokinelor proinflamatorii și prin reducerea activității enzimelor inflamatorii. Această acțiune antiinflamatoare contribuie la menținerea funcției neuronale.

Prin suprimarea căilor apoptotice, Ginkgo biloba protejează neuronii de moartea prematură, contribuind la menținerea funcției cognitive generale.

Ginkgo biloba poate promova producerea de factori neurotrofici, care susțin creșterea, supraviețuirea și diferențierea neuronilor, favorizând neuroplasticitatea și rezistența cognitivă.

Bacopin®_ extract standardizat de Bacopa monnieri

Bacopa monnieri este o plantă tradițională folosită din cele mai vechi timpuri în medicina ayurvedică pentru proprietățile adaptogene si pentru spijinul pe care îl oferă pentru memorie și performanța cognitivă.

Ginkana Memorie conține extract patentat de Bacopa monnieri standardizat 20% bacozide, o formulă special concepută pentru a asigura un nivel constant de compuși activi cheie din plantă.

Bacopin® asigură concentrația echilibrată de compuși activi, iar beneficiile terapeutice sunt intens studiate și dovedite.

Bacozidele din Bacopa monnieri influențează nivelurile de neurotransmițători, inclusiv acetilcolina, acidul gamma-aminobutiric (GABA) și serotonina. Acetilcolina, în special, joacă un rol crucial în memorie și învățare.

Prin modularea nivelurilor sale, Bacopa monnieri poate îmbunătăți comunicarea sinaptică și funcția cognitivă.

Extractul de Bacopa monnieri prezintă proprietăți neuroprotectoare prin reducerea stresului oxidativ și a inflamației la nivelul creierului.

Stresul oxidativ și inflamația sunt legate de declinul cognitiv, iar capacitatea compușilor activi din plantă de a atenua acești factori are efecte pozitive asupra memoriei și concentrării.

Bacozidele posedă proprietăți antioxidante, ajutând la neutralizarea radicalilor liberi din creier și prevenind deteriorarea oxidativă a neuronilor.

Bacopa monnieri poate susține, de asemenea, creșterea terminațiilor nervoase (dendrite) și poate îmbunătăți ramificarea neuronilor.

Conectivitatea neuronală și comunicarea îmbunătățite pot avea un impact pozitiv asupra proceselor cognitive, inclusiv asupra memoriei și concentrării.

Bacopa monnieri este clasificată ca adaptogen, ceea ce înseamnă că poate ajuta organismul să se adapteze la stres.

Stresul poate afecta negativ funcția cognitivă, iar proprietățile adaptogene susțin memoria și concentrarea, în special în situații dificile.

Bacozidele pot îmbunătăți fluxul sanguin cerebral.

Îmbunătățirea circulației sanguine asigură un aport adecvat de oxigen și substanțe nutritive la nivelul creierului, influențând pozitiv funcția cognitivă.

Fosfatidilcolina și fosfatidilserina

Fosfatidilcolina și fosfatidilserina sunt fosfolipide implicate în diferite procese la nivelul creierului, susținând funcționarea corectă a acestuia.

Astfel, fosfatidilcolina este o componentă majoră a membranelor celulare, oferind integritate structurală și fluiditate.

Neuronii creierului, care sunt responsabili pentru comunicarea și procesarea informațiilor, se bazează pe membrane bine organizate și flexibile pentru o funcționare optimă.

În mod similar, fosfatidilserina este un constituent cheie al membranelor celulare, contribuind la stabilitatea acestora și facilitând diferite procese celulare.

Fosfatidilcolina este un precursor al acetilcolinei, un neurotransmițător vital pentru învățare și memorie.

Nivelurile adecvate de fosfatidilcolină susțin sinteza acetilcolinei, influențând procesele cognitive.

Fosfatidilserina joacă un rol în facilitarea eliberării și recepției neurotransmițătorilor, contribuind la comunicarea neuronală eficientă.

Suplimentarea cu fosfatidilcolină poate îmbunătăți performanța cognitivă și memoria, influența sa asupra nivelurilor de acetilcolină fiind deosebit de relevantă în acest sens.

Studiile indică, de asemenea, că suplimentarea cu fosfatidilserină poate avea un impact pozitiv asupra funcției cognitive în special la persoanele în vârstă.

Fosfatidilserina modulează răspunsul la stres prin influențarea nivelurilor de cortizol.

Reglarea cortizolului este esențială pentru prevenirea impactului negativ al stresului cronic asupra funcției cognitive.

Ambele fosfolipide prezintă proprietăți neuroprotectoare, ajutând la menținerea integrității membranelor celulare, protejând neuronii de stresul oxidativ și promovând rezistența împotriva declinului cognitiv legat de vârstă.

Fosfatidilserina participă la procesele de semnalizare celulară, influențând funcția receptorului și susținând comunicarea celulară generală.

Așadar, fosfatidilcolina și fosfatidilserina sunt componente integrante ale membranelor celulare, contribuind la structura și funcția lor.

Implicarea lor în sinteza neurotransmițătorilor, modularea răspunsului la stres și mecanismele neuroprotective subliniază importanța lor pentru funcționarea corectă a creierului.

Menținerea unor niveluri adecvate ale acestor fosfolipide este propice pentru sănătatea cognitivă și bunăstarea generală a creierului.

Ingrediente/ capsulă:

•Extract 50:1 de Ginkgo biloba dublu standardizat 24% ginkgoflavonoide și 6% terpene lactonice – 90mg
•Bacopin® extract 8-12:1 de Bacopa monnieri standardizat 20% bacozide – 60mg
•Fosfatidilcolină 30% din lecitină de soia – 40mg
•Fosfatidilserină 20% din lecitină de soia – 40mg
•Extract de Huperzia serrata standardizat în 0,1% huperzină A – 15mg
•Extract 4:1 de Saschiu – 5mg
•Magneziu (oxid de magneziu și citrat de magneziu) – 105mg /28%VNR*
•Vitamina B6 (clorhidrat de piridoxină) – 2,5mg/179%VNR*
*Valori Nutriţionale de Referinţă cf. Regulament 1169/2011

• Crește agilitatea mentală și puterea de concentrare
• Îmbunătățește funcția cognitivă, încetinind degradarea cognitivă care are loc odată cu înaintarea în vârstă
• Crește capacitatea de învățare, de memorare și de reamintire în periodele de efort intelectual
• Sprijină performanța în condiții de stres și oboseală cognitivă
• Îmbunătățește circulația cerebrală asociată cu performanțele mentale
• Reduce anxietatea și oferă claritate mentală
• Protejează sistemul nervos prin menținerea integrității membranei celulelor nervoase

1 capsulă pe zi, înaine de ora 18:00.

Atenţie
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Contraindicat copiilor sub 3 ani și persoanelor alergice la soia sau la oricare dintre ingredientele produsului. Nu se recomandă femeilor însărcinate, celor care alăptează, copiilor sub 12 ani, persoanelor cu probleme de coagulare sau trombocitare ale sângelui. Nu se utilizează în timpul tratamentului cu anticonvulsivante, anticoagulante. A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și căldură. Deoarece produsul conţine ingrediente naturale, pot exista variaţii privind culoarea, mirosul sau aspectul, de la un lot la altul.

PRODUSE COMPLEMENTARE

INGREDIENTE ACTIVE

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba sau Arborele pagodelor este unul dintre cele mai vechi specii de copac. Acesta este capabil sa supravietuiasca pana la 1000 de ani si poate ajunge la o inaltime de 120 de metri. Frunzele de Gingko biloba contin doua tipuri de substante (flavonoide si terpenoide) care au puternice proprietati antioxidante. Sustine puterea de concentrare si capacitatea de memorare. Sustine circulatia sangvina de la nivelul creierului pana la cel al extremitatilor. Contribuie la mentinerea functiilor psihice la persoanele de varsta a III-a. Participa la neutralizarea efectelor radicalilor liberi, intarziind procesele de imbatranire celulara. Atenueaza senzatiile de maini si picioare reci, de tiuit in urechi si ameteli.

+

Vitamina B6

Vitamina B6, cunoscuta si sub numele de piridoxina, este o vitamina solubila in apa. Aceasta este necesara in absorbtia grasimilor si proteinelor, in producerea acidului clorhidric si in retinerea de lichide. Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. Contribuie la metabolismul normal al proteinelor si al glicogenilor. Contribuie la mentinerea sanatatii psihice. Contribuie la formarea normala a globulelor rosii. Contribuie la reducerea oboselii si extenuarii. Contribuie la reglarea activitatii hormonale. Ajuta la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul. Contribuie la cresterea performantelor fizice si mentale. Este benefica in efort fizic la sportivi si in munca solicitanta.

+

Magneziu

Magneziul este un oligo-element esential pentru buna functionare a organismului uman. Magneziul participa la peste 300 de reactii enzimatice cunoscute. Aproximativ 60% din magneziul din corp se afla in oase, iar restul in diferite organe si tesuturi si doar 1% in sange. Contribuie la reducerea oboselii si extenuarii. Contribuie la metabolismul energetic normal. Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. Contribuie la functionarea normala a sistemului muscular. Contribuie la sinteza normala a proteinelor. Contribuie la mentinerea sanatatii psihice. Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos si a dintilor. Ajuta la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul. Contribuie la diminuarea starilor de neliniste, iritabilitate, nervozitate. Sustine un somn sanatos, profund si odihnitor.

+

Toate ingredientele Alevia

Acest produs este un supliment alimentar. Este bine sa stii ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat. Iti recomandam un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice si doi litri de apa zilnic.

Produse Similare

ARTICOLE RECOMANDATE

Comenzi telefonice
0755155983

Transport gratuit
la comenzi de peste 120 lei

Produs in Romania
cu garantia calitatii europene